Als je op zoek bent naar een verfrissend zomers drankje, dan is Rose Ice Tea de perfecte keuze. Gemaakt met rozen, frambozen, limoen is heerlijk verkoelend, deze heerlijke drank zal je zeker afkoelen op een warme dag. Nip langzaam en geniet van de fruitige, zoete smaak die bij elk glas hoort.
Rose Ice Tea is perfect voor barbecues in de achtertuin, picknicks buiten of gewoon een middagje op de veranda. Dus waarom wachten? Pak een glaasje en relax!
Koel deze zomer af met verfrissende Roos Limoen IJsthee!
De limoen geeft de ijsthee een zure en fris accent, de rozen thee een kruidig smaakje en de frambozen een zoet accent. Lekker koud geserveerd op het terras, schenk je het over een koud glas gevuld met ijs.
Een onverwachte smaakcombinatie die verkoelend en fris is. Doordat de ijsthee gemaakt wordt van witte rozen thee is hij minder bitter en heeft hij een vleugje fruitsmaak. Een echte dorstlesser. Probeer het zelf!
En ben je op zoek naar lekkere ijsthee, ijskoffie, cocktails etc., dan heb je hier een pagina vol met drankjes. Zoals deze Rozen Vanille IJsthee, Basilicum Martini Cocktail of een heerlijke kan Infused Water.
Wat heb je nodig voor Limoen Roos IJsthee?
Om deze Roos Limoen IJsthee te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Witte thee - Witte thee met een vleugje rozensmaak. Heb je die niet dan kun je die vervangen door witte thee en voeg je 1 theelepel rozenwater toe.
- Frambozen - Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.
- Limoen - Sap en rasp. Geeft een heerlijke frisse smaak aan de ijsthee.
- Suiker - Voor het zoeten van de thee.
Hoe maak je Rose Limoen Iced Tea?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Breng het water aan de kook en zet het vuur uit. Leg de theezakjes in het water en laat 5 minuten trekken.
- Haal de zakjes eruit, niet uitknijpen, en voeg de suiker toe. Roer tot deze is opgelost.
- Doe nu ook het limoensap en rasp bij de thee. Zet in de koeling om goed koud te worden.
- Doe in een glazen kan en voeg ijsklontjes toe. Vul aan met verse frambozen en rozenblaadjes. Laat nog een uur op smaak komen en serveer.
Variaties
- Vervang de frambozen door aardbeien of bessen.
- Voor een intensere rozensmaak schenk je 2 theelepels rozenwater toe aan de ijsthee.
- Zet het vuur uit voordat je de thee trekt. Nog beter is om het water te laten afkoelen naar 85 °C. Op die manier krijg je minder last van tannines, die de bittere smaak veroorzaken.
- Een tweede tip tegen de bittere smaak is om de theezakjes uit het water te halen, maar ze niet uit te knijpen.
- Hou je van minder zoete ijsthee? Voeg 50 gram suiker toe en proef je voor je het restant toevoegt.
- Wil je nog een extra frisse smaak? Doe wat takjes munt bij de ijsthee (en het kijkt ook nog mooi).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1250 ml water
- 2 zakjes witte thee rozen smaak (of 4 eetlepels losse thee)
- 100 gram suiker
- 1 limoen sap en rasp
- 15 Frambozen vers
- ijsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng het water aan de kook.1250 ml water
- Draai het vuur uit en hang de theezakjes in de pan.2 zakjes witte thee
- Laat 5 minuten trekken, haal de zakjes er dan uit.
- Meng de suiker, het limoensap en de rasp erdoor.100 gram suiker, 1 limoen
- Laat afkoelen in de koelkast tot hij koud is.
- Net voor het serveren doe je de frambozen erbij en wat ijs.15 Frambozen
Opmerkingen:
- Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.
- Vervang de frambozen door aardbeien of bessen.
- Zet het vuur uit voordat je de thee trekt. Nog beter is om het water te laten afkoelen naar 85 °C. Op die manier krijg je minder last van tannines, die de bittere smaak veroorzaken.
- Een tweede tip tegen de bittere smaak is om de theezakjes uit het water te halen, maar knijp ze niet uit.
- Koelkast: Bewaar de ijsthee afgedekt tot 5 dagen in de koelkast. Liever nog bewaar je het luchtdicht, zodat het geen geurtjes overneemt van de overige ingrediënten in de koelkast.
- Diepvries: Je kunt ijsthee prima invriezen in een afgesloten doos, zonder garnering. Heb je al garnering toegevoegd dan zeef je die er vooraf uit. Op deze manier blijft de Roos limoen ijsthee tot 2 maanden goed. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte (ongeveer 1 cm) in de doos vrijlaat, want de ijsthee zal bij het vriezen uitzetten. Laat de ijsthee ontdooien in de koeling.
Geef een reactie