Een heerlijke krokante visburger met gerookte makreel en aardappelvulling. Dit is een recept dat lekker snel op tafel staat en veel smaak heeft. Deze visburger is lekker met een salade of groenten. Deze visburger gaat altijd op tot de laatste kruimel.
Lekker en Simpel Visburgers Maken
Vis is gezond dat weten we allemaal. En natuurlijk bak ik mijn vis vaak in de pan, of stoof ik hem in een vispakketje en een gebakken vis uit de oven is ook altijd een prima keuze.
Maar vandaag een andere bereiding, zelf visburgers maken. Een lekker en simpel recept, met aardappel en gerookte makreel. Het ziltige van de makreel, vermengd met de romige aardappelpuree, de bite van de peterselie en een krokant korstje. Serveer eens met worteltjes uit de oven, roerbak spruitjes of gewokte prei. Dit is lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen geschild en in gelijke stukken gesneden
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 300 gram gerookte makreelfilet in kleine stukjes
- 1 eetlepel bloem
- ½ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eieren losgeklopt, maat L
- 75 gram paneermeel
- 50 ml zonnebloemolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Kook de aardappelen in 20 minuten in kokend water waar 1 theelepel zout aan is toegevoegd gaar.600 gram kruimige aardappelen
- Stamp ze fijn met een pureestamper en meng de peterselie, bloem en gerookte makreel erdoorheen.2 eetlepels peterselie, 300 gram gerookte makreelfilet, 1 eetlepel bloem
- Breng op smaak met zout en peper.½ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Vul een bord met ei en een tweede bord met het paneermeel.
- Vorm 4 burgers van het aardappelvismengsel met je handen en haal die door het ei, vervolgens door het paneermeel, wederom het ei en als laatste het paneermeel.2 eieren, 75 gram paneermeel
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan elke kant tot ze krokant zijn.50 ml zonnebloemolie
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de visburgers in een afgesloten bakje tot maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries de burgers los in, dat wil zeggen op een bakplaat met bakpapier los van elkaar. Laat ze twee uur invriezen en haal vervolgens de burgers los van het bakpapier en stop ze in een diepvrieszak of doos. Zo blijven ze tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de oven voor op 160 °C en bak tot de burgers heet zijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie, wanneer de visburgers te bruin worden.
Geef een reactie