Wortelcake met Noten en Rozijnen, dat wil je zelf bakken. Niet alleen omdat het zo makkelijk is, maar ook omdat deze wortelcake de perfecte smaak heeft.
Door de wortels wordt de cake heerlijk smeuïg en zoet, de kaneel, nootmuskaat en gember maken het kruidig en warm. En de rozijnen en walnoten geven een heerlijke textuur. Dit is een wortelcake waar je een plakje van wilt eten.

Makkelijk Wortelcake Recept
Waarom zou je deze wortelcake willen bakken? Door de wortel te raspen en toe te voegen hou je een smeuïge cake, en wordt hij niet droog. En hij heeft ook nog een heerlijke smaak.
Warme kaneel, spicy gember en kruidige nootmuskaat geven deze wortelcake een lekker aroma. De sappige zoete rozijnen en knapperige walnoten geven een heerlijke textuur. En dit allemaal geeft een onweerstaanbaar lekkere wortelcake met noten en rozijnen waar je niet vanaf kunt blijven.
Wortelcake de Luxe
Al die ingrediënten geven deze wortelcake een luxe smaak. Een zelfgemaakte delicatesse. Een perfecte mix van smeuïgheid met een heerlijke crunch van walnoten. Een warme smaak die heerlijk is in de winter.
Onweerstaanbaar lekker! Perfect als je zin hebt in een bijzonder lekkere cake.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Wortelcake met Noten en Rozijnen
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter, kamertemperatuur, om in te vetten
- 200 gram bloem, +1 eetlepel om te bestuiven
- 1½ theelepels bakpoeder
- 1 theelepel baksoda, (baking soda)
- ½ theelepel gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen gember
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- ½ theelepel zout
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eieren, maat L, kamertemperatuur
- 240 gram lichtbruine basterdsuiker
- 80 gram suiker
- 100 gram appelmoes, ongezoet
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram wortels, geraspt
- 20 gram walnoten, fijngehakt
- 75 gram rozijnen, 10 minuten geweekt in heet water en afgespoeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Boter een cakeblik van 23 cm en verdeel 1 eetlepel bloem over de bodem. Schud dat over het hele cakeblik en klop het teveel eruit.1 eetlepel boter
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, nootmuskaat en zout met een vork tot het goed gemengd is.200 gram bloem, 1½ theelepels bakpoeder, 1 theelepel baksoda, ½ theelepel gemalen kaneel, ¼ theelepel gemalen gember, ¼ theelepel gemalen nootmuskaat, ½ theelepel zout
- In een tweede kom meng je de olie, eieren, beide suikers, appelmoes en vanille-extract.150 ml zonnebloemolie, 3 eieren, 240 gram lichtbruine basterdsuiker, 80 gram suiker, 100 gram appelmoes, 1 theelepel vanille-extract
- Voeg aan de tweede kom de geraspte wortel, walnoten en rozijnen toe en meng met een spatel alles goed door.200 gram wortels, 20 gram walnoten, 75 gram rozijnen
- Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng met de spatel alles goed door tot het goed gemengd is.
- Schenk het cakebeslag in de cakevorm en zet deze in de oven.
- Bak 45 minuten of tot de cake gaar is. Dit controleer je snel door een tandenstoker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Anders bak je hem nog eens 5 minuten.
- Laat de cake 5 minuten in het blik staan.
- Los de cake door de randen voorzichtig los te maken en laat hem verder afkoelen op een rek.
Opmerkingen
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cake. Als deze er schoon en droog uit komt, dan is de cake gaar.
- Koelkast: Pak goed in plasticfolie en bewaar 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Verpak in twee lagen plasticfolie en bewaar maximaal 2 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
C says
Ik maak deze cake in de winter geregeld. Ik volg het recept maar gebruik minder suiker. De wortels, rozijnen en walnoten 'rasp' ik in het hakmolentje van de staafmixer, lekker makkelijk. Lukt altijd en wordt hier zeer gewaardeerd!
Andréa says
Wat leuk om te horen dat je dit recept vaker maakt! Ik vind het ook altijd weer erg lekker. Fijne dag, Andréa