Dubbele chocolade walnoot koekjes. Snel klaar en superlekker om te serveren. Met 2 soorten chocola en knapperige walnoten.
Dubbele chocolade walnoot koekjes. Lekkerrrrrrr. Dat vonden mijn zonen dus ook. Ik kon nog net een foto maken van het laatste stukje koek wat in zijn mond verdween. Als je het nog terug kan vinden op de foto. Zo krijg je ze natuurlijk nooit goed op de foto. Gelukkig had ik er wat meer gemaakt, dus dat is uiteindelijk toch goed gekomen.
Uit de diepvries even bakken
Het fijne van deze koekjes is dat je de ingrediënten uit het deeg net zo eenvoudig verdubbelt, de helft van het deeg op een bakplaat spatelt (net zoals je met de koekjes zou doen) en deze vervolgens in de diepvries zet. Na invriezen, kun je ze bij elkaar in een zakje bewaren. Krijg je onverwachts gasten dan leg je de koekjes op de juiste afstand op de bakplaat, telt 2 minuten op bij de onderstaande oventijd en je hebt verse koekjes om te serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Dubbele chocolade walnoot koekjes
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- ¾ theelepel zout
- ½ theelepel bakpoeder
- 125 gram boter, ongezouten, kamertemperatuur
- 110 gram suiker
- 60 gram licht bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei , maat L
- 80 gram chocola puur, in stukjes gehakt
- 80 gram witte chocolade , in stukjes gehakt
- 65 gram walnoten , in stukjes gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Zet twee bakplaten klaar en leg hier bakpapier op.
- Meng de vaste ingrediënten: het zout, bloem en het bakpoeder door elkaar.
- Mix in een tweede kom de boter op medium stand circa 2 minuten tot die lichter wordt.
- Voeg beide suikers hier aan toe en mix nogmaals een minuut of twee.
- Roer de vanille erdoorheen en vervolgens het ei.
- Verlaag de snelheid van de mixer en roer het bloemmengsel erdoor.
- Als laatste voeg je de chocolades en de walnoten erbij, maar meng nu zeer kort.
- Gebruik een ijsschep om het deeg op de bakplaat te leggen. Let hierbij op dat je tenminste 5 centimeter als tussenruimte houdt, want de koekjes lopen nogal uit.
- Zet ze 12 minuten in de oven en na die tijd 1 minuut bij kamertemperatuur (Ondertussen ga je door met de volgende bakplaat in de oven te plaatsen, totdat het deeg op is).
- Neem een brede spatel en leg de koekjes op het rooster. Gebruik een brede spatel, want het koekje is nog steeds zacht en breekt anders snel.
- Na ongeveer 15 minuten is het koekje uitgehard. Laat ze echter afkoelen naar kamertemperatuur zodat je ze in een trommeltje kunt stoppen.
- (Ik hoop dat de koekjes dat gaan halen, hier zijn ze meestal zo op.)
Geef een reactie