Een frisse zoetzure komkommer salade op smaak gebracht met knoflook en peper. Een heerlijk bijgerecht bij elke barbecue. Lactose en gluten vrij.
Komkommers en bbq dat is bij ons onlosmakelijk verbonden. Fijngesneden in plakjes (al jaren favoriet bij de kinderen), als tzatziki en heel af en toe als pittige komkommer salade. Want dat is namelijk ook heel lekker, de komkommer marineren in een mengsel van azijn en suiker. Minimaal een nacht laten intrekken anders krijg je geen optimale smaak. En haal zeker de zaadlijsten eruit. Een salade van komkommer is veel te nat als je die laat zitten. Je schraapt ze heel eenvoudig met de achterkant van je lepel los.
Heb je trouwens ook wel eens opgemerkt dat komkommers op vakantie er heel anders uit zien (en ook heel anders smaken) dan degene die wij kopen in Nederland. Ze zijn vaak dik en klein en hebben een hele harde schil met bobbels. Het lijken wel uit de kluiten gewassen augurken en zijn ook iets sterker van smaak. Het blijkt dus dat er meerdere soorten komkommers bestaan en toen ik in de supermarkt rondliep kwam ik uiteindelijk een bak met Hollandés (oftewel Nederlandse) komkommers tegen. Gewoon de soort die wij ook kennen.
Kun je die overigens niet aankomen dan kun je die komkommers ook prima gebruiken hoor! Al zijn ze wat steviger van smaak, ze zijn heerlijk.
Recept Komkommer salade met knoflook en peper
Heb je deze komkommer salade met knoflook en peper gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 tenen knoflook
- ½ rode peper van zaden ontdaan
- 1 eetlepel suiker
- snufje zout
- 2 eetlepels sherry azijn
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
- Schraap met de achterkant van een lepel de zaden eruit.
- Halveer elke helft nogmaals in tweeën (verticaal) en snij in lengtes van ongeveer 2 cm.
- Doe de komkommers in een kom.
- Verwijder het velletje van de knoflook, halveer en haal het groene deel uit de knoflook.
- Hak de knoflook fijn en doe bij de komkommer.
- Snij de peper in fijne reepjes en doe ook die bij de komkommer.
- Meng de suiker, het zout en de azijn tot een marinade en meng die door de komkommer.
- Roer alles goed door en zet (afgedekt met plastic folie) in de koeling.
- Laat minimaal een nacht marineren.
Geef een reactie