Witte chocolade cake in hartjesvorm. Makkelijk te maken (ook voor kids). Gedecoreerd met heerlijke witte chocolade pasta en sprinkels. Een recept waar je Valentijn super blij van wordt.
Voor elke Valentijn jong of oud is deze witte chocolade cake echt een leuk cadeautje om te krijgen. Wie ga jij hiermee verrassen?
Deze witte chocolade cake is gemaakt door mijn jongste. Hij is in de try-out fase wat te geven aan zijn vriendinnetje. Daar ga ik hem natuurlijk wel bij helpen! En ook dit viel weer goed in de smaak. Dat wordt nog lastig kiezen. De hartjes vorm heb ik bij Albert Heijn op de kop getikt!
It's a good taste!
Recept Witte chocolade cake voor
valentijn
Heb je deze witte chocoladecake voor je Valentijn gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Witte chocolade cake voor je Valentijn
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
90 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
90 gram boter ongezouten
75 gram suiker
2 eieren maat M
1 theelepel vanille-extract
30 gram witte chocolade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Vet de vorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Klop het teveel uit de vorm.
- Meng de boter en suiker in een kom met een mixer op gemiddelde snelheid, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe (wacht met het toevoegen van het volgende tot het eerste volledig is opgenomen), terwijl je blijft mixen.
- Schenk ook het vanille-extract erbij en mix nog even door.
- Schep de bloem lepel voor lepel erbij terwijl je blijft mixen.
- Spatel de witte chocolade erdoor.
- Giet het beslag in de vorm en laat die 30 minuten in de oven garen.
- Laat 5 minuten in de vorm bij kamertemperatuur rusten en maak de vorm dan voorzichtig los.
- Laat op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
- Optioneel: smeer de bovenzijde in met witte chocoladepasta en versier met sprinkels
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- Bakblikken, springvormen
Geef een antwoord