Dit aardbeienijs gemaakt van verse aardbeien is heerlijk fris en romig. Heerlijk als het warm is.
Een heerlijk romig recept voor aardbeienijs. Dat is altijd lekker. Maar ik heb een paar eigenaardigheden en een daarvan is dat ik de pitjes van aardbeien echt vreselijk vind. Je vindt ze een uur later nog tussen je tanden terug en, wanneer ik ze niet vers eet, wil ik ze niet terugvinden in mijn gerechten.
Jam wil ik zonder pitjes, net als pitloze saus en dat geldt ook voor ijs. Daarom pureer ik de aardbeien en zeef ik ze vervolgens. 5 minuten werk en stukken lekkerder.
- Bij het maken van ijs is het heel belangrijk dat je de ingrediënten vooraf goed koelt.
- In het recept heb je een fijne zeef nodig, zodat de pitjes in de zeef achterblijven en niet in het ijs komen.
- Heb je geen ijsmachine? Natuurlijk is dit heerlijke ijs ook prima zonder ijsmachine te maken. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de gecondenseerde melk en aardbeienmoes erdoor. Schenk in een diepvriesbak en zet in de diepvries. Meng met een vork elk half uur alles goed door, totdat het goed bevroren is. Zo krijg je kleine ijskristallen en geen grote brokken in je ijs;.
- TIP serveer dit aardbeienijs met verse aardbeien en slagroom.
- Dit ijs is tot 3 maanden houdbaar. Maak het ijs en bewaar het in een afgesloten diepvriesbak in de diepvries.
- Blender: ik kan niet meer zonder blender voor het pureren van smoothies, soep en jam. Deze blender heeft voldoende vermogen om het echt glad te pureren en door zijn hittebestendige glazen kan, kun je er ook warme vloeistoffen in doen. Ik gebruikte de blender voor het pureren van de jam.
- Fijne zeef: Deze zeef is fijn voor het zeven van bloem, cacao en specerijen. Maar ook voor het verwijderen van pitjes uit fruit zoals aardbeien. Deze zeef is gemaakt van roestvrijstaal en mag in de vaatwasser.
- IJsmachine: Dit is een zelfrijzende ijsmachine wat ideaal is omdat hij altijd klaar staat voor gebruik en geen diepvries ruimte inneemt als hij niet in gebruik is. In deze ijsmachine kun je tot wel 1.5 liter ijs maken in maximaal 30 minuten. Een topapparaat dus.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Aardbeienijs (met en zonder ijsmachine)
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien, gewassen en ontkroond
- 1 theelepel citroensap
- 250 ml slagroom
- 240 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille extract
Instructies
Voorbereiding
- Pureer de aardbeien en zeef zodat je geen pitjes hebt. Meng met het citroensap en zet minimaal een uur in de koeling.500 gram aardbeien, 1 theelepel citroensap
- Zorg ervoor dat al je ingrediënten zo koud mogelijk zijn voor het beste resultaat. Leg ook de suiker in de koeling voor tenminste 30 minuten.
Aardbeienijs zonder ijsmachine
- Klop de slagroom met de suiker tot hij net lobbig wordt (yoghurtdikte).250 ml slagroom, 240 gram suiker
- Schep de mascarpone en het vanille-extract door het slagroommengsel.250 gram mascarpone, 1 theelepel vanille extract
- Mix tot de mascarpone is opgenomen. Als het goed is, heeft de room dan een Griekse yoghurt dikte.
- Meng met een spatel de aardbeienpuree erdoor.
- Schenk in een diepvriesdoos en zet tenminste 3 uur in de vriezer.
Aardbeienijs met ijsmachine
- Meng de slagroom met de mascarpone.
- Voeg het vanille-extract en de aardbeienpuree erdoor.
- Schenk in de ijsmachine en zet aan. Laat draaien tot het ijs is bevroren.
- Als je het ijs niet meteen opeet, bewaar het dan in een diepvriesdoos in de diepvries.
Opmerkingen
- Bij het maken van ijs is het heel belangrijk dat je de ingrediënten vooraf goed koelt.
- In het recept heb je een fijne zeef nodig, zodat de pitjes in de zeef achterblijven en niet in het ijs komen.
- Heb je geen ijsmachine? Natuurlijk is dit heerlijke ijs ook prima zonder ijsmachine te maken. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de gecondenseerde melk en aardbeienmoes erdoor. Schenk in een diepvriesbak en zet in de diepvries. Meng met een vork elk half uur alles goed door, totdat het goed bevroren is. Zo krijg je kleine ijskristallen en geen grote brokken in je ijs;.
- TIP serveer dit aardbeienijs met verse aardbeien en slagroom.
Geef een reactie