Tarte soleil recept: Knapperig bladerdeeg, gewikkeld in een Boursin korst en bestrooit met Italiaanse kruiden. Slechts 4 ingrediënten, dat is makkelijk
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap, waar ik weer mag gaan koken van een ander blog. Altijd een feestje en zo ook deze keer, waar ik het blog van Cookingdom afstruinde op zoek naar een heerlijk recept. Dat was niet zo eenvoudig want Arieta heeft heel veel lekkere recepten op haar blog geschreven. Lekker eten en makkelijke recepten van gezonde maaltijden tot zoete baksels. Een waar feestje dus. En toen stuiterde ik op dit tante soleil recept. Dat zag er heel bijzonder uit. En toen ik het recept doorlas dacht ik bijna dat het te makkelijk zou gaan worden. Slechts 4! ingrediënten. Allemaal lekkere ingrediënten dat is waar, maar niet al te veel. Het lijkt heel ingewikkeld om te maken, maar het was eigenlijk supersimpel. Dat moest ik natuurlijk wel even vastleggen voor je op de foto en daar heb ik een video van gemaakt. Zie je zelf dat het er geweldig uitziet, zonder dat het moeilijk is. De video vind je terug bij het recept.
Tips
- Bij bladerdeeg is de kant waar het plastic velletje op zit, degene die het beste plakt. Die gebruik je dus aan de onderzijde of als je iets aan elkaar wilt maken.
Vervangers
- In plaats van Boursin kun je ook knoflook roomboter gebruiken, verse peterselie en wat geraspte kaas.
Budget vriendelijke
versie
- Gebruik in plaats van Boursin een bakje kruiden roomkaas.
De budget vriendelijke versie kost €1,60
Lekker
erbij
- Strooi er nog wat Parmezaanse kaas en wat knoflook over.
Bewaaradvies
- Als je al een restje zou overhebben dan kun je het niet bewaren. Dit is een recept dat je meteen opeet.
Andere lekkere bladerdeeg hapjes
recepten
- Bladerdeeg met kaas, basilicum en bacon
- Hartige broodkrans
- Pigs in a blanket
- Uientaartje met tijm
It's a good taste!
Recept Tarte soleil met bladerdeeg enBoursin
Heb je deze Tarte Soleil met bladerdeeg en Boursin gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTarte Soleil met bladerdeeg en Boursin
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 100 gram Boursin
- 1 eidooier
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor naar 220 graden Celsius
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg 4 plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en druk de zijden die elkaar raken stevig aan.
- Haal met een ronde vorm een cirkel van ongeveer 20 cm uit het bladerdeeg. Ik gebruikte een bord hiervoor.
- Leg de cirkel op de bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk het bladerdeeg met de Boursin. Laat aan de buitenzijde ongeveer 1 cm vrij, zodat je de randen goed kunt aandrukken.
- Bestrijk de vrijgelaten rand met wat water.
- Maak van de andere 4 plakjes bladerdeeg een tweede cirkel, zoals boven is beschreven en leg die op de Boursin.
- Zet in het midden van de cirkel een klein glas of kommetje.
- Snijdt het bladerdeeg in vieren met een scherp mes.
- Halveer elk kwart, je hebt nu 8 driehoekjes deeg.
- Halveer nu deze driehoekjes met het scherpe mes.
- En doe dit nogmaals, je hebt nu 32 strengen. In het filmpje wordt het duidelijk getoond hoe het deeg gesneden wordt.
- Draai elke streng voorzichtig om zijn as, ongeveer 3 keer.
- Pak de eidooier en klop hem los met een eetlepel water en bestrijk elke streng.
- Strooi wat Italiaanse kruiden over het bladerdeeg en schuif de bakplaat in de oven.
- Bak 20 minuten en serveer meteen.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
Geef een reactie