Deze Italiaanse hamburger, Caprese style, brengt al deze smaken samen tot een heerlijke maaltijd waar je zeker van gaat genieten. Want de beste hamburger recepten bestaan uit een heerlijke sappige hamburger van rundvlees, met een krokante korst aan de buitenkant en heerlijk sappig en mals van de binnenkant. Hier ga je van genieten!
Smaakexplosie: Italiaanse Hamburger Caprese Style
Een broodje met een malse rundvlees burger van de barbecue, de originele hamburgers. Ik kan er van genieten. Met uitgebakken uitjes, een plakje cheddar en verschillende frisse groenten. En dat allemaal samen gepakt op een broodje. De vier basis elementen: goed vlees, broodje, kaas en frisse groenten zijn allemaal aanwezig.
En dit recept laat zich door de ultieme hamburger leiden. De Italiaanse hamburger, lekker en simpel, heeft natuurlijk een sappig en mals stukje runderburger. Een knapperig broodje. Mozzarella kaas en tomaat en basilicum als frisse groenten. Het resultaat: een heerlijke Italiaanse hamburger in Caprese stijl.
Een paar ingrediënten die heel veel smaak geven. En het recept is snel, een eenvoudige hamburger maken en daarop variëren. Deze hamburgers met Mozzarella en pesto zijn echt heerlijk.
Caprese stijl
Insalata Caprese (Caprese salade) of in de volksmond Caprese genoemd bestaat uit schijfjes tomaat, verse mozzarella en blaadjes basilicum. Op smaak gebracht met een olijfolie en wat zout. Alle kleuren van de Italiaanse vlag in een salade.
Bij deze Italiaanse hamburger gebruiken we de heerlijke tomaat, Mozzarella en basilicum, maar in plaats van te serveren als een salade, gebruiken we het als topping voor onze Italiaanse burger. En dat wordt smullen!
Een goede runderhamburger
Wat is nu echt belangrijk bij deze Italiaanse hamburger? Juist een goed stuk vlees. En als foodfotograaf heb ik het geluk dat ik met allerlei leuke bedrijven op het gebied van eten te maken krijg. Zo ook met MVL streekvlees, waar ik de foto's voor de website mocht verzorgen.
En toen ik dat vlees in mijn studio kreeg, wist ik meteen dat dit kwaliteit moest zijn. De kleuren, de structuur het ziet er heerlijk uit. En natuurlijk moest dat ook geproefd worden. De hamburger was na bereiding precies zoals je hem wilt.
Een krokante laag aan de buitenkant en sappig aan de binnenzijde. En het leek me leuk om een recept van dit vlees met jullie te delen. Deze Italiaanse burger is het resultaat. En mocht je nog op zoek zijn naar een lekker stukje (h)eerlijk vlees? Dan kan ik je dit zeker aanraden (ook online te bestellen ;-)).
Wat heb je nodig voor Caprese Burger?
Om deze Italiaanse Hamburger Caprese style te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Rode pesto: Een pesto op basis van tomaat in plaats van basilicum. Dit kun je natuurlijk vervangen door groene pesto. En voor meer smaak meng je er Italiaanse kruiden doorheen.
- Mayonaise: Romig, licht zoet en daardoor een heerlijke topping voor deze hamburger.
- Tomaten: Pak de smakelijkste tomaten die je kunt krijgen. Roma of een goede vleestomaat zijn goede keuzes.
- Mozzarella: De allerlekkerste Mozzarella is een buffel mozzarella. Maar die kun je ook vervangen door een variant gemaakt met koemelk.
- Hamburger broodjes: Ga voor echte hamburgerbroodjes die je zelf maakt, of koopt in de supermarkt. Deze broodjes kun je heerlijk grillen.
- Hamburgers: Het belangrijkste onderdeel van deze Italiaanse hamburgers. Koop de beste hamburgers die je kunt krijgen. Bij voorkeur rundvlees hamburgers. Maar burgers van varkensvlees, kipgehakt of half-om-half kan natuurlijk ook. Laat ze, voordat je ze grilt, 15 minuten bij kamertemperatuur liggen. Zo kun je ze lekker krokant aan de buitenzijde bakken en blijven ze mals en sappig aan de binnenkant. Runderhamburgers mogen nog een beetje rosé zijn.
- Basilicum: Een echte Caprese heeft basilicum nodig. Dit heerlijke kruid kun je als blaadjes toevoegen of fijngehakt over de pesto mayonaise bestrooien. Heb je geen verse basilicum dan kun je gedroogde basilicum gebruiken (maar het allerlekkerste is toch wel de verse variant).
Hoe maak je Italiaanse Hamburger met Mozzarella van de BBQ?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng de rode pesto met de mayonaise. Verhit een grillpan tot hij heel heet is. Snij de broodjes doormidden en bak de binnenkant 4 minuten in de hete pan.
- Gebruik de barbecue of de grill en zorg dat die heel heet zijn. Haal de hamburger uit de koeling en laat 15 minuten bij kamertemperatuur liggen. Leg de hamburger dan in de hete pan en grill 3 minuten aan beide zijden voor een medium hamburger. Wil je liever je hamburger volledig doorbakken? Hou dan 5 minuten aan.
- Leg de onderkant van het broodje voor je neer en leg daar de gegrilde hamburger op. Beleg dat met twee plakjes Mozzarella.
- Ga verder door de mozzarella met twee plakjes tomaat te beleggen. Schep hierop een dot pesto mayonaise. En bestrooi met kleine basilicum blaadjes (of snij de basilicumblaadjes in reepjes als ze groter zijn). Top dat met de bovenkant van het broodje. Herhaal dit voor alle broodjes en burgers.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Haal de hamburgers een kwartiertje voor je gaat grillen uit de koeling. Zo verwarmen ze al naar kamertemperatuur en grillen ze gelijkmatiger. Hiermee voorkom je dat de buitenkant al klaar is en de binnenkant nog rauw.
- Een runderhamburger mag rosé gegeten worden. Grill hem 3 minuten aan beide zijden voor een medium hamburger. Wil je de hamburger volledig doorbakken, hou dan 5 minuten aan.
- Zorg dat de grill (pan) of BBQ goed heet is, dan plakt het vlees niet aan de grill.
- Wil je een koolhydraat arme recept? Eet deze Italiaanse hamburger dan zonder broodje.
- De rode pesto kun je vervangen door groene pesto. Heb je geen verse basilicum, dan kun je die vervangen door ½ theelepel gedroogde basilicum.
- Wil je nog meer verse groenten? Beleg de onderkant van het broodje met wat rucola, voordat je hem belegt met de burger. Zo behoort deze heerlijke burger tot de redelijk gezonde recepten.
De ultieme truck voor een goede hamburger?
Druk in het midden van de hamburger met je duim aan één kant een klein holletje in de burger? Dit lijkt misschien een beetje een vreemde actie, maar het zorgt ervoor dat de hamburger gelijkmatig bakt en lekker sappig blijft.
Wanneer je dit niet doet bij je hamburger, krijg je dat de hamburger opbolt in het midden. Om hem dan toch goed te kunnen grillen duw je de hamburger naar beneden. Zo verliest hij sappen die juist zorgen dat hij zo lekker is. Door een duim erin te drukken, vult het gat tijdens het grillen langzaam op (je ziet er dus niets van) en krijg je een heerlijke sappige burger.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Topping
- 125 gram mozzarella in plakken gesneden
- 1-2 tomaten Roma of vleestomaten, in plakken gesneden
- 10 gram basilicum vers
Pesto mayonaise
- 2 eetlepels rode pesto
- 5 eetlepels mayonaise
Hamburger
- 4 hamburgers rundvlees
- 4 hamburgerbroodjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Haal de hamburger 15 minuten voor het grillen uit de koeling.4 hamburgers
- Scheur de basilicum, als de blaadjes groot zijn, in kleine reepjes.10 gram basilicum vers
- Meng de pesto met de mayonaise.2 eetlepels rode pesto, 5 eetlepels mayonaise
Grillen
- Verwarm de grillpan of BBQ tot hij heel heet is.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak de binnenkant 3 minuten tot ze krokant en lichtbruin zijn.4 hamburgerbroodjes
- Haal de broodjes van de grill en leg de hamburgers op de barbecue.
- Grill aan beide zijden 3 minuten.
- Pak een broodje en leg daar de hamburger op.
Maak de Italiaanse hamburger
- Bedek de hamburger met twee plakjes mozzarella en twee plakjes tomaat.125 gram mozzarella, 1-2 tomaten
- Schep 1 tot 2 eetlepels pesto mayonaise op de tomaat.
- Bestrooi met de basilicumblaadjes.
- Leg de bovenkant van het broodje op de burger.
- Herhaal voor alle hamburgers en serveer meteen!
Opmerkingen:
- Haal de hamburgers een kwartiertje voor je gaat grillen uit de koeling.
- Een runderburger mag rosé gegeten worden. Grill hem 3 minuten aan beide zijden voor een medium hamburger. Wil je de hamburger volledig doorbakken, hou dan 5 minuten aan.
- Druk in het midden van de hamburger met je duim aan één kant een klein holletje in de burger, daardoor grilt hij gelijkmatiger en blijft hij lekker sappig.
- Meer groenten? Beleg de onderkant van het broodje met wat rucola, voordat je hem belegt met de burger.
- Meer smaak? Verdeel wat balsamicoazijn of balsamico crème over de hamburger.
- Voorbereiden
- De tomaten kun je al een dag van tevoren snijden. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doosje in de koelkast.
- De Mozzarella kun je in de ochtend snijden. Rol in een vochtig keukenpapiertje en dan in een zakje.
- De rest doe je pas op het laatste moment.
- Bewaren:
- Hamburgers kun je tot 2 dagen bewaren in de koeling.
- De broodjes kun je tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Zowel de hamburgers als de broodjes kun je invriezen. Verpak ze luchtdicht. De hamburgers kun je tot drie maanden bewaren in de diepvries. De broodjes blijven tot een maand goed.
- Opwarmen: Verwarm de hamburgers in de magnetron of in een koekenpan tot ze heet zijn. De broodjes kun je kort opwarmen in de oven om ze weer knapperig te maken.
Geef een reactie