Een romige slanke aardappelsalade met yoghurt zodat het toch een beetje een gezondere variant van de normale versie wordt. Lekker bij de bbq. Echt comfort food.
Deze lente heb ik daar een heerlijke salade mee gemaakt een echt lente recept (laat de winter nu maar weer gaan!). En het recept ga ik hieronder met jullie delen. En geniet je van deze en andere recepten dan kun je by Andréa Janssen liken! Zo blijf je altijd op de hoogte.
- Wil je nog minder calorieën dan gebruik je magere yoghurt in plaats van volle.
Voorbereiden en bewaren
- De slanke aardappelsalade blijft tot 2 dagen afgedekt goed in de koelkast. Je kunt hem dus prima een dag van te voren maken.
- Je kunt aardappelsalade invriezen. Ontdooi hem dan in de koeling. De structuur zal hierbij wel iets veranderen. De aardappelsalade kun je tot 3 maanden invriezen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Slanke aardappelsalade
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen , nieuwe
- 100 gram tuinbonen , ongedopt
- 100 gram cherry tomaten
- 500 ml kippenbouillon , koud
- 15 gram peterselie
- 1 eetlepel suiker
- 100 ml witte wijn azijn
- 1 ui
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels yoghurt
- 200 gram gerookte kip
Instructies
- Leg alle groenten, specerijen en andere ingrediënten die je nodig hebt klaar. Zo maak je het recept in één moeite door.
- Schil de aardappels, was ze goed en snij ze in plakjes van 3 mm.
- Hele grote aardappelen halveer je nog.
- Dop de tuinbonen en maak een sneetje in het velletje. Haal het velletje er voorzichtig af.
- Hak de peterselie fijn.
- Snij de kip in blokjes en de tomaatjes in vieren.
- Doe de aardappelen in een pan met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat dit gedurende 3 minuten koken.
- Voeg de ui, de tuinbonen, de suiker en witte wijn azijn toe. Laat nogmaals 3 minuten koken.
- Zet het vuur af en laat het 10 minuten trekken.
- Giet af en koel gedurende 2 uur in de koelkast.
- Meng de crème fraïche en mosterd met de yoghurt en peterselie.
- Giet dit over de aardappels.
- Voeg de tomaten toe en de gerookte kip.
- Meng dit goed door en zet het (om de smaken optimaal tot zijn recht te laten komen) nog 1 uur in de koelkast.
Opmerkingen:
- Wil je nog minder calorieën dan gebruik je magere yoghurt in plaats van volle.
Geef een reactie