IJsthee met bloedsinaasappel is een verfrissend drankje dat echt perfect is voor warme zomerdagen. Lekker, fris en dorstlessend. En doordat je vers vruchtensap toevoegt met vitamine C!
Bloedsinaasappel heeft een mooie donkerrode kleur en die zie je dan ook terug in deze ijsthee. En die is heel makkelijk te maken. Maak een heerlijke thee, zoet hem en voeg vers bloedsinaasappelsap toe. Laat ijskoud worden. Serveer met veel ijsblokjes, wat munt en een heerlijk schijfje bloedsinaasappel.
Waarom nog een nieuw ijsthee recept?
Als ik aan de zomer denk, denk ik aan ijsthee. Het is een heerlijke dorstlesser en die kun je echt op elk moment van de dag drinken (en dat doen we dan ook graag).
Zoals je op het blog ziet ben ik echt fan van ijsthee en zie je al een heerlijke limoen rozen ijsthee, een sinaasappel citroen ijsthee en een gember ijsthee terug. Maar waarom dan nog een nieuw ijsthee recept? Nu omdat ijsthee gewoon lekker is, makkelijk te maken en je kunt heel goed experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten.
En niet alleen dat, zelf ijsthee maken is makkelijk en veel goedkoper. Het enige wat je nodig hebt, is water, thee en eventueel wat fruit of kruiden om de thee op smaak te brengen. En daarmee heb je een drankje wat gezonder is dan frisdrank of kant-en-klare ijsthee uit de supermarkt. Je weet precies wat erin zit en je kunt zelf bepalen hoe zoet je hem wilt maken.
Lekker verfrissende IJsthee met Bloedsinaasappel
Zo kwam ik dus bloedsinaasappels tegen in de winkel. Daar wilde ik dus mee aan de slag. En dat werd dus deze verfrissende ijsthee met een lekkere fruitige twist. De bloedsinaasappel geeft de ijsthee een mooie kleur en een subtiel zoet smaakje.
En daarom is het dus het perfect drankje voor de zomer.
Kortom dit nieuwe bloedsinaasappel recept is niet alleen lekker en verfrissend, maar ook gezond en makkelijk te maken. Dus waarom zou je het niet proberen? Wie weet wordt dit wel je nieuwe favoriete zomerdrankje!
Wat heb je nodig voor Bloedsinaasappel IJsthee?
Om deze IJsthee met Bloedsinaasappel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bloedsinaasappels: Staan bekend om hun zoete, sappige smaak met een bittere ondertoon (wat de gewone sinaasappel dan weer niet heeft. Ze zijn rijk aan Vitamine C.
- Honing: Voor het zoeten van de thee.
- Groene thee: Heeft een licht bittere en aardse smaak en toch proef je een licht zoetje.
- Muntblaadjes: Geven een heerlijke frisheid aan deze ijsthee met bloedsinaasappel.
Hoe maak je deze 4 ingrediënten Bloedsinaasappel IJsthee?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Kook water en meng dat met honing. Hang de zakjes thee in het water en laat vijf minuten trekken. Haal de zakjes voorzichtig uit het water, zodat de tannines niet vrij komen. Laat de ijsthee 30 minuten afkoelen bij kamertemperatuur.
- Pers ondertussen de bloedsinaasappels uit en zet in de koeling om goed koud te worden.
- Schenk de afgekoelde thee bij de bloedsinaasappels en zet in de koeling. Laat minimaal een uur koud worden.
- Doe ijsblokjes, munt en schijfjes bloedsinaasappel in een glas en vul aan met de bloedsinaasappel ijsthee. Serveer meteen.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Thee: Zorg ervoor dat je de theezakjes voorzichtig verwijderd en niet uitknijpt. Door het uitknijpen komen er tangens vrij die de thee bitter kunnen maken.
- Groene thee kun je ook kiezen voor zwarte thee, die wat sterker van smaak heeft. Ook een kruiden of fruitthee is een goede variatie. Deze zijn over het algemeen wat zoeter, waardoor je minder zoetstof hoeft toe te voegen.
- Ook lekker: Doe ook wat granaatappel of citroenschijfjes in het ijstheeglas. Niet alleen ziet het er mooi uit, maar het geeft een extra smaakdimensie.
Voor ijsthee kun je verschillende soorten thee gebruiken. Groene, zwarte of witte thee, kruidenthee en vruchtenthee. De thee die je als basis kiest geeft een belangrijke smaak aan de ijsthee. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat de smaak van warme thee en koude thee echt anders is. Probeer zelf welke thee het best bij jou drankje past.
Natuurlijk kun je de suiker gewoon weglaten, maar dan vind je de ijsthee misschien wat minder lekker. Je kunt in plaats van een groene ijsthee een vruchtenthee of kruidenthee als basis gebruiken, die is wat zoeter. En voeg wat extra zoet fruit zoals aardbeien, meloen, mango of perzik toe waardoor je ijsthee zoeter wordt. Het fruit zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een heerlijke smaak.
Cold brew thee is een populaire manier om ijsthee te maken. Hierbij wordt de thee in koud water getrokken en enkele uren tot een nacht in de koeling gezet. De voordelen van cold brew thee zijn dat het minder bitter is dan warm gezette thee en dat het minder cafeïne bevat. Bovendien is het een gemakkelijk manier om ijsthee te maken, omdat je de thee gewoon een avond van tevoren maakt, de hele nacht in de koelkast kunt laten staan om er de volgende dag van te genieten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Bloedsinaasappel Ijsthee
- 500 ml water
- 4 eetlepels honing
- 2 zakjes groene thee
- 3 bloedsinaasappels uitgeperst, in de koelkast bewaard
Serveren
- Handjevol ijsblokjes
- 1 bloedsinaasappel gehalveerd en in schijfjes gesneden
- 2 takjes verse munt alleen de blaadjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bloedsinaasappel ijsthee
- Breng het water aan de kook, zet het vuur uit en meng de honing erdoor. Hang de theezakjes erin en laat 5 minuten trekken. Haal de zakjes er voorzichtig uit.500 ml water, 4 eetlepels honing, 2 zakjes groene thee
- Laat de thee een half uur afkoelen en doe dan in de ijsthee karaf.
- Schenk het bloedsinaasappelsap erbij. Laat minimaal een uur in de koelkast goed koud worden.3 bloedsinaasappels
Serveren
- Doe ijsblokjes, schijfjes bloedsinaasappel en munt in een glas. Schenk daar de bloedsinaasappel ijsthee over tot het glas vol is. Serveer meteen.1 bloedsinaasappel, 2 takjes verse munt, Handjevol ijsblokjes
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de ijsthee afgedekt tot 5 dagen in de koelkast. Liever nog bewaar je het luchtdicht, zodat het geen geurtjes overneemt van de overige ingrediënten in de koelkast.
- Diepvries: Je kunt ijsthee prima invriezen in een afgesloten doos, zonder garnering. Heb je al garnering toegevoegd dan zeef je die er vooraf uit. Op deze manier blijft de ijsthee met bloedsinaasappel tot 2 maanden goed. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte (ongeveer 1 cm) in de doos vrijlaat, want de ijsthee zal bij het vriezen uitzetten. Laat de ijsthee ontdooien in de koeling.
Geef een reactie