Deze slanke waldorfsalade is ontzettend lekker en net een beetje gezonder. Deze salade met knapperige selderij, zoetzure appel, kip en rozijnen heeft een romige mosterd yoghurt dressing.
Een heerlijke maaltijdsalade voor de lunch, die door de lichte dressing niet te zwaar is. Deze salade is zeker niet alleen lekker in de zomer, maar serveer je het hele jaar!
Slanke Waldorfsalade
Niet voor niets is de Waldorfsalade al sinds het einde van de 19e eeuw een klassieker. Voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria Hotel in New York (bron: wikipedia) heeft hij een vast plekje op vele kaarten veroverd.
Een traditionele waldorfsalade bevat in ieder geval selderij, appel, mayonaise en citroensap. Inmiddels worden daar allerlei bijpassende ingrediënten zoals noten, kip, zalm of kalkoen en rozijnen aan toegevoegd. Dit is mijn slanke waldorfsalade die superlekker is, maar net wat beter voor je lijn.
Wat heb je nodig Waldorfsalade met Kip?
Om deze slanke Waldorfsalade te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Kipfilet - Een slank stuk vlees. Door de kipfilet te pocheren, gaart hij zonder dat hij uitdroogt. Je kunt de kipfilet ook vervangen door bijv. zalm of weglaten.
- Bleekselderij - Fijngehakt, in fijne stukjes gesneden. Daardoor mengt de selderij beter met de andere ingrediënten en wordt elk stukje omhult met dressing.
- Appel - Een fris accent als tegenhanger van de bleekselderij. Bij deze Waldorfsalade past een wat zure appel, zoals een Granny Smith of Jonagold.
- Pistachenoten - Gebruik ongepelde (of pel ze van tevoren) noten voor dit recept.
- Rozijnen - De rozijnen zorgen voor een klein zoetje in deze salade. Je kunt ze ook vervangen door krenten.
- Yoghurt - In plaats van mayonaise gebruik je yoghurt voor de dressing. Dat is wat slanker. Gebruik een volle yoghurt of Griekse yoghurt, die zijn wat romiger.
- Mosterd - Door de mosterd krijgt de dressing iets meer pit.
- Italiaanse kruiden - Om meer smaak te geven aan de dressing.
Hoe maak je Bleekselderijsalade met Yoghurt?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng in een kom de yoghurt met de olijfolie, mosterd en Italiaanse kruiden.
- Pocheer de kip en snij zin blokjes. Doe samen met de bleekselderij in een grote schaal.
- Voeg de rozijnen en pistachenoten toe.
- Schep ook de dressing erbij en meng alles goed door. Serveer meteen of bewaar in de koeling.
Serveren - Dit is heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht bij kip teriyaki shish kebab spiesjes van de grill, Honing Bourbon spareribs of als lichte lunch samen met een soepje van doperwten en rivierkreeftjes.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 2 stengels bleekselderij in kleine boogjes gesneden
- 1 Granny Smith of Jonagold
- 1 eetlepel pistachenoten ongezouten, fijngehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel italiaanse kruiden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pocheer de kip 15 minuten in kokend water.1 kipfilet
- Snij in kleine blokjes en laat afkoelen.
- Schil de appel en verwijder de pitjes. Snij de rest in kleine blokjes
- Meng in een schaal de blokjes kipfilet, bleekselderij, appel, pistachenoten en rozijnen goed door elkaar.2 stengels bleekselderij, 1 Granny Smith, 1 eetlepel pistachenoten, 2 eetlepels rozijnen
- Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie, mosterd en kruiden.2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel italiaanse kruiden
- Giet die over de salade en meng alles nogmaals goed door elkaar.
Geef een reactie