Dit recept voor gepocheerde zalm is een eenpansgerecht. In een heerlijke groentebouillon met witte wijn wordt de vis langzaam gegaard en daardoor vol van smaak. Binnen 20 minuten op tafel dus lekker snel. Heerlijk met gegrild stokbrood.
Eenpansgerechten, daar hou ik van. Dat betekent heerlijk weinig afwas. En naast dat deze gepocheerde zalm maar 1 pan gebruikt, staat het ook nog binnen 20 minuten op tafel. Dat is fijn op drukke dagen doordeweeks of op Valentijnsdag. Want zalm is zo'n typisch stukje vis wat je heerlijk kunt delen met je lief.
Door de vis langzaam te garen in de bouillon, die met groenten en wat wijn op smaak is gebracht, heeft de zalm de tijd gekregen om de smaken in zich op te nemen. En dat komt het gerecht zeer ten goede. Wat heel lekker is, is om hem te serveren met een versgebakken stokbrood uit de oven. Dat kun je dan heerlijk dippen in de bouillon.
Waarom zalm?
Waarom zou je gepocheerde zalm serveren op Valentijnsdag vraag je je misschien af? Wist je dat het eten van zalm goed is voor je hart. En bij Valentijnsdag draait het natuurlijk om de liefde vanuit je hart. Dat lijkt me een prima reden om ervoor te kiezen. Daarnaast helpt zalm tegen depressies, bevat het omega 3 en is het goed voor je bloedvaten. Maar ja, je mag het ook gewoon lekker vinden, zoals wij 😉
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
? Gepocheerde zalm een heerlijke eenpansgerecht
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 venkel
- 1 rode ui
- 5 peperkorrels
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml witte wijn
- 250 ml water
- zout naar smaak
- 2 zalm filets
- peterselie vers, garnering
Notes
Instructies
- Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
- Doe de rasp en het sap in een pan.
- Snij de venkel in 4 delen en leg in de pan.
- Haal het velletje van de rode ui en snij in vieren. Leg die samen met de peperkorrels in de pan.
- Schenk de bouillon, wijn en water bij de groenten en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed in de bouillon trekken.
- Breng de bouillon op smaak met zout en leg dan de vis voorzichtig in de pan.
- Op laag vuur gaar je de vis in 10 minuten.
- Serveer in een diep bord met de groenten en bouillon. Serveer er stokbrood bij.
Geef een reactie