Deze gebakken tilapia met tomaten Feta salade is een heerlijke combinatie van smaken. De vis is mals en zacht, terwijl de salsa zorgt voor een frisse, hartige touch. Dit visrecept is makkelijk te maken en perfect als je zin hebt in een lichte, gezonde maaltijd.

Kruidige Tilapia met Tomatensalade
Deze Gebakken Tilapia met Tomaten Feta Salade is een heerlijk licht recept dat lekker snel klaar is. Door de tilapia te marineren in pesto en vervolgens te bakken wordt hij mooi goudbruin en blijft hij sappig van binnen. De zoete tomaatjes, zoute feta en verse kruiden geven een heerlijke salade, die perfect past bij deze vis. De gegrilde courgette geeft een heerlijk bite.
Alles samen maakt dat dit recept niet alleen heel lekker is, maar ook kleurrijk op je bord is. En de smaakcombinatie van de vis, groenten en feta, zorgt ervoor dat iedereen dit recept lekker gaat vinden. Een gezonde en lichte maaltijd heerlijk voor warme dagen. Smakelijk!
Top Tip
Dit gerecht is heerlijk met knapperig stokbrood. Gebakken aardappels en tagliatelle is ook een heerlijke combinatie!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gebakken Tilapia met Tomaten Feta Salade
Ingrediënten
- 4 tilapiafilets
- 100 gram groene pesto
- 2 eetlepels sinaasappelsap, vers
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 gram cherry tomaatjes
- 10 blaadjes basilicum vers
- 1 theelepel verse tijm, alleen blaadjes
- 50 gram feta kaas
- 1 eetlepel gekruide olie, bijvoorbeeld de olie die bij de feta zit.
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
Instructies
- Snij de tilapia in dunne repen (ongeveer 2 cm breed)4 tilapiafilets
- Marineer de vis in een sausje van de pesto met sinaasappelsap.100 gram groene pesto, 2 eetlepels sinaasappelsap
- Laat de smaken 30 minuten in de koeling intrekken.
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in repen.2 courgettes
- Bestrijk beide zijden van de courgettes met de olijfolie.2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Verhit een grillpan en bak de courgette aan beide zijde tot je een grill patroon ziet (ongeveer 2 tot 3 minuten).
- Snij 100 gram cherrytomaatjes in vieren.100 gram cherry tomaatjes
- Scheur de basilicumblaadjes in smalle reepjes en voeg die, samen met de tijmblaadjes bij de tomaten.10 blaadjes basilicum vers, 1 theelepel verse tijm
- Verkruimel de feta boven de salade en schep daar 1 eetlepel kruidenolie bij.50 gram feta kaas, 1 eetlepel gekruide olie
- Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 2 minuten aan elke zijde gaar.
- Rol de vis in de gegrilde courgette en leg op een bord.
- Schep de tomatensalsa naast de vis en serveer meteen.
Opmerkingen
- Koelkast: De vis bewaar je apart van de tomatensalade, afgedekt maximaal 2 dagen. De tomatensalade bewaar je in een aparte schaal, ook afgedekt, maximaal 3 dagen.
Geef een reactie