Halloween Hamburgers, wie vind een sappige burger nu niet helemaal lekker. Op een lekker broodje met een plak goede kaas, is het onweerstaanbaar. En wanneer je voor Halloween deze monsterburgers maakt, blijft er geen liggen! Plus, het recept voor zelfgemaakte ovenfrietjes erbij!

Halloween Hamburgers
Een cheeseburger of een hamburger met een plakje kaas erop bestaat 88Â jaar en is niet uitgevonden in een fastfood keten. Het is in 1926 uitgevonden door Lionel Sternberger die als proef een plak Amerikaanse kaas op een hamburger plaatste en het werd een doorslaand succes. In de daaropvolgende jaren zie je op diverse menu's in Los Angeles de Cheeseburger zijn intrede doen, om later de wereld te veroveren in de fastfoodrestaurants.
Deze Halloween hamburgers zijn daarom echt Amerikaans en horen dus voor mij bij het Halloween feest. Een sappige burger, tussen een gegrild broodje met een lekker plakje kaas. Dit hoort wel bij een Amerikaans feest zoals Halloween. Dus hierbij: mijn snelle hap Cheeseburger met zelfgemaakte ovenfrietjes voor Halloween!
Jump to:
Welke kaas gebruik je?
Het maken van een cheeseburger is eigenlijk heel eenvoudig. Je bakt een hamburger en net voor het serveren laat je kort, ongeveer 30 seconden, de kaas meebakken. Dat doe je door de kaas op de hamburger te leggen. Meer is er niet nodig.
Normaal gesproken neem je een heerlijke kaas, zoals Cheddar of blauwe kaas, maar door hun uitgesproken smaak minder geschikt voor een kinderfeest. Dus heb ik deze keer een belegen kaas gekozen. In vergelijking met Cheddar loopt die niet zo snel dicht (en dat is wel fijn omdat je een gezichtje hebt uitgesneden).
Wat heb je nodig voor deze Monster Burgers?
Deze Halloween Hamburgers maak je met de volgende ingrediënten (en ja het zijn er echt maar 5!). De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Aardappelen - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Olie - Gebruik een plantaardige olie, zoals zonnebloemolie. Gebruik je olijfolie dan geeft hij een smaak af aan de frietjes.
- Kaas - Gebruik een kaas die een volle smaak heeft, licht smelt, maar niet dichtloopt (want dan ben je het gezicht kwijt). Een jonge of belegen kaas werkt supergoed.
- Hamburgers - Wanneer je een hamburger koopt, kijk dan ook naar de kwaliteit. Neem een wat dikkere burger, die blijft goed sappig. Zelf kies ik voor rundvlees hamburgers, maar het is niet noodzakelijk.
- Hamburgerbroodjes - Hamburgerbroodjes maken dit recept af. Je kunt zelf makkelijk hamburgerbroodjes maken, of je koopt ze kant-en-klaar. Halveer ze en grill ze licht voordat je de hamburger erop legt, want dan krijgen ze meer smaak en zijn ze lekker knapperig.
Hoe maak je deze Halloween Cheeseburgers (met Frietjes)?
- Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels 10 minuten.
- Verhit een koekenpan op het vuur met daarin 2 eetlepels olie. Haal de aardappels na 10 minuten met een schuimspaan uit het kokende water en doe ze in de hete koekenpan. Hierdoor koken de aardappels heel snel droog en krijgen ze in de oven een knapperige buitenkant (en houden ze een heerlijke zachte binnenkant). Na ongeveer 30 seconden verdeel je de aardappels over een bakplaat en bak je de aardappels 30 minuten in een voorverwarmde oven (220 °C).
- Snij de kaas in de gewenste vorm met een scherp mes. Snij ook het broodje doormidden (zorg dat het al voorgebakken is, zoals op de verpakking staat als dat nog nodig is).
- Bak de hamburger aan beide zijden tot hij goudbruin en gaar is. Leg de hamburger op het broodje en leg de plak kaas daarop. Serveer met de ovenfrietjes en een heerlijke groene salade.
Serveer
Serveer de Halloween hamburgers samen met de frietjes. Voor een extra effect, maak je met ketchup lijnen uit de jack-o-lantern mond.
Deze monsterburgers zijn heerlijk gecombineerd met de Halloween cocktail zonder alcohol, de tomaten spinnenweb soep en als toetje een heerlijk grafsteen toetje!
FAQ's
Het kan allebei, maar met schil hou je alle vitamine C (die zit net onder de schil). Boen ze dan wel goed schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in kokend water en stoom ze dan vlug droog in de koekenpan. Schep de aardappels dan op de hete bakplaat, waardoor ze nog eens extra droogstomen. Doordat de buitenkant extra snel droogt, worden ze in de oven extra knapperig.
Je kunt belegen kaas gebruiken, maar ook een cheddar, blauwe kaas of mozzarella is heel lekker op een cheeseburger.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Recept
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween Hamburgers
Apparatuur
- Koekenpan
Ingrediënten
Ovenfrietjes
- 1 theelepel zout
- 1200 gram kruimige aardappelen (zoals Roseval)
- zonnebloemolie
- â…› theelepel peper
- ¼ theelepel zout
Cheeseburger
- 4 plakken belegen kaas
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 runderhamburgers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Ovenfrietjes
- Breng een pan water met zout aan de kook.1 theelepel zout
- Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes.1200 gram kruimige aardappelen
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C en zet er een lege bakplaat in.
- Kook de aardappelen gedurende 10 minuten in het kokende water.
- Verwarm ondertussen een koekenpan met olie gloeiend heet en schep de aardappels hierin. Laat 1 minuut op hoog vuur en schep de aardappelen dan op de gloeiend hete bakplaat.zonnebloemolie
- Verdeel de aardappelen over de bakplaat, zodat je zoveel mogelijk één laag krijgt.
- Schuif de aardappels in de oven en bak 30 minuten.
- Bestrooi met zout en peper.⅛ theelepel peper, ¼ theelepel zout
Cheeseburgers
- Pak de plakjes kaas en snij er, grappige figuurtjes van, zoals de Jack-O-lantern op de foto.4 plakken belegen kaas
- Snij de broodjes doormidden en grill ze even kort aan.4 hamburgerbroodjes
- Verhit olie in de koekenpan en bak de hamburgers gaar en bruin.2 eetlepels zonnebloemolie, 4 runderhamburgers
Halloween Hamburgers Serveren!
- Leg de hamburger op het broodje en daarop leg je de plak kaas.
- Schep de frietjes ernaast.
- Optioneel: Trek twee lijnen met ketchup uit de mondhoeken.
- Serveer met een lekkere salade.
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de hamburgers verpakt in plastic folie of een luchtdichte doos maximaal 2 dagen in de koelkast.
- Diepvries - Verpak de hamburgers in twee lagen folie en vries in. Zo blijven ze tot twee maanden goed.
Geef een reactie