Het vleugje asperge in dit ijs zal je op een heerlijke manier verrassen! Asperge-ijs dat rijk en romig is, geen ijskristallen heeft en perfect kan worden geschept. Slechts 6 ingrediënten, en je hebt geen ijsmachine nodig! Dit is zo'n makkelijk recept!

Asperge IJs met Frambozen
Asperges zijn zo'n heerlijke lentegroente. Bij het eten van groene asperges krijg je een subtiele zoete en bittere smaak gecombineerd met een aardse smaak. De witte asperges zijn milder en minder uitgesproken van smaak.
Vaak bereid als een heerlijk diner recept, maak ik graag de combinatie met garnalen en een botersaus. Of ik bereid een typisch romige witte aspergesoep met ham en ei. En ik heb het laatst tijdens een dinertje geserveerd als amuse samen met gerookte forel.
Maar als toetje wordt het niet vaak gegeten. Maar als je dit smeuïge ijs met aspergesmaak hebt geproefd, zul je dit vast vaker op tafel zetten. Ik vond de combinatie van verse frambozen met asperge ijs heerlijk, maar je kunt dat natuurlijk helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Wat heb je nodig voor zelfgemaakt asperge-ijs?
Om dit Asperge ijs te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:

- Asperges - Dit is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt. Bij het maken van het ijs ga je de melk koken met asperges, en op die manier geven ze smaak aan de melk.
- Slagroom - Door slagroom te gebruiken en stijf te kloppen, maak je je ijs luchtig.
- Melk - De melk wordt op smaak gebracht met asperges.
- Suiker en Honing - Zoetstoffen van dit ijs
- Mascarpone - Is mijn geheime ingrediënt en zorgt ervoor dat dit ijs vol van smaak en schepbaar is. Als je alleen slagroom gebruikt, bevriest het ijs tot het hard is en kun je geen mooie ballen mee scheppen. De mascarpone zorgt ervoor dat dat wel gaat lukken.
Hoe maak je dit recept voor ijs met asperges en frambozen?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Breng de helft van de suiker met de melk aan de kook in een pan.
- Schil de asperges, snij in kleine stukjes en voeg toe aan de hete melk. Kook tot ze gaar zijn. Pureer vervolgens in een keukenmachine en zeef deze puree. Vang de gearomatiseerde melk op. Laat dit minimaal 4 uur in de koelkast koud worden.
- Doe room, suiker, honing en mascarpone in een grote kom. Mix tot de slagroom stijf is. Voeg de aspergemelk toe aan het roommengsel en meng voorzichtig door elkaar met een spatel.
- Giet de ijsbasis in een diepvriesdoos en laat minimaal 4 uur invriezen. Schep een paar mooie asperge ijs bollen en schep ze in een glas. Voeg wat frambozen toe en serveer.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Asperge IJs met Frambozen
Apparatuur
Ingrediënten
- 150 gram suiker
- 250 ml melk
- 500 gram asperges, wit of groen (beide soorten geven een heerlijk ijs), geschild en het houten uiteinde verwijderd.
- 750 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 150 gram suiker
- 3 eetlepels honing
Instructies
- Doe de suiker en de melk in een pan en breng aan de kook.150 gram suiker, 250 ml melk
- Snij de asperges in kleine stukjes en voeg toe aan de hete melk.500 gram asperges
- Kook tot de asperges gaar zijn.
- Doe alles in een keukenmachine en pulseer tot je een glad mengsel hebt.
- Plaats een zeef op een kom en doe de puree in de zeef. Zeef het asperge melkmengsel.
- Laat het melkmengsel 4 uur in de koelkast afkoelen tot het erg koud is.
- Voeg de slagroom, de rest van de suiker, honing en mascarpone toe aan een grote kom en mix tot het stijf is.250 gram mascarpone, 150 gram suiker, 3 eetlepels honing, 750 ml slagroom
- Voeg de aspergemelk toe aan de kom en roer voorzichtig met een spatel tot het gemengd is.
- Giet de inhoud van de kom in een diepvriesdoos, dek deze af met een deksel en vries minimaal 4 uur in.
- Schep mooie bollen in een coupe, voeg frambozen toe en serveer.
- NB. Als het ijs 24 uur of langer is ingevroren, kan het een paar minuten duren voordat het zacht is voordat je het makkelijk kunt scheppen.
Geef een reactie