Gegrilde asperges met smeuïge Boursin en knapperige, ziltige prosciutto. Zo romig, zo zacht, zo lekker. Klaar in een oogwenk. Een recept dat je vaker gaat maken.
Net of er een engeltje over je tong piest. Dat werd er vroeger hier in de buurt gezegd als iets zo lekker was dat je geen genoeg kon krijgen. Dat elke hap een smaaksensatie is en dat je een glimlach op je gezicht krijgt.
Naast de 4 heerlijke sandwiches, het recept dat ik gisteren publiceerde vandaag dus deze heerlijke asperges. Een hartig hapje voor bij de high tea de luxe. En zeker ook erg lekker als je een verjaardag hebt of een cocktail party. Eigenlijk is dit recept altijd geschikt. Ik zou zeggen probeer het snel zelf uit.
Voorbereiding
1 dag van te voren
- Maak de asperge hapjes, maar bak ze nog niet af, en bewaar ze in de koeling tot gebruik
een half uur voor de high tea
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de asperges hierop uit. Bak de asperges in de oven (20 minuten 180 graden Celsius).
Recept: Gegrilde asperges met Boursin en Prosciutto
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGegrilde asperges met Boursin en prosciutto
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
- 12 groene asperges
- 100 gram boursin
- 12 plakken prosciutto
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een plakje prosciutto voor je.
- Besmeer met een dun laagje boursin.
- Pak een asperge, waarbij je in de ene hand het uiteinde vasthoud en de andere in het midden. Breek de asperge voorzichtig doormidden. Hij zal breken op het punt waar het houtige deel overgaat in het zachte deel.
- Leg aan het begin van het plakje vlees een asperge en rol op.
- Leg op de bakplaat en herhaal dat voor alle asperges.
- Bak de asperges 20 minuten.
- Laat ze licht afkoelen en serveer
Geef een reactie