Gepekelde zalm van de BBQ dat klinkt onbekend, maar is al een oude techniek. Door het pekelen laat de zalm het teveel aan vocht los en neemt het de smaken van het zout en specerijen over. En daardoor krijg je een recept met een top Umami smaak.
Verrassend lekker dat is gepekelde zalm van de BBQ. En ja de voorbereiding neemt wat werk in beslag, maar dat is het helemaal waard. Want bij de eerste hap proef je de pure smaak van de zalm gecombineerd met de kruiden. Zo lekker.
Ik heb het recept gevonden op ehow.com, en natuurlijk een klein beetje aangepast.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram bruine suiker
- 265 gram zeezout
- 1 theelepel peper zwart, gemalen
- ½ theelepel cayenne peper
- 4 eetlepels soja saus zout
- 120 ml water
- 500 gram zalmfilet met huid
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng 60 ml water aan de kook.
- Los hierin de suiker en het zout op.
- Voeg de rest van het water, de sojasaus en de twee soorten pepers toe en roer goed.
- Leg de zalmfilet in het mengsel met de huid naar beneden en zorg ervoor dat de zalm bedekt is. Laat hem ongeveer 24 uur in de saus liggen.
- Haal de zalm eruit en leg hem op een rek om uit te laten lekken en licht te laten drogen.
- Verhit de BBQ tot hij goed heet is en bestrijk de filets met zonnebloemolie.
- Grill aan beiden zijden 3 minuten totdat de zalm gaar is.
Geef een reactie