Soms heb je zin in iets knapperigs, hartigs en superlekker. Dan zijn deze filodeeg hapjes met spinazie en feta precies wat je zoekt! Ze hebben een romige vulling van feta en spinazie, met een klein beetje zoetheid van rozijnen. En het filodeeg? Dat zorgt voor die heerlijke crunch!

Filodeeg Driehoekjes met Spinazie en Feta
Ik ben gek op spanakopita – die Griekse hartige taart met spinazie en feta. En nu heb ik een hapje bedacht dat erop lijkt, maar net even anders is. Deze filodeeg hapjes zijn zo lekker dat ze hier thuis binnen no-time op waren (en ik had nog wel een dubbele portie gemaakt!).
In Griekenland zijn filodeeg hapjes met spinazie en feta al eeuwenlang populair. Vaak worden ze gegeten tijdens feestdagen of gewoon als comfortfood. In dit recept voeg ik rozijnen toe voor een beetje zoetheid en pijnboompitten voor extra bite. Serveer ze met een frisse yoghurt-dip en je hebt een heerlijk hapje!

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 150 gram spinazie, fijngesneden
- 3 eetlepels feta kaas, verkruimeld
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 5 vellen filodeeg, ½ pakje
- zonnebloemolie, om te frituren
Instructies
- Laat de rozijnen 10 minuten wellen in heet water en laat ze uitlekken.2 eetlepels rozijnen
- Verhit een pan met een beetje olie en fruit de sjalot 3 minuten.½ sjalotje
- Voeg de pijnboompitten toe en bak ze 5 minuten mee.1 eetlepel pijnboompitjes
- Was de spinazie, voeg toe aan de pan en laat slinken. Haal van het vuur en laat afkoelen.150 gram spinazie
- Prak de feta fijn in een kom.3 eetlepels feta kaas
- Meng het ei, de uitgelekte rozijnen en het spinaziemengsel door de feta.1 ei
- Prak in een kom de fetakaas klein.
- Voeg het paneermeel toe en meng alles goed.1 eetlepel paneermeel
- Snijd een vel filodeeg in drie lange repen.5 vellen filodeeg
- Schep 2 theelepels vulling op een hoek van een reep. Vouw het deeg steeds in driehoeken tot de vulling helemaal is ingepakt. Plak de rand dicht met een beetje water.
- Verwarm de olie tot 180 °C. Frituur de driehoekjes 3 minuten of bak ze in een pan met een laagje olie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.zonnebloemolie
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de hapjes afgedekt in de koelkast en warm ze een paar minuten op in de oven, zodat ze weer krokant worden.
- Vriezer: Wil je ze invriezen? Bak ze dan direct vanuit de vriezer, zonder te ontdooien.
Geef een reactie