Preischotel met zalm en Boursin. De heerlijke zalm combineer je met zoete prei en room. Dat dek je af met aardappelen en gratineer je met heerlijke Emmentaler kaas.
Een heerlijke en gezonde ovenschotel met zalm, prei en aardappel. Je start met een laagje aardappels daarop de zalm en prei en je dekt alles af met aardappel. Dan schenk je een kruidig roommengsel over de ovenschaal en laat je alles in 30 minuutjes gaar worden in de oven.
- Ovenschaal - kies een ovenschaal van de juiste afmeting (niet te klein en niet te groot) en het liefst met een antiaanbaklaag. Kijk ook goed naar het materiaal. Je wilt een ovenschaal die de warmte egaal verspreid zodat je gerecht zodat het overal even gaar is. En ook belangrijk is dat hij geen naden heeft en in de afwasmachine kan worden schoongemaakt. In dit recept gebruik ik de ovenschaal bij het grillen in de oven.
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de groenten en vis.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlPreischotel met zalm en Boursin
Ingrediënten
- 400 gram prei (fijngesneden)
- 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 100 ml slagroom (of kookroom)
- 150 gram Boursin
- 2 eieren (s)
- 1 theelepel grove mosterd
- 500 gram zalm
- 1 eetlepel boter
- 75 gram emmentaler (geraspt)
- ¼ theelepel zout
- â…› theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Smelt de boter in de koekenpan en stoof de prei op laag vuur gedurende 5 minuten. Roer af en toe door.1 eetlepel boter, 400 gram prei
- Klop in een kom de room, Boursin, eieren, mosterd, zout en peper goed door elkaar.100 ml slagroom, 150 gram Boursin, 2 eieren, 1 theelepel grove mosterd, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Halveer de zalm zodat hij dunner wordt en egaler qua kookt.500 gram zalm
- Vet een ovenschotel in.
- Start met een laagje aardappelschijfjes (gebruik de helft) en leg hierop de zalm en vervolgens de prei. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes.800 gram aardappelschijfjes
- Schenk het roommengsel over de ovenschotel.
- Bestrooi de ovenschotel met kaas en schuif gedurende 30 minuten in de oven.75 gram emmentaler
- De ovenschotel is klaar wanneer de zalm mooi lichtroze van kleur is. Smakelijk!
Geef een reactie