Een slanke Vegan Spinaziesoep extra lekker en gezond... met heel veel verse spinazie. De soep bevat weinig calorieën en heeft een volle smaak! De aardappel maakt de soep romig, terwijl de ui en knoflook ervoor zorgen dat het heerlijk gekruid is.

Vegan Spinazie Soep
Hoe vaak ben je niet langs het soepblikken schap gelopen en heb je, omdat het zo makkelijk is, een blikje of zak gepakt? Terwijl een verse soep echt veel lekkerder (en gezonder is). En het kost niet eens zoveel tijd om te maken. Binnen 30 minuten staat deze soep op tafel.
Deze soep maak je met vijf ingrediënten en door de juiste combinatie van groenten en specerijen, krijg je een heerlijke smaakvolle soep. Die echt heel snel en makkelijk te maken is. Zonder pakjes en zakjes, lekker gezond.
Wat heb je nodig voor een Soep met Verse Spinazie
Voor de bereiding van deze Spinaziesoep heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Aardappel - Gebruik een kruimige aardappel voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Groentebouillon - Maak zelf met dit makkelijke recept een Groentebouillon. Of gebruik een vegan groentebouillonblokje.
- Spinazie - Gebruik bij voorkeur verse spinazie. Als je het recept bekijkt, denk je dat dit niet allemaal in de pan gaat passen, maar verse spinazie slinkt enorm. Voeg een deel toe aan de soep, laat even slinken en schud dan wat nieuw erbij. Heb je geen verse spinazie dan kun je ook snijbiet gebruiken of diepvries spinazie.
- Ui en Knoflook - De smaakmakers in dit recept! De ui kun je ook vervangen door een fijngesneden sjalotje. Dat geeft de spinaziesoep een pitje.
Hoe maak je Spinazie Aardappel Soep
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Doe een scheutje olie in de pan en bak de gesnipperde ui tot hij glazig is.
- Voeg de spinazie, aardappels en knoflook toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met
- Heerlijk met een knapperig brood, ciabatta, Turks brood of stokbrood.
- Voeg olijfolie toe aan de soep voor meer smaak. Ook (vegan) feta blokjes zijn lekker in deze soep.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Vegan Spinaziesoep (met verse Spinazie)
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
200 gram spinazie gewassen, met aanhangend water
1 aardappel kruimig, in blokjes 1 x 1 cm
5 tenen knoflook fijngehakt
zout naar smaak
peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de olie in de pan en voeg de ui toe.2 uien, 1 eetlepel zonnebloemolie
- Laat 3 minuten op laag vuur bakken tot de uit glazig is.
- Voeg de spinazie toe, bak 1 minuut en voeg dan de aardappel, knoflook, spinazie en groentebouillon toe.200 gram spinazie, 1 aardappel, 5 tenen knoflook, 1 liter groentenbouillon
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen.
- Breng op smaak met zout en peper.zout, peper
Opmerkingen:
- Heerlijk met een knapperig brood, ciabatta, Turks brood of stokbrood.
- Voeg olijfolie toe aan de soep voor meer smaak. Ook (vegan) feta blokjes zijn lekker in deze soep.
- Niet - Het is niet verstandig om spinazie twee keer op te warmen. Eet deze soep dus meteen op.
Geef een antwoord