Smeuïge gehaktballen met salie en Parmezaanse kaas die mooi van smaak zijn. Drijvend in een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. Lekker met pasta.
Gehaktballen en Italiaans eten. Bij beide loopt het water me al in de mond. In dit boek worden die twee gecombineerd. This could be a match made in heaven als je het aan mij vraagt. En het is inderdaad een heerlijk gerecht. Vol van smaak, een heerlijke saus voor op de pasta. Heel fijn om te maken en te eten.
Nu vraag je je natuurlijk af hoe ik aan dit lekkere recept kom. Ik kreeg het boek gehaktballen van Salomée Vidal & Jérémie Kanza toegestuurd. Ik heb het bekeken, gelezen en dit recept gemaakt en ik ga er voor jullie een review van maken.
Review Gehaktballen - Salomée Vidal & Jérémie Kanza
Zoals de titel van dit boek aangeeft gaat het over gehaktballen. Gehaktballen van vlees, vis en groenten, waarbij de vleesballen duidelijk de overhand hebben. Verder hebben de schrijvers ook nog aandacht besteed aan sauzen, bijgerechten en nagerechten.
Wat vond ik van dit boek?
De prijs kwaliteit is prima in orde. Het boek is niet dik, maar daar is de prijs ook niet naar €8.99 bij bijvoorbeeld bol.com. Daarvoor krijg je 27 verschillende gehaktvariaties met allerlei grondstoffen: natuurlijk rundvlees, maar ook onder andere tonijn, aubergine, quinoa, kip en kalfsvlees komen aan bod. Dit levert hele leuke en bijzondere combinaties op die in ieder geval heerlijk lezen en gezien de positieve ervaring met het uitgekozen recept vast heerlijk zullen smaken.
De foto's zijn allemaal mooi van kleur en het eten ziet er heel smakelijk uit. Zijn het topfoto's? Nee, dat niet, maar je krijgt er wel honger van. Ook fijn is dat het een harde kaft heeft zodat het boek lang mee gaat.
Is er dan ook een minpuntje?
Ja voor mij is dat toch wel het hele kleine lettertype in het boek en ook de ingrediëntenlijst vind ik wat onduidelijk. Dat komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van opsommingslijsten en er soms hele lange omschrijvingen worden gebruikt voor de ingrediënten. Daardoor lijkt het of je je karretje vol gaat laden voor de recepten in de supermarkt, terwijl dat echt niet zo is.
De bijgerechten en sauzen vind ik echt een leuke aanvulling (mede omdat ze ook in de gerechten worden gebruikt). De twee nagerechten passen, mijn inziens, niet echt bij het boek.
Pluspunten uit het boek
- afwisselende recepten en ingrediënten
- fris fotowerk
- goede prijs kwaliteitsverhouding
- harde kaft, waardoor het langer meegaat
Minpunten van dit boek
- lettertype valt klein uit
- geen opsommingstekens bij de ingrediëntenlijst.
Bestel Gehaktballen van vlees, vis en groenten bij Bol.com via deze link en steun daarmee mijn werk aan ByAndreaJanssen.
Maar nu eerst een lekker recept uit dit kookboek:
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGehaktballen met salie en pecorino
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Tomatensaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 1 laurierblad
- 10 blaadjes basilicum vers
- 1 eetlepel suiker
Gehaktballen
- 50 gram brood oud, zonder korst
- 200 ml melk
- 1 ui groot, fijngesnipperd
- 1 eetlepel suiker
- 5 salie vers, in dunne reepjes
- 1 eetlepel boter
- 15 gram peterselie fijngehakt
- 600 gram rundergehakt
- 2 eieren maat M
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomatensaus
- Verwarm wat olie in de pan en voeg de tomatenpuree toe.
- Bak die 2 minuten aan en doe de tomaten erbij.
- Meng vervolgens de kruiden en suiker er door en zet het vuur laag.
- Laat de saus 20 minuten sudderen en breng hem dan op smaak met zout en peper.
Gehaktballen
- Week het brood in de melk.
- Doe wat olie in de pan en fruit het uitje hierin aan. Voeg ook de eetlepel suiker hieraan toe.
- Schep in een grote schaal.
- Laat de boter smelten in de pan en bak de salie ongeveer een minuut tot hij zacht is.
- Haal uit de pan en voeg bij de uien.
- Doe de peterselie, het gehakt, eieren en pecorino bij het ui mengsel en kneed alles goed door.
- Rol vervolgens balletjes (ongeveer 4 cm dik) van het gehakt.
- In een hapjespan schenk je wat olie en bak je de balletjes gehakt aan tot ze mooi bruin van kleur zijn.
- Zet het vuur laag en schenk de tomatensaus over het gehakt.
- Laat 15 minuten sudderen.
- Strooi, indien je dat lekker vindt, net voor het serveren nog wat extra pecorino over het gehakt.
- Lekker met pasta.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Gehaktballen is mij toegestuurd door Goodcook om te reviewen. De review is van mijzelf en betreft mijn persoonlijke mening. Lees ook de disclaimer voor meer informatie
Geef een reactie