Sappige asperges, pittige Danish Blue kaas, brood en ziltige ham zijn de basis van dit recept voor Asperge roll ups. Een luxe high tea recept.
Asperges, het witte goud. In dit geval dan mooi groen (gewoon omdat het veel beter eruit ziet in deze sandwich). De asperge roll ups zien er niet alleen supermooi uit op je high tea tafel, maar smaken ook nog lekker door de ziltige ham, de pittige kaas en de sappige asperges. Ze zijn prima een dag van te voren te bereiden en je bewaart ze tot gebruik in de koeling.
Voorbereiding
1 dag tevoren
- deze asperge roll ups kun je prima een dag van te voren bereiden. Bewaar ze tot gebruik in de koeling. Je hoeft ze alleen nog maar net van te voren door te snijden en kunt ze meteen serveren.
Recept asperge roll ups

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Luxe high tea asperge roll ups
Apparatuur
- Stoom oven of een pan met een stoommandje
Ingrediënten
- 24 groene asperges
- 100 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 50 gram Danish Blue kaas, (of een andere pittige kaas
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- 12 sneden wit brood, casinobrood is door zijn vierkante vorm het best.
- 12 plakjes Prosciutto
Instructies
- Was de asperges.
- Breek de asperges (zie tips). Gooi het einde (houtige deel) weg en leg de rest in het stoommandje. Herhaal dat voor alle asperges.
- Breng een pan water aan de kook.
- Wanneer het water kookt stoom je de asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar. Dit kan ook in een stoomoven. Controleer of de asperges beetgaar zijn.
- Meng in een kom de roomkaas, Danish Blue, mayonaise en gesnipperde bieslook goed door elkaar.
- Leg een snee brood voor je neer en rol die zo plat mogelijk met de deegroller.
- Snij de korsten van het brood.
- Besmeer het brood met het roomkaas mengsel.
- Leg hierop een plak Prosciutto (halveer eventueel om de snee goed te kunnen bedekken).
- Pak twee asperges en leg ze aan één zijde van de snee brood. Zorg dat ze tegenovergesteld liggen (dus aan één kan een punt en een achterkant). Snij het teveel asperge aan de achterkant van de asperge eraf).
- Rol het brood strak op.
- Leg op een stuk plastic folie en pak strak in. Laat minimaal één uur op stijven in de koeling.
- Net voor gebruik haal je de asperge roll ups uit de koeling en snij je elke snee doormidden. Serveer meteen.
Opmerkingen
- Pak de asperge met een hand in het midden en met de andere hand aan de onderzijde en breek de asperge doormidden. Hij zal breken op het punt waar het houtige deel van de asperge overgaat in het zachte deel (dat je wilt overhouden).
- Controleer of de asperges beetgaar zijn. Dit doe je door met een vork in het dikke deel van de asperge te prikken. De vork moet eenvoudig in de asperge kunnen prikken (je hoeft geen weerstand te voelen).
Geef een reactie