Een smeuïge wortelcake gevuld met walnoten en rozijnen. Met een krokante korst en heerlijke kruiden. Met recht de lekkerste wortelcake die ik gegeten heb.
Wat een weer hebben we de laatste weken gehad. Over de 40 graden is heet wel geworden. Wij hadden de mazzel dat we op de warmste dag van het land weer terugkeerden van onze vakantie in het zonovergoten Spanje.
Daar was het heerlijk warm, maar de temperaturen die we die dag hier aantikte haalden we bij lange na niet. Ik had me opgegeven voor de Foodblogswap van Juli 2019 met het goede voornemen om meeteen als ik terug kwam een recept te maken. Maar door dat warme weer is dat iets vertraagd (maar toch nog goedgekomen). Een cake bakken bij 40 graden leek. me niet het beste idee 😉
Foodblogswap juni
2019
Ik mocht deze keer koken van het blog van Kas, Koekies en zo, die zich helemaal gericht heeft op natuurlijke voeding en groene opvoeding. Toen ik aan het rondkijken was op haar blog viel me het recept voor deze heerlijke wortelcake op. Dat had ik inmiddels al een tijdje niet meer gegeten en een cake gevuld met walnoten en rozijnen leek me superlekker.
It's a good taste!
Recept Wortelcake de
Luxe
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWortelcake de luxe
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Cakeblik 23 cm
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
1½ theelepels bakpoeder
½ theelepel kaneel gemalen
¼ theelepel gember gemalen
¼ theelepel nootmuskaat vers geraspt
½ theelepel zout
150 ml zonnebloemolie
3 eieren maat L, kamertemperatuur
80 gram suiker
100 gram appelmoes ongezoet
1 theelepel vanille extract
200 gram wortels geraspt
20 gram walnoten fijngehakt
75 gram rozijnen 10 minuten geweekt in heet water en afgespoeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Boter een cakeblik en verdeel 1 eetlepel bloem over de bodem. Schud dat over het hele cakeblik en klop het teveel eruit.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, antriumbicarbonaat, kaneel, gember, nootmuskaat en zout met een vork tot het goed gemengd is.
- In een tweede kom meng je de olie, eieren, bruine suiker, gewone suiker, appelmoes en vanille extract.
- Voeg aan de tweede kom de geraspte wortel, walnoten en rozijnen toe en meng met een spatel alles goed door.
- Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng met de spatel alles goed door tot het goed gemengd is.
- Schenk het cakebeslag in de cakevorm en zet deze in de oven.
- Bak 35 minuten of tot de cake gaar is. Dit controleer je snel door een tandenstoker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Anders bak je hem nog eens 5 minuten.
- Laat de cake 5 minuten in het blik staan.
- Los de cake door de randen voorzichtig los te maken en laat hem verder afkoelen op een rek.
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
C says
Ik maak deze cake in de winter geregeld. Ik volg het recept maar gebruik minder suiker. De wortels, rozijnen en walnoten 'rasp' ik in het hakmolentje van de staafmixer, lekker makkelijk. Lukt altijd en wordt hier zeer gewaardeerd!
Andréa says
Wat leuk om te horen dat je dit recept vaker maakt! Ik vind het ook altijd weer erg lekker. Fijne dag, Andréa