Lendebiefstuk met broccoli geitenkaas quiche en krieltjes met gepofte knoflook is een heerlijke combinatie van smaken. De sappige, malse biefstuk past perfect bij de romige, hartige quiche. De quiche heeft een rijke smaak van geitenkaas en de frisse groene broccoli zorgt voor een mooie balans. De krieltjes uit de oven met gepofte knoflook en rozemarijn maken dit gerecht compleet. Iedereen wordt blij als je dit op tafel zet!
Quiche Broccoli Geitenkaas met Gebakken Rumpsteak
Laatst had ik een etentje en ik wilde een keer iets bijzonders maken. Een heerlijke biefstuk was bij de gasten favoriet. Ik besloot er een broccoli geitenkaas quiche bij te maken en knapperige aardappeltjes met knoflook uit de oven.
Het voordeel van dit recept is dat je het goed kunt voorbereiden. Alles kun je van tevoren klaarzetten, zodat je weinig tijd in de keuken hoeft te besteden en bij je gasten kunt blijven.
Dit gerecht laat zien dat je met pure ingrediënten een bijzondere en lekkere maaltijd op tafel kunt zetten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Krieltjes met gepofte knoflook
- 800 gram krieltjes voorgegaard
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 20 tenen knoflook velletje verwijderen
- 4 takjes verse rozemarijn enkel de naalden
- grof zeezout naar smaak
Broccoli geitenkaas quiche
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 sjalotten in ringen gesneden
- 225 gram hartig taartdeeg
- 200 gram broccoli rijst
- 50 gram semi zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 100 gram zure room
- 3 eieren maat L
- 100 gram zachte geitenkaas
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 50 gram pistachenoten fijngehakt
Lendebiefstuk
- 4 Lendebiefstukken
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Krieltjes met gepofte knoflook
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Meng de olie met de krieltjes en doe de krieltjes in de ovenschaal.800 gram krieltjes, 2 eetlepels zonnebloemolie
- Verdeel de knoflook tussen de krieltjes.20 tenen knoflook
- Strooi de rozemarijn en zeezout over de aardappels.4 takjes verse rozemarijn, grof zeezout
- Bak de krieltjes 35 minuten in de oven
- Serveer de krieltjes met de gepofte knoflook. Maar wat nog lekkerder is: prak de knoflooktenen en meng ze door de krieltjes!
Broccoli geitenkaas quiche
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Smeer de binnenkant van de miniquiche schaaltjes in met olie.
- Verwarm een klein beetje olie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).1 eetlepel zonnebloemolie, 2 sjalotten
- Steek met de uitstekers rondjes uit het deeg en doe die in het quicheschaaltje . Zet deze op de bakplaat.225 gram hartig taartdeeg
- Schep de sjalotjes onderin het vormpje.
- Meng de broccoli rijst met de zongedroogde tomaten.200 gram broccoli rijst, 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
- In een tweede kom doe je de zure room en eieren. Verkruimel de kaas hierboven en meng alles goed door.100 gram zure room, 3 eieren, 100 gram zachte geitenkaas
- Meng het eimengsel met de broccoli rijst en breng op smaak met zout en peper.¼ theelepel zout, ½ theelepel gemalen zwarte peper
- Doe de groentes in het schaaltje, druk tussendoor aan met de achterkant van een lepel.
- Strooi wat gehakte pistachenoten erop.50 gram pistachenoten
- Bak 20 minuten in de oven.
Lendebiefstuk
- Haal de lendebiefstuk 30 minuten voor bereiding uit de koeling en laat ze op temperatuur komen.4 Lendebiefstukken
- Dep ze droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Verhit olijfolie in de pan en bak 2 minuten aan een kant en draai om.2 eetlepels olijfolie
- Doe de roomboter in de pan en bak 2½ minuut aan de andere zijde.2 eetlepels roomboter
- Doe de biefstuk samen met de jus in een ovenschaal en zet die 5 minuten in de oven.
- Haal de steaks uit de oven en pak ze in, in aluminiumfolie, zo wordt hij nog malser, tot de rest van het avondeten ook klaar is.
Opmerkingen:
- Lendebiefstuk:
- Koelkast: afgedekt tot 2 dagen.
- Diepvries: Tot 1 maand in een diepvriesbak of zak.
- Quiche:
- Koelkast: Maximaal 3 dagen afgedekt
- Diepvries: Tot 2 maanden, verpakt in aluminiumfolie of diepvriesdoos. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Dek daf met aluminiumfolie en verwarm 15 – 20 minuten in de oven op 180 °C.
- Krieltjes
- Koelkast: Maximaal 2 dagen in een luchtdichte bewaardoos.
- Diepvries: Tot 1 maand in een diepvrieszak of doos. Ontdooi in de koelkast.
- Opwarmen: In een koekenpan met deksel op middelhoog vuur of in de magnetron met tussenpozen van 15-20 seconden tot hij warm is.
Geef een reactie