Lekker gezond en heerlijk van smaak is dit recept voor tilapia filet met tomaten salsa. Snel klaar en je serveert het met een salade en of pasta.
Dit is een heerlijk licht recept en lekker snel klaar: tilapia filet met tomatensalsa. Je marineert de tilapia met pesto en wat sinaasappelsap (om de vis nog malser en lekkerder van smaak te krijgen), rolt hem in gegrilde courgette (voor een rokerige smaak) en serveert hem met een frisse tomaten salsa. Een heerlijke groene salade erbij en wat verse eierpasta en het gerecht is helemaal af.
Een gezonde en lichte maaltijd heerlijk voor de warmere dagen. Smakelijk!
Tilapia filet met tomaten salsa

Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTilapia filet met tomaten salsa
Apparatuur
- grill pan
- kaasschaaf
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
- 4 tilapia filets
- 100 gram pesto
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 courgettes
- olijfolie (extra vierge)
- 100 gram cherry tomaatjes
- 10 blaadjes basilicum
- 1 theelepel verse tijm (blaadjes)
- 50 gram feta
- 1 eetlepel gekruide olie (bijvoorbeeld de olie die bij de feta zit.)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Snij de tilapia in dunnen repen (ongeveer 2 cm breed)
- Marineer de vis in een sausje van 100 gram pesto met het 2 eetlepels vers sinaasappelsap.
- Laat de smaken 30 minuten in de koeling intrekken.
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf in repen.
- Bestrijk beide zijden van de courgettes met de olijfolie.
- Verhit een grillpan en bak de courgette aan beide zijde tot je een grill patroon ziet (ongeveer 2 tot 3 minuten).
- Snij 100 gram cherrytomaatjes in dobbelstenen.
- Scheur de basilicum in smalle reepjes en voeg die, samen met de tijm bij de tomaten.
- Verkruimel de feta boven de salsa en schep daar 1 eetlepel kruidenolie bij.
- Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 2 minuten aan elke zijde gaar.
- Rol de vis in de gegrilde courgette en verzamel op een schaal.
- Schep de tomatensalsa over de vis en serveer meteen.
Geef een reactie