Deze eenvoudige hapjes met Gerookte Zalm zijn de PERFECTE hapje voor elke gelegenheid. Ze zijn snel klaar, simpel te maken, goed voor te bereiden en vooral erg lekker. Op een cocktailparty, een verjaardagspartijtje. Het is zo lekker, dat je er veel van moet maken. Niemand stopt er na eentje!
Eenvoudig Hapjes met Gerookte Zalm
Heerlijk weer om dit lekkere hapje met gerookte zalm te maken. Snel klaar, tikje Oosters en heel fris.
De zalm snij je heel fijn en meng je met gember, citroen en olijfolie zodat hij meer smaak krijgt. Dit laat je heerlijk marineren in de koelkast (en is dus heel goed voor te bereiden). Net voordat je dit hapje wil serveren pak je de kroepoek en doe je op elk stukje wat zalm. Met wat kokos en peterselie is dit heerlijke gerechtje dan helemaal af. Dit wordt genieten!
Wat heb je nodig voor Makkelijke Gerookte Zalm Hapjes?
Om deze hapjes met gerookte zalm zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Gerookte Zalm - Gebruik koud gerookte zalm, bijvoorbeeld een Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm.
- Kroepoek - In dit recept gebruik je naturel voorgebakken kroepoek.
- Gember - Gebruik verse gemberwortel. Verwijder de schil met een dunschiller.
- Citroen - Vers geperst citroensap. Daar kan niets tegenop. Of gebruik vers limoensap (ook uitstekend)
- Olijfolie - Gebruik ene goede extra vierge olijfolie, voor nog meer smaak.
- Kokos - Net voor het serveren strooi je wat kokos over de zalm. Wil je meer kokossmaak, rooster de kokos dan in een droge koekenpan tot hij lichtbruin en krokant is.
- Peterselie - Leg een toefje peterselie op het hapje. Niet alleen zorgt het voor extra smaak, maar het ziet er ook mooi uit.
Hoe maak je dit Aperitief Hapje met Gerookte Zalm?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Hak de zalm heel fijn en doe in een schaaltje.
- Meng gember, citroensap en olijfolie door de zalm. Laat één uur op smaak komen in de koelkast.
- Leg een stukje kroepoek voor je neer en beleg met een theelepel gemarineerde zalm.
- Strooi wat kokos rasp over de zalm en garneer met peterselie. Serveer meteen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm
- 1 cm gember vers, schil verwijderd, geraspt
- 2 theelepels citroensap vers
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 70 gram kroepoek naturel
- 2 eetlepels kokos rasp, droog
- 10 gram peterselie garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Hak de zalm heel fijn.200 gram gerookte zalm
- Meng de gember met het citroensap en de olijfolie.1 cm gember, 2 theelepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie
- Meng de zalm met het gembermengsel en laat het een uurtje op smaak komen in de koeling.
- Net voor het serveren beleg je de kroepoek met het gerookte zalm mengsel.70 gram kroepoek
- Garneer met geraspte kokos en peterselie2 eetlepels kokos, 10 gram peterselie
Opmerkingen:
- Koelkast - Je kunt de gerookte zalm prima 's ochtends mengen met de gember, citroen en olijfolie en vervolgens in de koeling bewaren.
Geef een reactie