Preischotel met zalm en Boursin. De heerlijke zalm combineer je met zoete prei en room. Dat dek je af met aardappelen en gratineer je met heerlijke Emmentaler kaas.
Een heerlijke en gezonde ovenschotel met zalm, prei en aardappel. Je start met een laagje aardappels daarop de zalm en prei en je dekt alles af met aardappel. Dan schenk je een kruidig roommengsel over de ovenschaal en laat je alles in 30 minuutjes gaar worden in de oven.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 gram prei fijngesneden
- 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 100 ml slagroom of kookroom
- 150 gram Boursin
- 2 eieren maat s
- 1 theelepel grove mosterd
- 500 gram zalmfilets
- 1 eetlepel boter
- 75 gram Emmentaler geraspt
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Smelt de boter in de koekenpan en stoof de prei op laag vuur gedurende 5 minuten. Roer af en toe door.1 eetlepel boter, 400 gram prei
- Klop in een kom de room, Boursin, eieren, mosterd, zout en peper goed door elkaar.100 ml slagroom, 150 gram Boursin, 2 eieren, 1 theelepel grove mosterd, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Halveer de zalm zodat hij dunner wordt en makkelijker gaart.500 gram zalmfilets
- Vet een ovenschotel in.
- Start met een laagje aardappelschijfjes (gebruik de helft) en leg hierop de zalm en vervolgens de prei. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes.800 gram aardappelschijfjes
- Schenk het roommengsel over de ovenschotel.
- Bestrooi de ovenschotel met kaas en schuif gedurende 30 minuten in de oven.75 gram Emmentaler
- De ovenschotel is klaar wanneer de zalm mooi lichtroze van kleur is. Smakelijk!
Opmerkingen:
- Koelkast: Deze preischotel met zalm en Boursin kun je tot 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
- In dit recept is verse vis gebruikt. Daarom kun je de vis in dit recept invriezen. Heb je voor dit recept bevroren vis gebruikt, dan is het niet aan te raden om de vis in te vriezen.
- Diepvries: Laat de visschotel snel afkoelen en bewaar het in een luchtdichte verpakking. Je kunt de vis nu tot twee maanden bewaren. Laat het ontdooien in de koelkast. Let op: de structuur van de aardappels zal iets anders worden
- Opwarmen: Warm de ovenschotel met zalm, prei en aardappels gedurende 15 minuten op bij 200 °C.
Geef een reactie