Tarte soleil met Boursin recept: Een heerlijk hapje met knapperig bladerdeeg, op smaak gebracht met Boursin en bestrooit met Italiaanse kruiden. Slechts 4 ingrediënten, dat is makkelijk. Dit is een bladerdeeghapje dat op elk feestje zo op is!
Bladerdeeg met Boursin
Soms is eenvoud het beste. En dat geldt zeker voor dit Tarte Soleil recept. Een hapje van bladerdeeg stengels met Boursin en Italiaanse kruiden. De Boursin geeft een heerlijke smaak aan het bladerdeeg en combineert heerlijk met de knapperige bladerdeegstengels. Wil je een stukje dan breek je gewoon een stengel af.
Dit recept wil je maken omdat het maar vier ingrediënten heeft, makkelijk te maken is en goed voor te bereiden. Maak het klaar en leg het in de koeling tot je het gaat afbakken!
Een recept voor de lekkerbek en de zon onder de hapjes!
Dit recept is gemaakt in het kader van de foodblogswap, waar je kookt of bakt van een ander blog. Dit recept is gebaseerd op een recept van Cookingdom.
Top Tip
Bij bladerdeeg is de kant waar het plastic velletje op zit, degene die het beste plakt. Die gebruik je dus aan de onderzijde of als je iets aan elkaar wilt maken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Tarte Soleil met Boursin
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 gram Boursin
- 1 eidooier
- 2 theelepels italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 220 °C of 200 °C. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg 4 plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en druk de zijden die elkaar raken stevig aan.8 plakjes bladerdeeg
- Haal met een ronde vorm een cirkel van ongeveer 20 cm uit het bladerdeeg. Ik gebruikte een bord hiervoor.
- Leg de cirkel op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met de Boursin. Laat aan de buitenzijde ongeveer 1 cm vrij, zodat je de randen goed kunt aandrukken. Bestrijk de vrijgelaten rand met wat water.
- Maak van de andere 4 plakjes bladerdeeg een tweede cirkel, zoals boven is beschreven en leg die op de Boursin.100 gram Boursin
- Zet in het midden van de cirkel een klein glas of kommetje. Snijd het bladerdeeg in vieren met een scherp mes. Halveer elk kwart, je hebt nu 8 driehoekjes deeg.
- Halveer nu deze driehoekjes met het scherpe mes. En doe dit nogmaals, je hebt nu 32 strengen. In het filmpje wordt het duidelijk getoond hoe het deeg gesneden wordt.
- Draai elke streng voorzichtig om zijn as, ongeveer 3 keer.
- Pak de eidooier en klop hem los met een eetlepel water en bestrijk elke streng hiermee.1 eidooier
- Strooi wat Italiaanse kruiden over het bladerdeeg en schuif de bakplaat in de oven. Bak 20 minuten en serveer meteen.2 theelepels italiaanse kruiden
Geef een reactie