Een Oosters saucijzenbroodje, gehakt gekruid met heerlijke verwarmende kruiden in een knisperend envelopje bladerdeeg en bestrooid met wat sesam. Dat is lekker.
Review kookboek Snelle klassiekers met een twist-
Brenda Hoff
Altijd leuk wanneer er weer een nieuw kookboek van een collega blogger. Die wil ik dan altijd lezen. En zo ook dit boek van Brenda Hoff van het blog Brenda Kookt, genaamd: snelle klassiekers met een twist. Een mooi hardcover boek, wat altijd superfijn is in de keuken.
Brenda schrijf lekker makkelijk, maar dat wisten de volgers van haar blog natuurlijk al lang. En wat ook fijn is, is dat het eigenlijk allemaal bekende gerechten zijn, maar dan net even wat anders. Het boek is onderverdeeld in 10 food hoofdstukken, zodat je makkelijk je weg kunt vinden. Van voorgerecht (soep) tot verschillende soorten hoofdgerechten, snacks, salades en toetjes en taarten.
Elk recept beslaat twee pagina's. Een pagina met een foto van het recept (altijd fijn om het eindresultaat al te bekijken) en de andere helft een korte inleiding, de ingrediënten en het recept. En natuurlijk de bereidingstijd en hoeveelheid. Heel overzichtelijk ook omdat de bereiding een opsomming is, zodat je tijdens het koken niet de hele tijd vergeet waar je ook al weer was.
Het zijn frisse foto's, een beetje Brenda's stijl die je ook terugziet op haar blog, maar dat is ook niet zo vreemd, want Brenda heeft de recept fotografie geheel voor eigen rekening genomen.
De twist zijn soms een aha moment (zo van a ha dat kan natuurlijk ook) en soms ook combinaties waar ik zelf niet zo vlug opgekomen was (bijvoorbeeld kipsaté hotdogs en hartige strudel van pompoen en kalkoen). Maar eigenlijk lijkt elk recept (behalve degene die ik natuurlijk vanwege mijn allergie niet mag) wel heerlijk.
Ik besloot om maar meteen uit te proberen of het niet alleen op papier mijn smaakpapillen aanspoorde, maar of het ook in het echt zulke heerlijke recepten zijn en ik maakte het Oosters saucijzenbroodje. Nu ik kan je zeggen dat het recept precies mijn verwachtingen waarmaakte, het was superlekker. En dus kan ik je dit boek ook ten zeerste aanraden.
Brenda's kookboek is te koop bij de boekhandel en bol.com voor € 19,50 Euro.
BESTEL SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST BIJ BOL.COM VIA DEZE LINK EN STEUN DAARMEE MIJN WERK AAN BY Andrea Janssen.
It's a good taste!
Recept Oosters
saucijzenbroodje
Heb je deze Oosterse saucijzenbroodjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt
- 1 ei maat L
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 1 theelepel ketjap medja
- ½ theelepel Ras El Hanout
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 3 eetlepels sesamzaad
- 1 ei maat S, losgeklopt
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom het gehakt, het ei (maat L), paneermeel, zoete chilisaus, ketjap, ras el hanout en knoflook.
- Kneed tot het goed gemengd is en stop dan (want als je te hard doorkneedt wordt het vlees vast), voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Leg een plakje bladerdeeg voor je en pak ⅙ deel van het gehaktmengsel.
- Maak van het gehaktmengsel een rol en leg die rol op een helft van het bladerdeeg.
- Vouw het deeg over het vlees heen en druk de randen goed aan. Druk de zijkanten aan met een vork.
- Smeer de bovenkant in met het ei en bestrooi met sesamzaad.
- Leg op de bakplaat en herhaal dit voor alle plakjes bladerdeeg / gehakt.
- Bak de saucijzenbroodjes 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Geef een reactie