Een lekker recept wat snel en toch exclusief is: entrecote. Een oosterse marinade geeft een mooie smaak. De grill een extra dimensie. Lekker!
Bij onze Landwinkel in Oss ligt het vlees van hun eigen Brandrode runderen die vrij rond kunnen lopen in de uiterwaarden bij Ravenstein. De entrecote is gerijpt, dry-age zoals het officieel heet, waardoor de smaak nog beter tot hun recht komt. Het heeft nog een dun vetrandje dat wegsmelt als je de entrecote in de pan bereidt. En zo eten wij het vaak. Maar vanavond had ik zin om er iets speciaals mee te gaan doen. Ik heb de entrecote even laten marineren in een soja saus sesam marinade en op de hete grill rose gebakken. Een heerlijk dipsausje erbij en het was een super lekker gerecht geworden. Leuk voor een heerlijke doordeweekse avond!
Een dag in de
pluktuin
Na het mesten en planten was het vandaag tijd voor het zaaien. De tuin was heerlijk onkruidvrij, lekker droog en dat zaait makkelijk. Afstanden gemeten, lijnen uitgezet en zaailijnen getrokken. De spinazie, wortels, nog wat sla, raapstelen en snijbieten zijn alweer gezaaid. Wanneer het nu gaat regenen gaat het geheel als het goed is kiemen en krijgen we uiteindelijk grote planten. De tuinbonen die al even gezaaid zijn, hebben nu ook hun kopjes boven de grond laten zien. Over een paar weken zullen de eerste bloemen verschijnen, een prachtig gezicht. Nog een paar weken daarna zijn de peulen gevormd en kunnen we gaan doppen. Lekkere verse tuinbonen, ik kijk er nu al naar uit!
It's a good taste!
Recept: Entrecote in sesam soja saus
marinade
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Entrecote en marinade
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 cm verse gember, geraspt
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel sake, of droge sherry
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- 600 gram entrecote, in vieren
Saus voor bij entrecote
- 5 cm verse gember, in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels water
Instructies
- Meng de sesamzaadjes met de knoflook, gember, sojasaus, sake, zonnebloemolie en honing door.2 eetlepels sesamzaad, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel sake, 1 eetlepel honing, zonnebloemolie
- Pak de entrecote en smeer die met het mengsel in. Leg ze in een diep bord en giet het restant marinade erover.600 gram entrecote
- Laat 30 minuten marineren.
- Maak ondertussen het sausje door de sojasaus, reepjes gember en water te mengen.5 cm verse gember, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels water
- Laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
- Verwarm de BBQ of grillpan voor zodat hij goed heet is en bak het vlees ongeveer 5 minuten aan elke kant.
- Snij het vlees in dunne reepjes en besprenkel met wat saus.
- Heel lekker met een salade en witte rijst.
Geef een reactie