Witte chocolade cake is makkelijk te maken (ook voor kids). Gedecoreerd met heerlijke witte chocolade pasta en sprinkels. Een snel en simpel recept dat ook nog erg lekker is.
Deze witte chocolade cake heb ik gemaakt samen met mijn jongste. Een romige witte chocolade cake, met een heerlijke laag witte chocolade pasta en sprinkels. En omdat het bijna Valentijnsdag is hebben we gekozen voor hartjes. Maar je kunt de cake aanpassen naar elk thema.
De cake was heerlijk romig met een volle chocoladesmaak. Precies goed voor bij een kopje koffie, thee of glas limonade (voor de jongeman). Wij genieten hiervan, ga jij hem ook maken?

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Witte Chocolade Cake
Ingrediënten
- 90 gram boter, ongezouten
- 75 gram suiker
- 2 eieren, maat M
- 1 theelepel vanille-extract
- 90 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 30 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
- 5 eetlepels witte chocoladepasta
- sprinkles
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Vet de vorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Klop het teveel aan bloem uit de vorm.
- Meng de boter en suiker in een kom met een mixer op gemiddelde snelheid, ongeveer 2 minuten.90 gram boter, 75 gram suiker
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe (wacht met het toevoegen van het volgende tot het eerste volledig is opgenomen), terwijl je blijft mixen.2 eieren
- Schenk ook het vanille-extract erbij en mix nog even door.1 theelepel vanille-extract
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en mix op lage snelheid erdoor tot het net gemengd is.90 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder
- Spatel de witte chocolade erdoor.30 gram witte chocolade
- Giet het beslag in de vorm en laat die 30 minuten in de oven garen.
- Laat 5 minuten in de vorm bij kamertemperatuur rusten en maak de vorm dan voorzichtig los.
- Laat op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
- Smeer de bovenzijde in met witte chocoladepasta en versier met sprinkels.5 eetlepels witte chocoladepasta, sprinkles
Opmerkingen
- Kamertemperatuur: Bewaar de witte chocolade cake verpakt in plasticfolie tot 3 dagen bij kamertemperatuur.
- Diepvries: Door de frosting kun je deze cake niet invriezen.
Geef een reactie