Mummies om op te eten: Ze kijken je aan, durf jij hier een hap van te nemen? Deze Halloween mummies zijn om op te eten! Makkelijk te maken en snel klaar.
Het is herfst en dan komen de leukste maanden van het jaar als foodblogger. Eerst Halloween, waar je je helemaal kunt uitleven en je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Thanksgiving, met zijn heerlijke herfstrecepten. Sinterklaas met pepernoten en recepten met warme speculaaskruiden waardoor je de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten. Kerst waar je heerlijk decadent kunt doenen dat sluiten we af met Oud en Nieuw met feestelijke hapjes die altijd kunnen (naast oliebollen natuurlijk).
Bijna Halloween
Maar zoals je kunt zien in mijn opsomming eerst Halloween. Ik probeer altijd te variëren in recepten die ik op mijn blog plaats, dus na de spinnen koekjes, nu iets hartigs: mummies om op te eten. Frankfurter worst gedraaid in een verband van croissant deeg en voorzien van twee ogen die je lijken te volgen.
En heb je meer Halloween inspiratie nodig? Kijk dan eens bij mijn andere Halloween recepten. Zeker weten dat er vast een recept tussen zit waar je wat mee kan.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Mummies om op te eten
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
8 Frankfurters
6 stuks croissantdeeg om af te bakken
1 plakje grated cheddar cheese
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij de kaas in 8 stukjes.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en volg de snijlijnen om drie vierkanten te krijgen (twee croissants tegen elkaar aan)
- Snij elk vierkant in 6 repen. Haal deze los van elkaar en leg twee repen achter elkaar en druk ze vast. Daardoor krijg je mooi lang mummieverband. Herhaal dat voor alle repen en vierkanten croissant deeg.
- Pak een Frankfurter en een lange reep croissantdeeg en begin onderaan de Frankfurter met het omwinden met deeg. Wanneer je bovenaan gekomen bent laat je een opening vrij voor de ogen en eventueel restanten wikkel je weer terug naar beneden.
- Druk in de opening een plakje kaas. Dit smelt waardoor je de ogen na het bakken makkelijk kunt plakken.
- Bak de croissants 12-14 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
- Haal ze uit de oven en plak meteen twee ogen per mummie (anders stolt de kaas en plakt deze niet meer). Serveer meteen of eet ze koud (ook erg lekker!)
Opmerkingen:
- de suikerogen kun je bij bak en kookwinkels verkrijgen
Geef een antwoord