Hier heb je een van de gemakkelijkste voorgerechten voor je volgende zomerse etentje - aardbeien gemarineerd in balsamicoazijn! Zo tover je een heerlijke zomervrucht om tot iets bijzonders. Het is een van de beste voorgerechten die je ooit zult eten. Serveer het met Parmaham voor een elegant gerecht. Echt een aanrader want het is supersnel en gemakkelijk te bereiden en heeft de wow-factor.
Zomers voorgerecht Aardbeien Gemarineerd in Balsamico met Parmaham
Gemarineerde Aardbeien zijn gewoon de beste zomersnack ter wereld. De pittig-zoete balsamico azijn met de fruitig zoete aardbeien is onweerstaanbaar. Maar dat terzijde, er is ook een praktische reden om dit klaar te maken!
Het is een van de gemakkelijkste voorgerechten ter wereld! En het is de Italiaanse manier om gemacereerde aardbeien te bereiden.
Breng de aardbeien op smaak in een snelle en eenvoudige marinade. Leg ze op een bord met parmaham, roze peperkorrels en basilicum. En je hebt een elegant, lichte en heerlijk voorgerecht in handen.
Wat heb je nodig voor dit voorgerecht met gemarineerde aardbeien
Om deze gemarineerde aardbeien met Balsamico te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Aardbeien - Gebruik verse aardbeien als je ze kunt krijgen. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken. Je marineert de aardbeien (macereren) door zuur en suiker toe te voegen, waardoor ze zacht en sappig worden. En door ze te marineren, verbeter je de natuurlijke smaken.
- Balsamico crème - is balsamicoazijn die is gereduceerd tot een siroop (of crème zoals de naam al zegt). Hierdoor wordt hij fluweelzacht en voller van smaak. Je voegt balsamico crème toe in plaats van balsamicoazijn omdat het romiger van smaak is. Wil je echter een wat robuustere smaak, dan kun je gewone balsamicoazijn gebruiken.
- Roze peperkorrels - deze bes is niet hetzelfde als de zwarte peper (al doet de naam anders vermoeden). Ze worden zo genoemd omdat ze een beetje op peperkorrels lijken. Het heeft een beetje een peperige, maar fruitige smaak. Omdat het een familie van cashewnoten is, kunnen mensen met een notenallergie ze niet eten!
- Olijfolie - wordt gebruikt voor de marinade. Gebruik een uitstekende extra vierge voor nog meer smaak.
- Honing - honing zoet de marinade en geeft het een bloemige smaak.
- Parmaham - Prosciutto di Parma (of Parmaham) zijn dunne plakjes prosciutto, gezouten ham. De ham wordt gemaakt in de Italiaanse regio Parma. Parmaham combineert heel goed met zoet fruit en daarom een uitstekende keuze. Maar elke zoute ham zal het goed doen in dit voorgerecht. Je kunt ook Coppa di Parma of Pancetta gebruiken.
- Basilicum - is een fris kruid, een beetje peperig met een vleugje munt. Het ruikt licht zoet.
- Parmezaanse Kaas - Een heerlijke zoute kaas uit de Italiaanse keuken. Het geeft een mooie zoute touch aan de aardbeien.
Hoe maak je dit koude zomerse voorgerecht met aardbeien?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Bereid de marinade voor door balsamico crème, honing, zout en olie te mengen.
- Voeg in vieren gesneden aardbeien en roze peperkorrels toe aan de marinade. Laat het 15 minuten staan bij kamertemperatuur.
- Leg de aardbeien gemarineerd in balsamico op een bord.
- Neem een plak Parmaham en leg deze naast de gemarineerde aardbeien. Voeg wat gesneden basilicum en geraspte Parmezaanse kaas toe en serveer.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- ½ eetlepel balsamico crème
- ⅛ theelepel zout
- 2 theelepels olijfolie
- 1 ½ theelepel honing
- 200 gram aardbeien Gewassen en ontkroond, in vieren gesneden
- 1 ½ eetlepel roze peperbesjes
- 4 plakken parmaham
- 10 gram basilicum blaadjes
- 20 gram Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kom de balsamico crème, honing, zout en olie.½ eetlepel balsamico crème, ⅛ theelepel zout, 2 theelepels olijfolie, 1 ½ theelepel honing
- Schep de aardbeien en roze peperbesjes erbij.200 gram aardbeien, 1 ½ eetlepel roze peperbesjes
- Laat 15 minuten bij kamertemperatuur marineren.
- Schep de aardbeien met een klein beetje saus op een bord.
- Leg de parmaham ernaast.4 plakken parmaham
- Rasp er Parmezaanse kaas over en garneer met basilicum.10 gram basilicum blaadjes, 20 gram Parmezaanse kaas
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur - De gemarineerde aardbeien kunnen drie uur op kamertemperatuur blijven staan. Dek ze af met plastic folie. In combinatie met Parmaham moet je het in de koelkast bewaren.
- Koelkast - Bedek de borden met plastic folie. Zo kun je ze maximaal een dag bewaren. Daarna worden de aardbeien te zacht.
- Diepvries - Je kunt dit voorgerecht niet invriezen omdat de aardbeien een andere structuur krijgen als ze ingevroren zijn. En dat smaakt niet zo lekker.
Geef een reactie