Als je op zoek bent naar een simpel en lekker recept met appel dan moet je deze appeltaart rolletjes proberen! Een heerlijke combinatie van frisse appel, kaneel en zoet krentenbrood. Binnen 20 minuten staan ze op tafel en iedereen zal er van smullen. Snel en makkelijk te maken, ideaal voor elke gelegenheid.
Een Makkelijk en Snel Recept
Soms komt er onverwacht bezoek en wil je snel iets lekkers serveren. Of misschien zoek je een zoet, warm gerecht voor de brunch. Dit recept voor appeltaart rolletjes is dan precies wat je nodig hebt. Het is eenvoudig te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Een leuke twist op bekende appelrecepten zoals dit heerlijke appeltaart recept, appelbrood, of appelbeignets. Dit wil je vaker maken.
Bereiding
- Meng de blokjes appel met citroensap, kaneel en suiker.
- Snij de korstjes van het krentenbrood en rol het brood plat met een deegroller. Verdeel 2 eetlepels appelmix over het brood en rol op.
- Bestrijk de buitenkant met gesmolten boter en rol door het suikerkaneel-mengsel. Leg de rolletjes op een bakplaat.
- Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 150 gram suiker
- 2 appels Elstar, Jonagold of Granny Smith
- 1 theelepel citroensap
- 6 sneetjes rozijnenbrood zonder korstjes
- 50 gram boter gesmolten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de suiker met het kaneel.2 theelepels gemalen kaneel, 150 gram suiker
- Schil de appels, verwijder de kern en snijd in blokjes.2 appels
- Meng de appel met citroensap en de helft van het suikerkaneel-mengsel.1 theelepel citroensap
- Rol het rozijnenbrood plat met een deegroller.6 sneetjes rozijnenbrood
- Verdeel 2 eetlepels appelmix aan een kant van het brood en rol op.
- Bestrijk de buitenkant van het brood met gesmolten boter en rol door het restant suikerkaneel-mengsel.50 gram boter
- Leg de rolletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten.
- Serveer ze warm.
Opmerkingen:
Als de rolletjes eenmaal gebakken zijn, kun je ze niet goed bewaren. Maar je kunt ze wel invriezen voordat je ze bakt in een plastic zak of bak. Ontdooi ze niet, maar bak ze 20 minuten in plaats van 15 minuten in de oven.
Geef een reactie