Deze bruschetta met gemarineerde aardbeien en mascarpone is knapperig, romig, pikant en bevat heel veel smaak. Een elegant broodje waar je hoge ogen mee gooit.
In dit recept is gekozen voor een bruschetta een knapperig stukje geroosterd stokbrood besmeerd met mascarpone en belegd met aardbeien. Daarover wat creme de balsamico voor de frisse touch. Het geheel bestrooid met flinterdunne reepjes basilicum. Deze bruschetta serveer je bij een cocktail party als koud hapje, als voorafje bij een dinertje in de zomer of lente of als een hapje bij de high tea.
- Snij het stokbrood schuin in plaats van recht. Daardoor krijg je een groter oppervlak om te smeren en het ziet er ook veel leuker uit.
- Je scheurt de basilicum in reepjes in plaats van snijden. Daardoor blijven de randjes mooi groen. Zou je de basilicum snijden, dan zullen de snijvlakken bruin worden en dat ziet er niet zo mooi uit.
- Grill: deze grill heeft 4 platen zodat je verschillende platen zodat je makkelijk kunt grillen (wafels, tosti's, panini's en poffertjes). De uitneembare platen zijn goed af te wassen. En je kunt deze grill nog uitbreiden voor het maken van donuts, empanada's en anders lekkers. Ik gebruikte de grill voor het grillen van de panini's.
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de aardbeien in dit recept.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Bruschetta met gemarineerde aardbeien en mascarpone
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 100 gram mascarpone
- 100 gram aardbeien, gewassen en ontkroond
- 2 eetlepels balsamico crème
- 10 gram basilicum blaadjes
Instructies
- Grill het stokbrood aan beide zijden.
- Besmeer elk sneetje met mascarpone
- Halveer de aardbeien en beleg elk stokbrood.
- Druppel wat balsamico creme over de aardbeien broodjes
- Scheur de basilicumblaadjes in reepjes en strooi die over de aardbeien.
Opmerkingen
- Snij het stokbrood schuin in plaats van recht. Daardoor krijg je een groter oppervlak om te smeren en het ziet er ook veel leuker uit.
- Je scheurt de basilicum in reepjes in plaats van snijden. Daardoor blijven de randjes mooi groen. Zou je de basilicum snijden, dan zullen de snijvlakken bruin worden en dat ziet er niet zo mooi uit.
Geef een reactie