IJsthee met frambozen en limoen is fris, fruitig en ideaal op een zomerse dag. De combinatie van zoete frambozen, frisse limoen en zachte witte thee maakt dit drankje licht én smaakvol. Perfect voor bij een barbecue, picknick of gewoon een lekker drankje op je terras.

In één oogopslag alles in het Nederlands
Receptnaam: IJsthee met frambozen en limoen
🕒 Klaar in: 2 uur 10 minuten
⏲️ Voorbereidingstijd: 10 minuten
🍳 Koeltijd: 2 uur
👪 Porties: 6 glazen
🥄 Calorieën: 70 kcal per glas
🥘 Belangrijkste ingrediënten: witte rozenthee, frambozen, limoen, suiker
👩🏻🍳 Hoe proeft het: fris, lichtzoet en fruitig
📖 Dieetinformatie: notenvrij, visvrij, schaaldier-vrij, pindavrij
📋 Waarom je dit recept wilt maken: eenvoudig, heerlijk zomers, perfect vooraf te bereiden.
⭐ Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Verfrissende Witte IJsthee Met Rozen En Frambozen
Als het warmer wordt, drink ik veel water. Maar soms wil je wat anders en dan maak ik graag een grote kan met ijsthee. Bijvoorbeeld dit recept met frambozen en limoen. Hete fijne is dat je het vooraf kunt maken en in de koelkast kunt laten staan.
De smaak wordt zelfs nog beter naarmate de thee langer trekt met fruit en limoen. Ik hou van die balans: het frisse van de limoen, het zoete van de frambozen en de zachte witte thee met een vleugje roos. Serveer met lekker veel ijsblokjes en je hebt in korte tijd een drankje waar iedereen blij van wordt.
En ben je op zoek naar lekkere ijsthee, ijskoffie, cocktails etc., dan heb je hier een pagina vol met drankjes. Zoals deze Rozen Vanille IJsthee, Basilicum Martini Cocktail of een heerlijke kan Infused Water.
Wat Heb Je Nodig?
De exacte hoeveelheden vind je verderop in de receptenkaart.

- Witte thee met rozen: geeft een zachte basis. Geen rozenthee? Gebruik witte thee met 1 theelepel rozenwater.
- Frambozen: sappig en friszoet. Vervang door aardbeien of blauwe bessen.
- Limoen: sap en rasp zorgen voor een frisse kick.
- Suiker: voor een lichte zoetheid, pas aan naar smaak.
- IJsblokjes: maken de ijsthee extra koel en dorstlessend.
Hoe Maak Je?
De uitgebreide bereidingsstappen vind je verderop in de receptenkaart.

- Zet de thee door witte rozenthee kort te laten trekken in heet water.
- Voeg suiker toe, roer en los op.
- Doe limoensap en rasp erbij, laat afkoelen in de koelkast.
- Vul een kan met ijsklontjes, frambozen en eventueel wat rozenblaadjes. Laat de smaken intrekken en serveer ijskoud.
Top Tip
- Gebruik geen kokend water boven 85 °C, zo voorkom je bitterheid.
- Knijp de theezakjes niet uit, dat maakt de smaak scherp.
- Voeg munt toe voor een frisse twist.
- Zet de thee de dag van tevoren, dan trekken de smaken goed in.
- Liever minder zoet? Halveer de suiker.
- Voor een intensere rozengeur: voeg 1 theelepel rozenwater toe.
- Serveer in een karaf met veel ijs en verse frambozen, dat ziet er feestelijk uit.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1250 ml water
- 2 zakjes witte thee, rozen smaak (of 4 eetlepels losse thee)
- 100 gram suiker
- 1 limoen, sap en rasp
- 15 Frambozen, vers
- ijsblokjes
Instructies
- Breng het water aan de kook.1250 ml water
- Draai het vuur uit en hang de theezakjes in de pan.2 zakjes witte thee
- Laat 5 minuten trekken en verwijder de theezakjes. Knijp ze niet uit.
- Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.100 gram suiker
- Meng het limoensap en de rasp door de thee.1 limoen
- Zet de thee in de koelkast en laat volledig afkoelen.
- Giet de ijsthee in een kan. Voeg de frambozen en ijsblokjes toe.15 Frambozen, ijsblokjes
- Laat nog een uur in de koelkast trekken. Serveer koud.
Opmerkingen
- Gebruik aardbeien of blauwe bessen in plaats van frambozen.
- Voeg muntblaadjes of basilicum toe voor een kruidige twist.
- Maak een sprankelende versie door bruiswater toe te voegen.
- Koelkast: tot 3 dagen, luchtdicht afgedekt.











Geef een reactie