Dit recept voor chocolade pepernoten ijs is een typisch Sinterklaas recept dat je eigenlijk het hele jaar wel zou kunnen eten.
Zoals ik gisteren blogde, is het morgen Sinterklaas. En hoezeer ik pepernoten lekker vind, ik hou nog meer van chocolade pepernoten.
Op zondag eten we na het avondeten altijd een bolletje (zelfgemaakt) ijs.
Omdat het morgen Sinterklaas is, heb ik vandaag besloten het ijs daarop aan te passen: chocolade pepernoten ijs.
Nog snel naar de winkel
En het smaakte zeer goed. Jammer dat de Sint morgen alweer weg is en de chocolade pepernoten ook. Dat betekent een jaartje wachten zodat ik dit recept nogmaals kan maken. Of ik moet nog snel naar de winkel gaan en nog een paar zakken inslaan (LOL)
Chocolade mousse
Gelukkig is het bijna kerst en ook dit vind ik een goede aanleiding om een helemaal uit mijn dak te gaan in de toetjes afdeling. Ik voel al een lekkere chocolade mousse of ander decadent dessert aankomen.
Daar wordt je zenuwachtig van
De kinderen zijn al zenuwachtig en vragen maar wanneer hij nu eindelijk komt met de cadeautjes. Het is ook zo lang wachten tot het 5 december is. Nog maar 1 nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. Mijn chocolade pepernoten ijs is er al helemaal klaar voor. En wat eet jij als toetje?
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlChocolade pepernoten ijs
Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- ½ theelepel speculaas kruiden
- 130 gram bruine suiker
- 80 gram chocolade pepernoten (grof gehakt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Meng de slagroom, melk, speculaaskruiden en suiker en giet dat in je ijsmachine.
- Laat het ijs maken volgens de handleiding.
- Zet de machine uit en meng met de hand de pepernoten erdoorheen.
- Lepel in een schaal en laat die tenminste 3 uur in de diepvries hard worden.Het ijs is dan klaar om te serveren.
- Heerlijk om te serveren met chocolade pepernoten, maar je kunt natuurlijk ook partjes mandarijn gebruiken als kleuraccent.
Geef een reactie