Een heerlijk recept voor honing blondies. Blondies zijn een variatie op de chocolade brownies. Honing blondies maken is niet moeilijk.
Enkele dagen geleden had ik een stel dames op visite en ik besloot om lekkere honing blondies te bakken. Honing blondies maken is niet moeilijk. Het is eigenlijk dewitte variant op de chocolade brownies even smeuïg en niet noodzakelijkerwijs met chocola (maar het mag natuurlijk wel). Ik kon het niet laten en voegde aan het basisrecept heerlijke stukken pure chocolade en walnoot toe.
Ze waren verrukkelijk en het was maar goed dat deze foto gemaakt was voor de avond begon, want naderhand was er niet één meer over.
Recept Honing blondies maken
Heb je deze honing blondies gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHoning blondies
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 75 gram chocola (puur)
- 50 gram walnoten
- 125 gram boter (ongezouten)
- 120 gram honing
- 150 gram lichtbruine suiker
- 1 ei (maat L, losgeklopt)
- 1 theelepel vanille-extract
- 175 gram bloem
- 1 theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Besmeer een bakblik met boter en leg er een bakpapier in dat je aan twee zijkanten laat overhangen (zodat je de blondie naderhand makkelijk uit het bakblik kan lichten.
- Hak de chocolade en walnoten grof.
- Verhit de boter en de honing in een pannetje, tot de boter is gesmolten.
- Schep daar de lichtbruine suiker bij en roer alles goed door.
- Laat 15 minuten afkoelen en roer dan het ei en het vanille extract erdoor.
- Vervolgens roer je de bloem en zout erdoor.
- Met een spatel meng je de chocolade en walnoten door het beslag en giet het in het bakblik.
- Zet het bakblik in de oven en bak 30 minuten.
- Laat de blondie afkoelen en los het uit het bakblik. Verwijder het bakpapier.
- Net voor het serveren, snij je de blondie in vierkantjes.
Geef een reactie