Deze parelcouscous salade met feta en munt is een salade die ik wel elke dag kan eten. Hij is eenvoudig en heeft zo veel smaak.
En wat ik superleuk vind, is dat je dit zowel warm als koud kunt eten. Ideaal voor een snelle lunch, makkelijk diner of bijgerecht bij de BBQ. Ik zou zeggen doen!
Snelle Parelcouscous Salade met Mediterrane Groenten en Kruiden
De combinatie van de romige parelcouscous met de frisse komkommer, sappige cherry tomaatjes en zoute feta maakt deze salade zo lekker. De munt en oregano geven net dat vleugje kruidigheid wat het afmaakt. En het beste? Deze salade is in minder dan 20 minuten klaar.
Je kunt deze parelcouscous salade met feta en munt ook makkelijk voorbereiden. Maak een extra grote portie en neem het de volgende dag mee als lunch. Het blijft een paar dagen goed in de koelkast en is zelfs nog lekkerder dan alle smaken goed zijn ingetrokken. Deze salade ga ik echt veel vaker maken. En jij?
Jump to:
Ingrediënten Parelcouscous Salade met Feta, Komkommer en Cherry Tomaatjes
- Parelcouscous: Is wat groter en steviger in vergelijking met gewone couscous. Het is een perfecte basis die ook de smaak van de ingrediënten goed opneemt. Je kunt het ook vervangen door gewone couscous of bulgur.
- Bouillonblokje: Dat geeft de parelcouscous extra smaak. Een groente of kippenbouillonblokje is een prima keuze. Let op met zout toevoegen, vaak is er al veel zout aan het blokje toegevoegd.
- Komkommer: Verwijder de zaadlijsten, zodat de salade niet waterig wordt.
- Cherry tomaten: Tomaten en feta zijn een topcombinatie. Door ze in vieren te snijden heb je kleine hapklare stukjes. Je kunt ze ook vervangen door Roma of vleestomaten die je in blokjes snijdt.
- Feta: Zout en romige kaas, kies voor de echte Griekse variant. Kun je dit niet aankomen dan zijn witte kaas blokjes ook een goede keuze.
- Rode ui: Pittig en zoet tegelijkertijd. Snipper de ui fijn, zodat de smaak niet te overheersend wordt.
- Olijven: voor een zoutje en een bite. Kalamata olijven zijn heel lekker, maar andere olijven zijn ook goede keuzes. Verwijder de pit.
- Olijfolie: Maakt de salade mooi smeuïg en geeft ook een heerlijke smaak. Het allerlekkerste is een extra vierge olie en een fruitige olijfolie past goed bij deze salade.
- Oregano en munt: Geven de salade een frisse kruidige touch.
Hoe maak je Makkelijke Parelcouscous Salade met Feta, Oregano en Olijven
Doe de parelcouscous met heet water in een kom en verkruimel een bouillonblokje erboven. Roer alles goed door en dek af met folie. Laat 10 minuten staan en roer nogmaals door met een vork.
Schil en snij de komkommer, tomaat, feta, rode ui en olijven. Schep door de parelcouscous en voeg ook de olie, oregano en munt toe. Meng goed door, proef en breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 1 blokje groentebouillon of kip
- ½ komkommer
- 100 gram cherrytomaten in vieren
- 100 gram feta kaas in blokjes
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijven zonder pit en gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel munt
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de couscous
- Doe de parelcouscous in een pan.150 gram parelcouscous
- Verkruimel het bouillonblokje boven de couscous en schenk er heet water bij, net zoveel totdat het water 1 cm boven de couscous staat.1 blokje groentebouillon
- Bedek de pan met aluminiumfolie en laat de couscous 10 minuten staan.
- Roer de couscous daarna los met een vork.
Maak de groenten klaar
- Schil ondertussen de komkommer, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in kleine blokjes.½ komkommer
Meng de salade
- Voeg de cherry tomaatjes, rode ui, komkommer, feta en olijven toe aan de couscous.100 gram cherrytomaten, 100 gram feta kaas, 1 rode ui, 2 eetlepels olijven
- Giet de olijfolie eroverheen en voeg de oregano en munt toe.1 eetlepel olijfolie extra vierge, 1 theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel munt
- Meng alles goed door elkaar, proef en breng, indien nodig, op smaak met wat zout en peper.zout en peper
Geef een reactie