Een heerlijk recept voor een Franse linzensoep met bacon. De structuur is fluweelzacht, de soep heeft heel veel smaak en de krokante en zoutige bacon maakt het geheel af.
Franse linzensoep, dan gaat bij mij meteen de vraag klinken: Frans wat houdt de Franse keuken nou eigenlijk in? Wat nader onderzoek blijkt dat er geen typische Franse keuken is, in die zin Frankrijk is zo groot, er zijn diverse regionale keukens die samen de Franse keuken vormen. Ook qua ingrediënten. In het Noorden wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van room, boter en appels en in het zuiden meer van olijfolie, tomaten en provinciale kruiden. Het land is dan ook erg uitgestrekt en vrijwel elke regio kent zijn eigen topproducten. Kortom: de Franse keuken is erg uitgebreid. Is er dan wel een typisch kenmerk. Ja, de Fransen zijn dol op kwalitatief goed eten en geven een grote voorkeur aan lokale en regionale producten als basis van hun maaltijden. De voorkeur gaat uit naar het zelf bereiden van maaltijden in plaats van kant en klaar. In die zin een keuken die prima bij deze blog past!
Review Amuse-Bouche
Rick Tramento en Mary Goodbody
Het boek amuse bouche bevat een 50-tal recepten, onderverdeeld in de seizoenen en in verschillende typen amuses, zoals soep, groenten, pasta, vis, vlees en lepelamuses, sap amuses, schuim amuses en hartige amuses. En deze amuses worden geserveerd voor het diner als smaakmaker. Zoals de schrijvers aangeven worden in amuses (in ieder geval degene die zij maken) de beste ingrediënten gebruikt, zodat je heerlijke smaaksensaties krijgt.
Pluspunten
- Zeer smaakvolle gerechten. Ik heb er inmiddels al diverse gerechten uit gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk;
- Duidelijke beschrijvingen van de gerechten en de bereidingen;
- Achtergrondinformatie over de gerechten, smaken en hoe op te dienen bij elk recept;
- Kennismaking met nog niet al te bekende technieken zoals opschuimen;
- Smaak combinaties die heel verrassend en heel smaakvol zijn.
Minpunten
- De schrijvers gaan voor de beste ingrediënten. Niet alles is eenvoudig verkrijgbaar (al wordt het langzamer beter);
- De recepten zijn niet moeilijk, maar kosten voor de hoeveelheid wel wat tijd;
- Engelstalig, niet in het Nederlands te verkrijgen. Daardoor vindt de aanduiding in cups plaats en niet in grammen.
Ik heb al veel recepten uit dit boek gemaakt en dit zijn heerlijke recepten, waarmee ik altijd goede sier maak. Heb je een diner of etentje waarbij je goed voor de dag wilt komen, dan sla je met de recepten uit dit boek zeker de plank niet mis. Er staan echter een aantal recepten in die, mede doordat de ingrediënten wat lastiger aan te komen zijn, daardoor minder goed te maken zijn. In mijn boekenkast is het zeker een winnaar dus een 8.5 voor dit boek! Wil je dit boek ook in jouw boekenkast? Je kunt het bijvoorbeeld verkrijgen via bol.com, zie deze link: amuse bouche
It's a good taste!
Recept Franse linzensoep met
bacon
aangepast uit het boek Amuse-bouche
Heb je deze Franse linzensoep met bacon gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 30 gram bacon fijngesneden
- 1 eetlepel ui fijngesneden
- 1 eetlepel wortel fijngesneden
- 1 eetlepel selderij fijngesneden
- 50 gram groene linzen afgespoeld, geweekt (1 nacht) en uitgelekt
- 500 mL water
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de bacon in een steelpan en zet hem op laag vuur, tot er wat vet begint vrij te komen.
- Verhoog het vuur en bak de bacon knapperig.
- Haal uit de pan en laat op een keukenpapier uitlekken.
- In dezelfde pan, weer op laag vuur, doe je de ui, wortel en selderij. Schep alles goed om (zodat het de heerlijke smaak van de bacon meekrijgt) en bak, terwijl je blijft roeren 5 minuten.
- Voeg dan de linzen toe, schep weer alles goed om en voeg het water toe.
- Breng aan de kook op hoog vuur en zet vervolgens het vuur laag en laat alles 20 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep.
- Doe alles terug in de pan en verwarm zodat hij goed heet is. Schep in een kommetje en strooi er wat bacon op.
Geef een reactie