Een slanke Vegan Spinaziesoep met verse spinazie extra lekker en gezond... met heel veel verse groente. De soep bevat weinig calorieën en heeft een volle smaak! De aardappel maakt de soep romig, terwijl de ui en knoflook ervoor zorgen dat het heerlijk gekruid is. Deze spinaziesoep lekker en simpel gaat je verrassen, zodat je dit nog veel vaker gaat maken!

Spinaziesoep maken met Verse Spinazie
Hoe vaak ben je niet langs het soepblikken schap gelopen en heb je, omdat het zo makkelijk is, een blikje of zak gepakt? Terwijl een verse soep echt veel lekkerder (en gezonder is). En het kost niet eens zoveel tijd om te maken. Binnen 30 minuten staat deze soep op tafel.
Deze soep maak je met vijf ingrediënten en door de juiste combinatie van groenten en specerijen, krijg je een heerlijke smaakvolle aardappel spinazie soep. Die echt heel snel en makkelijk te maken is. Zonder pakjes en zakjes, een van de lekkerste gezonde recepten.
Wat heb je nodig voor dit Spinaziesoep Recept
Voor de bereiding van deze Spinaziesoep met Verse Spinazie heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Aardappel: Gebruik een kruimige aardappel voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Groentebouillon: Maak zelf met dit makkelijke recept een Groentebouillon. Of gebruik een vegan groentebouillonblokje.
- Spinazie: Gebruik bij voorkeur verse spinazie. Als je het recept bekijkt, denk je dat dit niet allemaal in de pan gaat passen, maar verse spinazie slinkt enorm. Voeg een deel toe aan de soep, laat even slinken en schud dan wat nieuw erbij. Heb je geen verse spinazie dan kun je ook snijbiet gebruiken of je maakt een spinaziesoep met diepvries spinazie.
- Ui en Knoflook: De smaakmakers in dit recept! De ui kun je ook vervangen door een fijngesneden sjalotje. Dat geeft de spinaziesoep een pitje.
Hoe maak je Spinazie Soep van Verse Spinazie
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Doe een scheutje olie in de pan en bak de gesnipperde ui tot hij glazig is.
- Voeg de spinazie, aardappels en knoflook toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met
- Heerlijk met een knapperig brood, ciabatta, Turks brood of stokbrood.
- Voeg olijfolie toe aan de soep voor meer smaak. Ook (vegan) feta blokjes zijn lekker in deze soep.
- Wil je een romige soep? Meng dan een eetlepel crème fraîche of kokosmelk door de soep. In het eerste geval is hij niet meer vegan.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Spinaziesoep met verse Spinazie (Vegan)
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 uien, gesnipperd
- 200 gram verse spinazie, gewassen, met aanhangend water
- 1 aardappel, kruimig, in blokjes 1 x 1 cm
- 5 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon, ongezouten
- zout, naar smaak
- peper, naar smaak
Instructies
- Doe de olie in de pan en voeg de ui toe.2 uien, 1 eetlepel zonnebloemolie
- Laat 3 minuten op laag vuur bakken tot de uit glazig is.
- Voeg de spinazie toe, bak 1 minuut en voeg dan de aardappel, knoflook, spinazie en groentebouillon toe.200 gram verse spinazie, 1 aardappel, 5 tenen knoflook, 1 liter groentebouillon
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen.
- Breng op smaak met zout en peper.zout, peper
Opmerkingen
- Heerlijk met een knapperig brood, ciabatta, Turks brood of stokbrood.
- Voeg olijfolie toe aan de soep voor meer smaak. Ook (vegan) feta blokjes zijn lekker in deze soep.
- Extra romig: Een eetlepel crème fraîche of een scheutje kokosmelk.
- Niet - Het is niet verstandig om spinazie twee keer op te warmen. Eet deze soep dus meteen op.
Geef een reactie