Maak de lekkerste zelfgemaakte aardbeien limonade met basilicum. Deze zomerse mocktail zit boordevol verse aardbeien en citroen. En bij warm weer is het een heerlijke verfrissing. Licht zoet en met veel vers fruit en ijs. Een zomerse mocktail zonder alcohol die vol van smaak is.
Zelfgemaakte Aardbeien Limonade
Deze mocktails met aardbeienlimonade zijn alles wat je nodig hebt als het buiten warm is;
- Het ziet er fleurig uit, een roze-rode limonade mocktail
- Het ziet er feestelijk uit door de kleur en het verse fruit.
- Het is ongelooflijk lekker. Fris en licht zoet.
Het bestaat uit twee aparte drankjes die je kunt mixen, maar ook apart kunnen drinken. Als je daarvoor kiest, zou je de aardbeiensiroop moeten verdunnen met een beetje water. Of je kunt kiezen voor een verfrissende citroen limonade. Alles is mogelijk en het is heel eenvoudig te bereiden. Deze mocktail zal je verrassen!
Wat heb je nodig voor een aardbeienlimonade met basilicum?
Om deze zelfgemaakte aardbeien limonade te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart voor het blog:
- Aardbeien - Gebruik verse aardbeien. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken. Dit is natuurlijk een heerlijke limonade met aardbeien. Maar het is net zo lekker als het wordt gemaakt met bramen, frambozen en rode aalbessen (noem maar op).
- Citroenen - Net als elke andere limonade, gebruik je citroenen. En gebruik vers geperst sap. Ze zullen veel beter smaken.
- Basilicum - is een fris kruid, een beetje peperig met een vleugje munt. Het ruikt licht zoet.
- Bruisend water - water met bubbels, maar zonder extra smaak. Deze aardbeien limonade heeft geen extra smaken nodig.
Hoe maak je deze Zomerse Mocktail met Aardbeien?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Was, schil en snijd de aardbeien in vieren en doe ze samen met de suiker in de blender. Pulseer tot je een glad sap hebt.
- Zeef het sap zodat alle zaadjes eruit zijn. Dit is veel beter om te drinken.
- Voeg citroensap toe aan de pot.
- Giet het bruiswater in de pot en voeg basilicumblaadjes toe. Zet in de koelkast om nog meer smaak te krijgen tot gebruik. Voeg vlak voor het serveren ijsblokjes, aardbeien en schijfjes citroen toe aan de aardbeien limonade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 450 gram aardbeien
- 240 gram suiker
- 4 citroenen sap
- 15 gram basilicum
- 1 liter bruisend water
- ijsblokjes
Garnering
- 50 gram aardbeien
- 1 citroen in schijven, biologisch
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Halveer ze en stop ze in de blender samen met de suiker.450 gram aardbeien, 240 gram suiker
- Blend tot je sap hebt gekregen en zeef dit boven de sapkan.
- Pers vervolgens de citroenen uit.4 citroenen
- Schenk ook het citroensap in de sapkan.
- Doe daar de basilicum blaadjes bij.15 gram basilicum
- Vul deze aan met koolzuurhoudend water en basilicum en zet in de koeling tot gebruik.1 liter bruisend water
- Net voor het serveren vul je de kan aan met ijsblokjes, aardbeien en citroenschijven als garnering.ijsblokjes, 50 gram aardbeien, 1 citroen
Opmerkingen:
- Koelkast - bewaar de aardbeien limonade maximaal drie dagen in de koelkast in een afgedekte pot.
- Diepvries - je kunt het in de vriezer plaatsen en maximaal drie maanden bewaren, het blijft goed, maar het bruisen zal verdwijnen. Maar als je van tevoren weet dat je de limonade gaat invriezen, maak en meng dan alleen het aardbei en het citroensap en vries dit in. Laat het in de koelkast ontdooien en voeg voor het serveren bruisend water toe. Naast dat dit lekkerder is, neemt het ook veel minder ruimte in.
Geef een reactie