Zelf Pepernotenijs maken van chocolade pepernoten, zonder ijsmachine, is een heerlijk toetje voor Sinterklaas. Dit ijs combineert de warme, kruidige smaak van speculaaskruiden met de rijke smaak van chocola. De toevoeging van knapperige pepernoten maakt het ijs extra lekker. Perfect voor een gezellige avond met de kinderen en familie tijdens de Sinterklaasperiode.
Chocolade Pepernoten IJs
Ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen, vooral tijdens de feestdagen. Dit is een van mijn favorieten, want het smaakt heerlijk. De kinderen vinden het geweldig om de stukjes pepernoten in het ijs terug te vinden.
Chocolade pepernoten (ze heten eigenlijk kruidnoten, maar zijn beter bekend onder de naam chocolade pepernoten), zijn maar een paar maanden in het jaar verkrijgbaar. Mijn motto is dat je daar gebruik van moet maken.
Dit pepernotenijs is altijd een succes. Iedereen is enthousiast als ik dit rond Sinterklaas op een hoorntje of in een bakje uitdeel als toetje. Het is een eenvoudige manier om iets bijzonders te maken en het maakt Sinterklaas nog net wat leuker!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 130 gram donkerbruine basterdsuiker
- ½ theelepel speculaaskruiden
- 80 gram chocolade pepernoten grof gehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Mix de slagroom met de suiker en speculaaskruiden tot het mengsel de dikte van yoghurt heeft.500 ml slagroom, 130 gram donkerbruine basterdsuiker, ½ theelepel speculaaskruiden
- Verdeel de pepernoten over het roommengsel en meng ze er voorzichtig met een spatel doorheen.80 gram chocolade pepernoten
- Schenk het mengsel in een schaal en laat die 1 uur in de diepvries hard worden. Roer na 1 uur door zodat de pepernoten goed verdeeld zijn en herhaal dit nog een keer. Laat het ijs verder opstijven in de diepvries.
- Tip: Het is heerlijk om te serveren met chocolade pepernoten, maar je kunt natuurlijk ook partjes mandarijn gebruiken als kleuraccent.
Opmerkingen:
- Gebruik koude ingrediënten, zodat het ijs beter invriest. Laat het ijs minimaal 3 uur opstijven.
- Als het ijs 24 uur of langer in de vriezer heeft gestaan, kan het een paar minuten duren voordat het zacht genoeg is om gemakkelijk te scheppen. Roeren: Roer het ijs om ervoor te zorgen dat de pepernoten goed verdeeld zijn door het ijs.
Geef een reactie