Duitse Braadworst in Bier is het perfecte recept wanneer je op zoek bent naar een makkelijk comfortfood recept met veel smaak. De sappige worst, de heerlijke smaken en ook nog budgetvriendelijk maken dit een recept dat je echt wilt proberen.
Duits Braadworst in Bier: Een Hartverwarmend Recept voor een Gezellige Avond Thuis
Dit is een recept dat ooit is ontstaan tijdens een dinertje met mannen, allen echte vleeseters. Dan wil je iets snels en makkelijks op tafel zetten, wat ook nog comfort food uitstraalt. En omdat bij deze groep bier als drinken de voorkeur had, heb ik de braadworst op zijn Duits op smaak gebracht met bier en uien.
Ik kan je zeggen dat het een echt succes was, waar de borden helemaal leeg waren en iedereen was enthousiast. En ook mijn eigen familie is dol op dit lekkere recept. Ik heb het inmiddels al vaak op tafel gezet en dit is altijd helemaal op. En wil je dit in stijl met een biertje serveren, dan adviseer ik een donkere herfstbok in de winter en een wit biertje voor de zomer.
Top Tip
- Champignons: Voeg wat champignons toe aan de uiensaus (bak ze samen met de uien).
- Rundersaucijs: Kun je ook vervangen door varkenssaucijs of verse worst.
- Bier: Ook lekker is pils of IPA. Hou je niet van bier, vervang het dan door runderbouillon.
- Meer pit: Voeg wat mosterd toe aan de saus voor meer pit.
- Serveer de bierworst met de heerlijke uiensaus. Lekker met rode kool met appeltjes, gezonde frietjes uit de oven, en een Waldorfsalade. Garneer met verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 braadworsten rundvlees
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 rode uien in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel bloem
- 1 flesje wit bier
- 1 eetlepel suiker
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Well de braadworsten gedurende 5 minuten in heet water.4 braadworsten
- Haal uit het water en droog goed af.
- Smelt de boter in een hapjespan en voeg de olie toe.1 eetlepel boter, 2 eetlepels zonnebloemolie
- Bak de uien glazig in ongeveer 5 minuten.3 rode uien
- Voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut.1 teentje knoflook
- Bak de braadworsten aan beide zijden aan tot ze mooi bruin van kleur zijn.
- Schep de bloem erbij en bak nogmaals 2 minuten mee.1 eetlepel bloem
- Schenk het bier in de pan en voeg ook de suiker toe.1 flesje wit bier, 1 eetlepel suiker
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Dien het gerecht op.
Opmerkingen:
- Champignons: Voeg wat champignons toe aan de uiensaus (bak ze samen met de uien).
- Rundersaucijs: Kun je ook vervangen door varkenssaucijs of verse worst.
- Bier: Ook lekker is pils of IPA. Hou je niet van bier, vervang het dan door runderbouillon.
- Meer pit: Voeg wat mosterd toe aan de saus voor meer pit.
- Koelkast: Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje. Zo blijft het 2 tot 3 dagen goed.
- Diepvries: Bewaar in een diepvriesbakje in de saus. Laat ontdooien in de koelkast. Zo blijft het tot 2 maanden goed.
- Opwarmen: Voeg drie eetlepels water toe aan de koekenpan. Warm op in een koekenpan op gemiddeld vuur tot het heet is.
Geef een reactie