Ze kijken naar jou. Durf jij hier een hapje te nemen? Deze griezelige mummies met worst zijn heerlijk om te eten en een leuk idee voor Halloween! Makkelijk te maken en snel klaar. Bereid je voor op een spooktaculair avontuur terwijl we je laten zien hoe je deze schattige en heerlijke Spooky Sausage Mummies maakt. Deze kleine mummies zijn niet alleen om te kijken; ze smeken om verslonden te worden!
Een Griezelig Lekkere Halloween snack
Maak je klaar om de engste, en schattigste Halloween-traktatie ooit uit te pakken: Spooky worst Mummies. Deze kleine mummies zijn hier om een heerlijke snack mee te nemen naar je Halloween-festiviteiten. Ze zijn de perfecte combinatie van schattig en griezelig, waardoor ze een fantastische aanvulling zijn op je feestje.
En wat maakt deze Halloween Mummies met worst zo fantastisch? Ten eerste zijn ze ongelooflijk eenvoudig te maken. Dat betekent minder tijd in de keuken en meer tijd voor plezier. Ten tweede vinden de kinderen het leuk om te helpen bij het voorbereiden ervan (dat heb ik geprobeerd, en ze zijn best goed in het verpakken van de worst in bladerdeeg).
En tenslotte smaken ze geweldig! Romig croissantdeeg om de hotdogs geeft een perfecte mix van smaken. De bladerdeeghapjes hebben een heerlijke crunch, terwijl de worst voor een hartige smaak zorgt. Deze mummies zijn zo aanlokkelijk; ze smeken je bijna om een hapje te nemen!
En heb je meer Halloween inspiratie nodig? Kijk dan eens bij mijn andere Halloween recepten. Zeker weten dat er vast een recept tussen zit waar je wat mee kan.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 plakje Cheddar kaas
- 6 stuks croissantdeeg om af te bakken
- 8 Frankfurters
- 16 suiker ogen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 180 °C of 160 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de kaas in 8 stukjes.1 plakje Cheddar kaas
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en volg de snijlijnen om drie vierkanten te krijgen (twee croissants tegen elkaar aan).6 stuks croissantdeeg
- Snijd elk vierkant in 6 repen. Leg twee repen achter elkaar en druk ze vast om lange repen te krijgen. Herhaal dit voor alle repen en vierkanten.
- Neem een Frankfurter en begin onderaan met het omwikkelen met een lange reep croissantdeeg. Laat bovenaan een opening vrij voor de ogen en wikkel eventuele restanten weer naar beneden.8 Frankfurters
- Druk in de opening een stukje kaas. Dit smelt, zodat je de ogen na het bakken makkelijk kunt vastplakken.
- Bak de mummies 12-14 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de oven en plak meteen twee ogen per mummie vast (anders stolt de kaas en plakken de ogen niet meer). Serveer meteen of eet ze koud.16 suiker ogen
Geef een reactie