Scones met een hint vanille rijkelijk belegt met een zelfgemaakte braam peer champagne confituur. Twee recepten speciaal gemaakt voor een High Tea de luxe.
Scones zijn onlosmakelijk verbonden met een high tea. Natuurlijk vind je op mijn blog al vier heerlijke scones recepten:
- scones met zelfgemaakte aardbeiengelei
- scones met aardbeien en slagroom
- scones met sinaasappel
- scones met limoen cranberry jam
Maar dat wil niet zeggen dat er niet ruimte is voor nog een heerlijk scones recept ;-). En deze keer heb ik de scones gemarineerd met een vleugje vanille. En bij de scones serveerde ik een heerlijke braam peer champagne confituur. Lekker uit het seizoen en de champagne geeft het een luxe gevoel, toch?
High tea de luxe
Deze hele week lekkere recepten om te serveren bij een luxe high tea. We starten met 4 heerlijke elegante sandwiches en vervolgens een hartig hapje met asperge, prosciutto en Boursin. Maar ook de rest van de week kun je nog genieten van heerlijke zaligheden. En natuurlijk geef ik je aan het einde van deze week een wrap up met een tijdsplanning. Hoe makkelijk is dat?
Recept: vanille scones met braam peer champagne confituur

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Vanille scones met braam peer champagne confituur
Ingrediënten
Vanille scones
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel suiker
- 30 gram boter, fijngehakt
- 180 ml melk
- 125 ml water
- 1 vanille boon
Braam peer champagne confituur
- 600 gram bramen
- 500 gram geleisuiker
- 400 gram peer
- 2 eetlepels citroen
- 100 Ml champagne
Instructies
Vanille scones
- Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zeef de bloem en suiker in een grote kom en wrijf de boter fijn.
- Doe de melk en het water in een kom.
- Halveer de vanille peul en schraap de zaden eruit en voeg die bij het water melk mengsel.
- Giet de melk bij het bloemmengsel.
- Snij met een mes de melk door het bloem mengsel om een deeg te krijgen.
- Draai het deeg een keer op een bebloemd oppervlakte en kneed lichtjes tot het glat is.
- Druk het deeg uit tot een vierkant van 20 x 20 cm.
- Steek met een ronde uitsteekvorm die je eerst in de bloem dipt de scones uit het deeg en plaats ze op de bakplaat.
- Bak de scones 20 minuten.
Braam peer champagne confituur
- Was de bramen, laat ze goed uitlekken, verwijder de steeltjes en meng met de geleisuiker.
- Prak de bramen een beetje.
- Schil de peer en haal de kern eruit. Snij de peer in kleine blokjes.
- Voeg toe aan de bramen.
- Breng de vruchten, samen met het citroensap en de champagne op hoog vuur aan de kook.
- Laat het mengsel 20 minuten borrelend doorkoken terwijl je blijft roeren.
- Check met de koude borden methode of de jam voldoende opstijft.
- Vul de jampotten met de jam en zet op de kop.
Opmerkingen
- Om te testen of de jam dik genoeg is, laat je een druppel op het koude bord vallen. Als de druppel uitloopt is de jam nog niet voldoende ingedikt. Wanneer de druppel opstijft is de jam klaar. Hij kan dan in de potten worden gegoten. Let op dat je tussendoor het bord in de koeling houdt.
- Nadat de jam in de potten is gegoten zet je ze op de kop om te zorgen dat er geen lucht bijkomt (minder snel bederf)
Ilse Weenink says
Dag Andrea,
Ik wil deze jam graag eens mKen, maar ik vind de champagne nergens in de ingrediëntenlijst. Hoeveel moet ik toevoegen?
met vriendelijke groet,
Ilse Weenink
Andréa says
O ik zie inderdaad dat het is weggevallen. Het is 100 ml champagne. Geniet van deze heerlijke jam!