Dit recept voor een sappig braadworst gebakken in bier klinkt niet alleen verrukkelijk, je likt je vingers erbij af. Lekker geserveerd met gebakken uitjes.
Rundersaucijs is al heel lekker van zichzelf. Maar wanneer je de worst laat stoven in deze biersaus wordt hij nog smaakvoller. De heerlijke jus met bier en uien geeft een heerlijk accent. Luchtige aardappelpuree, maakt dit gerecht helemaal af. In de winter is het prima te combineren met rode kool. Maar ook sperzieboontjes zijn een echte aanrader.
Koken voor mannen
Een aantal maanden geleden kwam er een groep mannen eten. Wat ga je dan maken? De mannen in mijn huishouden zijn echte vleeseters en worst, hamburger en biefstuk gaan erin als koek. Dus ik besloot om dat als uitgangspunt te nemen. Maar omdat ik ook een mannelijk tintje wilde meegeven heb ik het geheel in bier met uien gestoofd. Aardappelpuree en groenten erbij en de pot kon op tafel. Voordeel was dat alles goed voor te bereiden was en ik alleen nog maar de worst hoefde op te warmen.
En de mannen vonden het superlekker. Een schot in de roos.
Omdat...
- je de worst niet kapot wilt koken, laat je hem eerst 5 minuten in warm water weken, voordat je hem gaat aanbakken.
- je een mooi bruin laagje en een romige smaak wilt, gebruik je een olie / boter mengsel.
- je geen spattende olie wil, zorg je dat je de worst na het weken in warm water goed afdroogt.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Braadworst gebakken in bier
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
1 eetlepel boter
2 eetlepels olie
3 rode uien in ringen gesneden
1 teentje knoflook teentje
20 gram boter
1 eetlepel bloem
1 eetlepel suiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Week de braadworsten gedurende 5 minuten in heet water.
- Haal uit het water en droog goed af.
- Smelt de boter in een hapjes pan en voeg de olie toe.
- Bak de uien glazig in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut.
- Bak de braadworsten aan beide zijden aan tot ze mooi bruin van kleur zijn.
- Schep de bloem erbij en bak nogmaals 2 minuten mee.
- Schenk het flesje Hoegaarden in de pan en voeg ook de suiker toe.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Dien het gerecht op.
Geef een antwoord