Een heerlijke vegetarische quiche met zoete sjalot, spicy geitenkaas, tijm en romig ei. Heerlijk bij een brunch voor bijvoorbeeld Kerstmis of als lunch.
Altijd een mooie aanvulling op een brunch is een quiche. En deze rijkgevulde quiche met sjalotjes, geitenkaas en tijm is heerlijk romig en vult goed. Ik vind hem zelf ook erg lekker als lunch met een salade.
Hoe ik zo bij een quiche ben gekomen? Aangezien wij vaak brunchen met Kerstmis bereid ik dat graag zo goed mogelijk voor. Met een quiche kun je dat prima. Je hebt daarbij twee mogelijkheden. Bij de eerste bak je hem 20 minuten af en vries je hem vervolgens in. Op die manier kun je hem wel tot 2 weken van te voren maken.
De tweede mogelijkheid, als je hem echt vers wilt afbakken is dat je het deeg de dag te voren maakt en ook de sjalotjes alvast aanfruit. Zo hoef je op de dag zelf enkel het deeg nog in de vorm te stoppen, de vulling erover te verdelen en af te bakken.
Allebei goede manieren en je maakt het jezelf op die manier lekker makkelijk. Een stress vrije Kerst.
Tips:
- Maak het jezelf makkelijk en kort het recept met ruim een half uur in door hartig taartdeeg te gebruiken.
- Voor een wat slankere variant gebruik je kookroom in plaats van slagroom
- Door het quichedeeg te koelen, zal hij minder rijzen in de oven en blijft hij mooier als hij gaar is.
Recept vegetarische sjalot geitenkaas quiche
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlVegetarische sjalot geitenkaas quiche
Apparatuur
- quiche vorm 20 cm doorsnede
- koelkast
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Quiche deeg
- 130 gram bloem
- snufje zout
- 60 ml olijfolie
- 60 ml ijswater (water met ijsklontjes)
Vulling quiche
- 6 sjalotjes
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels tijm
- 100 gram geitenkaas (geraspt)
- 4 eieren (maat L)
- 250 ml slagroom
- zout en peper (naar smaak)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Quiche deeg
- Meng de bloem en het zout in de keukenmachine (met mes).
- Voeg de olijfolie toe.
- Pulseer en voeg dan ijswater toe.
- Pulseer nogmaals, tot het deeg loslaat van de wand.
- Haal uit het bakje en rol het deeg uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan je quiche schaal.
- Bedek de schaal met het deeg.
- Zet tenminste een half uur in de koelkast.
Vulling quiche
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Snij de sjalotjes fijn.
- Smelt de boter in de pan en bak de ui met de tijm op laag vuur 10 minuten, terwijl je af en toe roert.
- Meng in een schaal de eieren met de slagroom.
- Bedek de bodem met de ui. Verdeel de kaas hierover.
- Giet het slagroom/ei mengsel over de quiche en zet de quiche in de oven.
- Bak de quiche 30 tot 40 minuten (tot hij vast is en lichtbruin van kleur).
Geef een reactie