Deze loaded aardappelsalade met Spekjes en kaas is zo lekker. Het combineert de hartige smaak van de kaas, de ziltige knapperige spekjes met een romige dressing. Elk aardappelschijfje is omhuld met de saus en samen met de Cheddar en bacon heeft elke hap zoveel smaak.
Dus heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een heerlijke aardappelsalade? Dan heb je die hier gevonden. Deze salade stelt nooit teleur!

Een onweerstaanbaar lekkere aardappelsalade met spekjes en Cheddar kaas!
Ik hou van aardappelsalades omdat ze zo veelzijdig zijn. Een romige aardappelsalade met ei, een salade gemaakt met krieltjes of een wat slankere aardappelsalade wat je ook op tafel zet, de schalen gaan altijd leeg.
Maar dit is wel de top van de top aardappelsalade. Heerlijk gevuld met Cheddar kaas, uitgebakken knapperige spekjes en een romige saus van zure room en mayonaise.
Op smaak gebracht met specerijen en wat lente-ui is deze simpele aardappelsalade het bijgerecht dat je deze zomer bij de BBQ of picknick wilt serveren. Ik heb hem inmiddels al vaker gemaakt en ik ben benieuwd of jij hem ook op tafel gaat zetten!
Wat heb je nodig voor Loaded Aardappelsalade met Cheddar en Spekjes
Om deze Aardappelsalade met Spekjes en Kaas te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Aardappels: Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een Bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes. Snij de aardappels in schijfjes. Of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes.
- Olijfolie: Gebruik een extra vierge olijfolie met een fruitige smaak.
- Spekreepjes: Knapperig uitgebakken in een droge koekenpan en vervolgens uitgelekt op keukenpapier. Geven een ziltige smaak aan de aardappelsalade.
- Cheddar: Een Engelse oranje kleurige kaas die pittig smaakt. Rasp hem voordat je hem toevoegt. Wil je hem vervangen dan zou je eventueel Gruyère kunnen gebruiken.
- Zure room: Heeft een romige textuur en een licht zure, frisse smaak. De smaak van zure room is vergelijkbaar met die van yoghurt, maar het is iets dikker en heeft een hoger vetgehalte. In plaats van zure room kun je ook crème fraîche gebruiken.
- Mayonaise: Maakt een rijke en romige aardappelsalade. En je kunt hem ook goed zelf maken via dit recept.
- Peterselie, gedroogd: Gedroogde peterselie heeft een frisse, licht bittere smaak.
- Lente-ui: Of Bosui. Geeft een frisse smaak aan de aardappelsalade met spekjes en kaas, met een beetje pit.
Hoe maak je Luxe Aardappelsalade met Kaas en Bacon?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng de mayonaise met de zure room, olijfolie, zout, peper en peterselie. Meng tot een gladde saus.
- Kook de aardappelschijfjes gaar. Ze zijn klaar wanneer je met een vork er makkelijk in kunt prikken. Giet af en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de geraspte Cheddar, uitgebakken spekjes en romige dressing toe.
- Meng alles goed door en laat minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
Net voor het serveren strooi je de lente-uitjes over de aardappelsalade en serveer je hem.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Meer pit: Voeg een fijngesneden sjalotje toe aan de aardappelsalade.
- Lekker fris: Snij twee grote augurken in blokjes en meng die door de aardappelsalade.
- Kruiden: Gebruik in plaats van gedroogde peterselie verse kruiden zoals peterselie, dille of gesnipperde bieslook.
- Spekjes: Kun je ook vervangen door blokjes gerookte kip of ham. Ga je voor vegetarisch? Gebruik uitgebakken champignons of in reepjes gesneden zongedroogde tomaten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlAardappelsalade met Spekjes en Kaas
Ingrediënten
- 600 gram aardappels (geschild en in schijfjes gesneden)
- 5 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels zure room
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 100 gram geraspte Cheddar
- 125 gram spekreepjes (uitgebakken)
Garnering
- 2 lente uitjes (in ringen gesneden)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen naar temperatuur.600 gram aardappels
- Meng in een kom de mayonaise, zure room, olijfolie, zout, peper en peterselie tot een romige dressing.5 eetlepels mayonaise, 5 eetlepels zure room, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 theelepel zout, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 2 theelepels gedroogde peterselie
- Pak een grote schaal en doe de aardappelschijfjes, cheddar, spekreepjes en romige saus in. Meng alles goed door elkaar.100 gram geraspte Cheddar, 125 gram spekreepjes
- Zet in de koeling en laat minimaal een uur op smaak komen.
- Net voor het opdienen voeg je de lente-uitjes toe.2 lente uitjes
Opmerkingen:
- Meer pit: Voeg een fijngesneden sjalotje toe aan de aardappelsalade.
- Lekker fris: Snij twee grote augurken in blokjes en meng die door de aardappelsalade.
- Kruiden: Gebruik in plaats van gedroogde peterselie verse kruiden zoals peterselie, dille of gesnipperde bieslook.
- Spekjes: Kun je ook vervangen door blokjes gerookte kip of ham. Ga je voor vegetarisch? Gebruik uitgebakken champignons of in reepjes gesneden zongedroogde tomaten.
- Vooraf maken: Het is prima mogelijk om de aardappelsalade met spekjes en kaas een dag van tevoren te maken. Sterker nog, de smaak is zelfs nog lekkerder omdat het even tijd heeft gehad om op smaak te komen.
- Koelkast: Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling.
- Diepvries: Dit is niet geschikt om in te vriezen omdat de structuur van de aardappels dan veranderd (en dat is niet lekker)!
Geef een reactie