Een heerlijk bijgerecht bij de bbq is deze couscous salade met bieslook en komkommer. Een frisse salade door de dressing van yoghurt.
En door Griekse yoghurt te gebruiken krijg je een heerlijke romige salade. Waarbij je de yoghurt dressing afmaakt met een vleugje extra frisheid door de citroen.
Anders met
couscous
Misschien ken je couscous nog niet of gebruikt je het nog niet zo vaak (of alleen bij warme gerechten). Maar couscous is een zeer populair recept afkomstig uit Noord-Afrika. Het is gemaakt van durum tarwe, wat grof wordt gemalen. En als wij het maken dan gieten we er heet water bij en wat olie en zout en laten het wellen. Maar wist je dat de traditionele methode stomen is in een speciale couscous pan. Met groenten erbij voor extra veel smaak. Het duurt wel wat langer voordat het klaar is, dat wel ja.
Ik maak het gewoon door de couscous in heet water te wellen, hoewel ik zeker nog eens de traditionele bereidingsmethode hoop te mogen proeven / maken.
Vandaag ging ik voor een koude couscous die ik, zoals gezegd serveerde bij de barbecue. Vaak maak ik één goed vlees, vegetarisch of vis gerecht (soms twee) en dan serveer ik daar vers fruit, groenten, brood en twee salades bij. Een groene salade en een couscous, pasta of rijstsalade. En natuurlijk knoflookboter, dat mag nooit ontbreken.
It's a good taste!
Recept Couscous salade met bieslook en
komkommer
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Couscous salade met bieslook en komkommer
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
250 ml groentebouillon
½ komkommer
5 stengels bieslook
½ citroen sap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schenk de groentebouillon (evt. met een snufje zout voor wat extra smaain het pannetje en breng aan de kook.
- Zet het vuur uit en strooi de couscous in de pan.
- Roer meteen door en leg het deksel op de pan.
- Laat 5 minuten wellen.
- Roer de boter door de couscous en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Schil de komkommer, halveer en schraap de zaden eruit met een lepel.
- Snij de komkommer in blokjes.
- Snipper de bieslook fijn.
- Doe de komkommer, bieslook, yoghurt en citroen bij de afgekoelde couscous en roer goed door tot alles gemengd is.
- TIP: Strooi als garnering wat bieslook bloemen over.
Geef een antwoord