Deze verse aardbeien kwarktaart met Bastogne koeken is een heerlijke taart, die je zonder bakken klaarmaakt. Perfect voor verjaardagsfeestjes of andere speciale gelegenheden.
De combinatie van verse aardbeien met romige kwark en luchtige slagroom op een bodem van krokante Bastogne koeken is onweerstaanbaar lekker.
Dit is het perfecte recept wanneer je een eenvoudige, elegante en indrukwekkende taart wilt serveren waar je geen bakvaardigheden voor nodig hebt.
Aardbeien Kwarktaart met Bastogne
Mijn oudste is dol op aardbeien kwarktaart. De frisse romige smaak vindt hij echt lekker. En ook ik mag er graag een puntje van op eten, dus ik besloot hem voor mijn verjaardag te maken.
Nu kun je dat in klopvariant in de winkel kopen, maar als je echt een lekker stukje taart wil serveren dan maak je hem makkelijk zelf. Met verse aardbeien en zonder pakje met allerlei extra toevoegingen. En geloof me, dat smaakt zo veel beter.
Ik kies voor een heerlijke bodem van Bastognekoeken, omdat ik dat zo lekker vindt combineren met de romige kwark. Deze bodem is zo makkelijk dat je voor dit recept niet eens een oven nodig hebt.
Aardbeien Kwarktaart Maken zonder Pakje
Bij dit recept maak je gebruik van volle kwark (lekker romig), luchtige slagroom en verse aardbeien. Die aardbeien geven een fruitige en frisse smaak aan elke hap taart.
De Bastognekoeken geven een knapperige bodem die perfect samengaat met de aardbeien smaak.
Deze taart is niet alleen heel lekker en fris, maar ook eenvoudig te maken. Ik zou zeggen laten we de keuken in gaan!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 75 gram roomboter ongezouten
- 200 gram Bastogne koeken fijngemalen
- 7 blaadjes gelatine (of 14 gram gelatinepoeder)
- 500 gram aardbeien gewassen en kroontje verwijderd
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 500 ml volle kwark
- 250 ml slagroom
Garnering
- 100 gram aardbeien vers, gewassen en in plakjes gesneden
- 100 gram slagroom stijfgeklopt met twee eetlepels poedersuiker.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bestrijk een springvorm (22-24 cm) met boter en bedek de bodem met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de Bastogne koek kruimels toe en roer alles goed door.75 gram roomboter, 200 gram Bastogne koeken
- Schep het boter-Bastogne koek mengsel in de springvorm en strijk glad met de achterkant van ene lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast om uit te harden.7 blaadjes gelatine
- Laat de gelatinebladen in ruim water weken. Gebruik je gelatinepoeder, doe dan 3 eetlepels water in een kommetje en strooi het poeder erbij.
- Pureer de aardbeien in een keukenmachine tot het puree / sap is geworden.500 gram aardbeien
- Zet een fijne zeef op een grote kom en zeef de aardbeien erdoor, zodat de pitjes achterblijven.
- Doe ⅓ van het aardbeiensap, suiker, citroen en vanille in een pannetje en laat dat heet worden. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, terwijl je roert met een garde. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.100 gram suiker, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel vanille-extract
- Giet de warme aardbeiensaus bij de rest van het aardbeiensap. Roer de kwark erdoor.500 ml volle kwark
- In een tweede kom klop je de slagroom tot hij de dikte van Griekse yoghurt heeft. Voeg de helft toe aan het aardbeien kwark mengsel. Roer erdoor met een spatel en herhaal dat met de rest van de slagroom.250 ml slagroom
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet de aardbeien kwark over de Bastogne koek bodem.
- Zet de springvorm minimaal vier uur (maar het mag ook een nacht staan) in de koeling om op te stijven.
- Verwijder de springvorm en garneer de bovenkant met toefjes slagroom en verse aardbeien.100 gram aardbeien, 100 gram slagroom
Opmerkingen:
- Koelkast: Bedekt met plasticfolie (of een passende deksel) en bewaar tot drie dagen in de koelkast (hij is dus ook prima voor te bereiden!).
- Diepvries: De structuur van de aardbeien kwarktaart verandert als je hem invriest en dat is niet aan te raden!
Geef een reactie