Malse rumpsteak, knapperige krieltjes en een heerlijke broccoli quiche. Een gezonde maaltijd die net zo lekker smaakt als hij klinkt!
Hoe kom je aan inspiratie?
Ik krijg vaak de vraag: hoe kom je aan je inspiratie voor je recepten. Nu vaak door te kijken wat er op dit moment in het seizoen is, zoals in dit seizoen de appels nu op hun best zijn. En zo zie je me in de lente vaker een recept met aardbeien posten. En het is ook zo dat je in de zomer kiest voor lichtere recepten (het is dan al zo warm), terwijl in de winter een lekkere ovenschotel hier toch wel favoriet is.
Maar natuurlijk kijk ik ook rond op het world wide web. Collega blogs bekijk ik dagelijks, ik ben een groot fan van Donna Hay en Tartellete en hoewel de laatste al een paar jaar niet meer blogt (zo jammer) blijf ik haar fotografie te gek vinden.
Voor dit recept haalde ik mijn inspiratie een keer niet uit een foodblog, maar van een foodbox. Ik maak zelf geen gebruik van foodboxen, omdat ik elke dag kook en meestal het ook op mijn blog belandt. Maar ik heb er wel een paar mogen uitproberen en ik kan me voorstellen dat als je werkt en het al superdruk hebt, je daar gebruik van maakt.
Vaak hebben deze foodboxen, naast dat ze alle ingrediënten leveren, snelle, simpele en gezonde recepten. Best wel leuk om een keer doorheen te scrollen dus. En een variant op dit recept vond ik terug op Hellofresh.nl en heb ik een beetje aangepast, omdat ik zo dol op quiche ben.
Wij vonden het in ieder geval superlekker, dus ik hoop dat ik jou met dit recept ook kan inspireren.
Recept Rumpsteak met een broccoli geitenkaas quiche
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- ovenschaal
- uitsteekvormpjes van 6 tot 7 cm (8 stuks)
- keukenpapier
- koekenpan 26 cm
- aluminiumfolie
Ingrediënten
Krieltjes met gepofte knoflook
- 800 gram krieltjes voorgegaard
- 2 eetlepels olie
- 20 tenen knoflook velletje verwijderen
- 4 takjes rozemarijn enkel de naalden
- zeezout naar smaak
Broccoli geitenkaas quiche
- 225 gram hartige taart deeg
- 2 sjalotten in ringen gesneden
- 400 gram broccoli rijst
- 200 gram zure room
- 200 gram geitenkaas
- 100 gram semi zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
- 50 gram pistachenoten fijngehakt
- 2 theelepels rozemarijn
Rumpsteaks
- 4 rump steaks
- 2 eetlepels olie
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels roomboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Krieltjes met gepofte knoflook
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Meng de olie met de krieltjes en doe de krieltjes in de ovenschaal.
- Verdeel de knoflook tussen de krieltjes.
- Strooi de rozemarijn en zeezout over de aardappels.
- Bak de krieltjes 35 minuten in de oven
- Serveer de krieltjes met de gepofte knoflook. Maar wat nog lekkerder is: prak de knoflooktenen en meng ze door de krieltjes!
Broccoli geitenkaas quiche
- Leg bakpapier op een bakplaat
- Smeer de binnenkant van de uitsteekvormpjes in met olie.
- Verwarm een klein beetje olie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Steek met de uitstekers rondjes uit het deeg en doe die onderin de uitsteker.
- Zet deze op de bakplaat.
- Schep de uien onderin het vormpje.
- Meng de broccoli rijst met de zongedroogde tomaten.
- In een tweede kom doe je de zure room en eieren. Verkruimel de kaas hierboven en meng alles goed door.
- Meng het ei mengsel met de broccoli rijst en breng op smaak met zout en peper.
- Druk de groentes in de uitsteekvormpjes.
- Strooi wat gehakte pistache noten erop.
- Bak 20 minuten in de oven.
- Haal de mini quiches uit de uitsteekvormpjes.
Rumpsteak
- Haal de rumpsteaks 30 minuten voor bereiding uit de koeling en laat ze op temperatuur komen.
- Dep ze droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
- Verhit olijfolie in de pan en bak 2 minuten aan een kant en draai om.
- Doe de roomboter in de pan en bak 2,5 minuut aan de andere zijde.
- Doe de rumpsteak samen met de jus in een ovenschaal en zet die 5 minuten in de oven.
- Haal de steaks uit de oven en pak ze in in aluminiumfolie, zo wordt hij nog malser, tot de rest van het avondeten ook klaar is.
Geef een reactie