Zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn zo'n typisch recept dat altijd een succes is. De buitenkant is lekker knapperig door het roomboterbladerdeeg, en vanbinnen zijn ze sappig en goed gekruid. Je maakt ze makkelijk en snel, ze zijn fijn voor te bereiden en je kunt ze ook invriezen. Ideaal dus als je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder gedoe. En geloof me: deze zijn zóveel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Saucijzenbroodjes met Bladerdeeg
Toen de kinderen nog klein waren, maakte ik deze broodjes altijd met de feestdagen. Bij de kerstbrunch, paasbrunch en op oudejaarsavond stonden ze standaard op tafel. De geur die uit de oven kwam was onweerstaanbaar. En ik weet nog goed dat ik altijd stiekem een extra broodje probeerde te pakken voordat de visite kwam.
Het gehakt is lekker gekruid, met een beetje pit van de sambal. En dat knapperige, goudbruine korstje maakt het helemaal af. Je móét ze echt een keer proberen. Want geloof me: als je eenmaal zelf saucijzenbroodjes hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Voor de vulling
- 500 gram Half-om-halfgehakt
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel grove mosterd
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei, maat M
Verder nodig
- 10 plakjes bladerdeeg, roomboter, ontdooid
- 1 eidooier, voor bestrijken
Instructies
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en meng goed door elkaar.500 gram Half-om-halfgehakt, ½ theelepel gemalen zwarte peper, ¼ theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel grove mosterd, ½ theelepel zout, 1 eetlepel ketjap manis, ½ theelepel sambal oelek, 1 eetlepel platte peterselie, 1 sjalotje, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel
- Leg een plakje bladerdeeg voor je neer. Verdeel een tiende van het gehakt in een worstvorm over het midden.10 plakjes bladerdeeg
- Vouw het deeg dubbel over de vulling en druk de randen goed aan met een vork.
- Leg de saucijzenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van de broodjes.1 eidooier
- Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Laat ze een paar minuten afkoelen op een rooster voor je ze serveert.
Opmerkingen
- Pittige saucijzenbroodjes: Voeg een extra theelepel sambal of een snufje chilivlokken toe.
- Kaas saucijzenbroodjes: Meng wat geraspte oude kaas door het gehakt voor extra smaak.
- Italiaanse twist: Voeg een theelepel Italiaanse kruiden en wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Koelkast: Bewaar de gebakken broodjes tot 3 dagen in een afgesloten bakje. Warm ze kort op in de oven voor je ze serveert.
- Vriezer: Je kunt ze zowel gebakken als ongebakken invriezen. Gebakken broodjes blijven tot 3 maanden goed. Ongebakken broodjes kun je direct uit de vriezer afbakken in 25 minuten op 200 °C.
- Voorbereiden: Maak ze een dag van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en bak ze vlak voor je ze nodig hebt.
Geef een reactie