Een heerlijke vis burger met gerookte makreel en aardappelen. Krokant en vol smaak. En een recept dat snel op tafel staat. Je eet het met een heerlijke salade of bijvoorbeeld boontjes.
Vis is gezond, dat weten we allemaal. En natuurlijk bak ik mijn vis vaak in de pan. Of stoof ik hem in een vispakketje of gaar ik hem in de oven. Maar wat weer eens wat anders is, is een krokante visburger. En die wordt gevuld met gerookte makreel. Het ziltige van de makreel, vermengd met de romige aardappelpuree, de bite van de peterselie en een krokant korstje. Dit is lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlVisburger met gerookte makreel
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen kruimig
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 300 gram Gerookte makreel
- 1 eetlepel bloem
- 2 eieren losgeklopt, maat L
- 75 gram paneermeel
- ½ theelepel zout
- â…› theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en kook ze gaar in 20 minuten.
- Stamp ze fijn en meng de peterselie, bloem en gerookte makreel erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm er 4 burgers van met je handen en haal die door het ei, de paneermeel, wederom het ei en als laatste de paneermeel.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan elke kant tot ze krokant zijn.
- Serveer met een lekkere salade.
Geef een reactie