Een heerlijke vegetarische quiche met geitenkaas, sjalot en tijm. Een van de lekkerste quiches, die je zelf maakt voor een speciale gelegenheid. Zo kun je ze niet in de winkel kopen. Heerlijk bij een brunch voor bijvoorbeeld Kerstmis of als lunch.
Quiche met Sjalot, Tijm en Geitenkaas
Ik vind een quiche heerlijk als lunch of als gerecht bij een brunch. Quiches zijn zo veelzijdig, dat zie je bijvoorbeeld als je een kijkje op mijn blog neemt: van een broccoli geitenkaas quiche, een Gorgonzola quiche met appel tot een quiche met spinazie, bacon en Gruyère. Want met de lekkerste ingrediënten kun je een heerlijke hartige taart bakken.
En waarom is een quiche nu echt een uitkomst? Je kunt het heel goed voorbereiden. Zo kun je hem vooraf bakken en invriezen en hoef je hem alleen nog maar af te bakken. Lekker vers op tafel.
Je maakt het jezelf op die manier lekker makkelijk naar een stressvrij etentje. Met een heerlijke quiche waar iedereen zijn vingers bij opeet. Probeer het ook!
Top Tip
Maak het jezelf makkelijk en koop kant-en-klaar quichedeeg. Dan staat de quiche binnen 10 minuten in de oven.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Quiche deeg
- 130 gram bloem
- ⅛ theelepel zout
- 60 ml olijfolie
- 60 ml ijswater water met ijsklontjes
Vulling quiche
- 1 eetlepel boter
- 6 sjalotjes gesnipperd
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 4 eieren maat L
- 250 ml slagroom
- zout en peper naar smaak
- 100 gram geitenkaas geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Quiche deeg
- Meng de bloem en het zout in de keukenmachine (met mes).130 gram bloem, ⅛ theelepel zout
- Voeg de olijfolie toe. Pulseer en voeg dan ijswater toe.60 ml olijfolie, 60 ml ijswater
- Pulseer nogmaals, tot het deeg loslaat van de wand.
- Haal uit het bakje en rol het deeg uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan je quiche schaal.
- Bedek de schaal met een diameter van 20 cm met het deeg.
- Zet tenminste een half uur in de koelkast.
Vulling quiche
- Verwarm de oven voor op 230 °C of 210 °C
- Smelt de boter in de pan en bak de ui met de tijm op laag vuur 10 minuten, terwijl je af en toe roert.1 eetlepel boter, 6 sjalotjes, 2 eetlepels gedroogde tijm
- Meng in een schaal de eieren met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.4 eieren, 250 ml slagroom, zout en peper
- Bedek de bodem met de ui. Verdeel de kaas hierover.100 gram geitenkaas
- Giet het slagroom/eimengsel over de quiche en zet de quiche in de oven.
- Bak de quiche 30 tot 40 minuten (tot hij vast is en lichtbruin van kleur).
Opmerkingen:
- Koel het quichedeeg tussendoor dan zal hij bij het bakken minder rijzen.
- Het zelfgemaakte quichedeeg is prima te vervangen door kant-en-klaar koelvers quichedeeg uit de supermarkt.
- Koelkast: Bewaar de quiche, afgedekt, maximaal 3 dagen in de koeling. De smaken kunnen hierdoor zelfs nog beter worden.
- Diepvries: Verpak de quiche in twee lagen aluminiumfolie of in één laag en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je deze tot 2 maanden bewaren in de diepvries. Laat de quiche ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Dek de quiche af met aluminiumfolie en verwarm deze gedurende 15 – 20 minuten in de oven bij 180 °C.
Geef een reactie