Zelf peperkoek maken, dat is echt een makkelijk recept. Slechts 6 ingrediënten die je in vijf minuten mengt en dan in de oven zet. Deze smeuïge ontbijtkoek met volkoren meel is luchtig en lekker. Het beste recept dat er is!
Dit recept maak ik inmiddels al vele jaren: Peperkoek cake. Een recept waar het hele gezin dol op is. En ikzelf vind het ook een fijn recept om te maken.
Het is namelijk supermakkelijk om te maken en het is ook lekker snel klaar om in de oven te bakken. Maar ook de heerlijke geur die in het hele huis te ruiken is als je deze cake hebt gebakken is ongelofelijk lekker. Een echte aanrader de peperkoek cake!
Bereiding peperkoek bakken in de oven
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Dit recept kost maar 5 minuten van je tijd (en 70 minuten extra baktijd), duidelijk dus waarom dit een makkelijk bakrecept is. Neem één kom en bereid daarin je beslag (met een garde, geen mixer nodig). Giet het in de cakevorm en bak in de oven tot het diep bruin (en klaar) is bij 180 °C. Laat afkoelen en serveer!
- Cakeblik - Het gebruikte cakeblik is 25 cm. Heb je een kleiner/groter cakeblik dan kun je in het recept de maten van je bakblik invoeren en dan worden automatisch de juiste hoeveelheden die je dan nodig hebt berekent. Is je bakblik kleiner, check dan na 60 minuten of je cake al voldoende gaar is (zie tips)
Ja, dat is precies hetzelfde. In het zuiden van Nederland wordt de naam peperkoek gebruikt, in de rest van het land is ontbijtkoek gebruikelijk (net zoiets als friet en patat dus ;-))
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 ei maat L
- 1 eetlepel stroop
- 220 ml water
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 250 gram donkerbruine suiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cake bakken
- Verwarmde oven voor tot 190 °C of 170 °C bedek een cakeblik met bakpapier.
- Doe het ei, stroop, water, kruiden en bruine suiker in een kom. Meng tot alles goed is opgelost met een garde.1 ei, 1 eetlepel stroop, 220 ml water, 1 eetlepel speculaaskruiden, 250 gram donkerbruine suiker
- Voeg het volkoren meel en het bakpoeder toe en meng goed door met een houten lepel (er mogen nog wat klontjes in blijven).250 gram zelfrijzend bakmeel
- Giet het beslag in het cakeblik en bak 70 minuten in de oven.
- Controleer met een houten prikker of de cake gaar is (de prikker moet er droog uit komen).
- Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten staan.
- Na 5 minuten los je de cake uit het bakblik en laat je de cake op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Geef een reactie