Een heerlijk recept voor honing blondies met walnoten vormen een heerlijke lekkernij die zowel zoetekauwen als chocoholics lekker gaan vinden. Blondies zijn een variatie op de chocolade brownies, met een boterachtige smaak en zachte textuur. En ze zijn heel makkelijk te maken.
Blondies met Chocola en Honing
Honing blondies met walnoten en chocola zijn een heerlijke traktatie die je prima op elk moment kunt serveren. De zoete tonen van honing, romigheid van de chocola en knapperige walnoten zijn heerlijk gecombineerd in deze blondies.
Blondies zijn de tegenhanger van brownies, met een boterachtige smaak en zachte textuur. Daar hoeft geen chocola aan toegevoegd te worden, maar lekker dat dat is!
Het was maar goed dat deze foto gemaakt was voor de avond begon, want naderhand was er niet één meer over.
Blondies met Honing, Chocola en Walnoten
Ik maak deze blondies vaak als mijn vriendinnen langskomen, want die vinden dit heerlijk. En natuurlijk varieer ik dan naar hartenlust. Soms gebruik ik pecannoten of geroosterde hazelnoten in plaats van walnoten. En de pure chocola vervang ik ook door witte chocola of melkchocola. Zo serveer je telkens wat anders.
De enige tip die ik heb (en die misschien wat lastig is), is dat je hem echt goed moet afkoelen voor je ze aansnijdt. Daardoor krijg je mooie, nette blokjes die heerlijk smaken (anders plakt en kruimelt het veel meer). Ik wens je veel bakpapier met dit heerlijke recept!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 75 gram pure chocolade
- 50 gram walnoten
- 125 gram boter ongezouten
- 120 gram honing
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei maat L, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-extract
- 175 gram bloem
- 1 theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Besmeer een bakblik met boter en leg er een bakpapier in dat je aan twee zijkanten laat overhangen (zodat je de blondie naderhand makkelijk uit het bakblik kan lichten.
- Hak de chocolade en walnoten grof.75 gram pure chocolade, 50 gram walnoten
- Verhit de boter en de honing in een pannetje, tot de boter is gesmolten.125 gram boter, 120 gram honing
- Schep daar de lichtbruine suiker bij en roer alles goed door.150 gram lichtbruine basterdsuiker
- Laat 15 minuten afkoelen en roer dan het ei en het vanille-extract erdoor.1 ei, 1 theelepel vanille-extract
- Vervolgens roer je de bloem en zout erdoor.175 gram bloem, 1 theelepel zout
- Met een spatel meng je de chocolade en walnoten door het beslag en giet het in het bakblik.
- Zet het bakblik in de oven en bak 30 minuten.
- Laat de blondie afkoelen en los het uit het bakblik. Verwijder het bakpapier.
- Net voor het serveren, snij je de blondie in vierkantjes.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur: Bewaar de blondies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plasticfolie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Diepvries: Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de cakejes per stuk in plasticfolie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.
Geef een reactie