Op woensdagmiddag bakken we koekjes en vandaag worden dat gemberkoekjes. Om gemberkoekjes te maken hoef je geen moeilijk recept of een veelvoud aan ingrediënten in huis te halen. Het meeste heb je waarschijnlijk al zo in de voorraadkast staan.
Koekjes bakken is helemaal niet moeilijk. Je zorgt ervoor dat de ingrediënten goed koud zijn. Daardoor lopen de koekjes minder uit op de bakplaat en blijven ze mooi in vorm. Wil je daar helemaal zeker van zijn, dan laat je ze voor het bakken ook nog goed koud worden in de koelkast (ongeveer een half uurtje). Dan meteen de warme oven in en je zult zien dat het gaat lukken.
En ze zijn erg lekker. Ik ben even rustig erbij gaan zitten en heb een lekker bakje espresso erbij gedronken. Het was puur genieten. Ik heb er vlug een foto van genomen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 250 gram boter kamertemperatuur
- 2 theelepels gemberpoeder
- 250 gram bloem
- 125 gram suiker fijne kristalsuiker + extra om te bestrooien
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Mix de boter met de suiker in 2 minuten tot een luchtig beslag.
- Vervolgens voeg je de bloem en het gemberpoeder toe en mix je nog 1 minuut.
- Leg het deeg 15 minuten in de koeling, zodat het minder plakt.
- Bestrooi het werkblad met bloemr en rol daar het deeg uit tot ongeveer een halve millimeter dikte.
- Steek met een koekjessteker, koekjes uit het deeg. (Net zo lang doorgaan tot het op is.)
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Haal de koekjes uit de oven en bestrooi met de fijne kristalsuiker.
Geef een reactie