Hou je ook zo van een high tea. Met deze high tea, helemaal bestaande uit gerechten met aardbeien, kan het niet mislukken. Veel plezier!
De afgelopen weken hebben jullie kunnen genieten van high tea recepten met aardbeien. En zoals gebruikelijk (na bijv. het Italiaanse buffet en het kinderfeestje) ook nu weer een wrap-up van de gerechten met tijdsplanning. Zodat je zonder stress kunt genieten van deze heerlijke high tea.
Volgende week start een nieuwe serie: zelfgemaakte jams. Het oogstseizoen is in volle gang en deze heerlijke recepten helpen vast en zeker bij de verwerking ervan!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
De 6 recepten voor een high tea met aardbeien
Andere recept ideeën
Tijdsplanning
Enkele weken voor de high tea
- Maak de aardbeienjam en schenk in een schone, gesteriliseerde pot. De aardbeienjam is, wanneer in schone, steriele potten gemaakt, tot een jaar houdbaar.
1 week voor de high tea
- Maak het aardbeienijs en bewaar in de diepvries.
1 dag van te voren
- Maak voor de Charlotte de aardbeienroom vulling, de gelei. Bewaar in de koeling tot gebruik. Bak ook de lange vingers. Bewaar luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur.
In de ochtend
- Maak de aardbeien limonade. Bewaar in de koeling tot gebruik.
- Grill de bruschetta aan beide kanten. Bewaar in een papieren zak bij kamertemperatuur tot gebruik.
- Was de aardbeien die je nodig gaat hebben en bewaar in de koeling.
2 uur van te voren
- Maak het deeg van de scones, maar bak ze nog niet af. Bewaar ze op een bakplaat in de koeling tot ze de oven in gaan.
- Klop de slagroom om te serveren bij de scones.
1 uur van te voren
- Zet de Charlotte in elkaar. Bewaar hem tot je hem gaat serveren op een koele plaats (maar niet in de koelkast).
- Marineer de aardbeien met de dressing voor de gemarineerde aardbeien met ham. Zet tot gebruik in de koelkast.
Een half uur van te voren
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius om de scones straks af te bakken.
Laatste handelingen
- Bestuif de Charlotte met poedersuiker.
- Besmeer de bruschetta met mascarpone. Haal de kroontjes uit de aardbeien en snij in vieren. Besprenkel met wat crème de balsamico en garneer met reepjes basilicum.
- Schenk de aardbeienlimonade in de serveerkan en vul aan met ijs, citroen en verse aardbeien.
- Zet de ijscoupes klaar. Verwijder de kroontjes uit de aardbeien die je gaat gebruiken voor het serveren van het ijs en snij de aardbeien in vieren. Doe ze alvast onderin de ijscoupe. Haal het ijs 15 minuten voor je het gaat serveren uit de koeling (zodat het makkelijk te scheppen is).
- Schep de gemarineerde aardbeien op een bord en leg daar wat Parmaham bij. Garneer met basilicum.
Geef een reactie