Een romige quiche die vol van smaak is? Dan zit je met deze quiche met spinazie, bacon en Gruyère helemaal goed. De bacon bak je uit en in het vet slink je de spinazie. Zo krijgt de groenten een heerlijke smaak. En dat proef je!
Het is weer tijd voor de foodblogswap van deze maand en ik mocht koken van het blog AantafelbijAnna. Ik keek op haar blog rond en zij maakt heerlijke recepten, vooral met seizoensgroente. En mijn oog viel meteen op het plaattaart recept met snijbiet. Snijbiet is een heerlijke groente, die je goed kunt eten als de vorst nog niet in de grond zit. Het is alleen nogal lastig aankomen.
Vervanging voor
Snijbiet
Een goede vervanging voor snijbiet is verse spinazie. Om het recept voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken viel daar mijn keuze op. Door de spinazie te laten slinken kun je het prima gebruiken in een quiche of plaattaart. Omdat de vulling crème fraîche bevat, koos ik voor een hartig taartdeeg in plaats van het bladerdeeg. Dat kun je prima afbakken en is makkelijk in gebruik, maar het doet wat minder vet aan. En ik maakte er meer een Quiche van omdat wij hier met vijven zijn en de plaattaart dan te weinig is.
Uiteindelijk kwam ik dus uit op deze heerlijke quiche met spinazie, bacon en Gruyère. Wij hebben er van genoten, ik hoop jullie ook!
It's a good taste!
Recept quiche met spinazie, bacon en
Gruyère
Heb je deze quiche met spinazie, bacon en Gruyère gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 6 plakjes hartig taartdeeg
- 75 gram bacon reepjes
- 1 sjalotje fijngehakt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 100 gram semi zongedroogde tomaten gehalveerd
- 50 gram hazelnoten grofgehakt
- 800 gram spinazie vers, met aanhangend vocht van het wassen.
- peper en zout naar smaak
- 4 eieren maat L
- 500 ml crème fraîche
- 150 gram Gruyère geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een springvorm met het hartig taartdeeg. Vouw de rand om en maak een mooi patroon (bijvoorbeeld met een vork).
- Bak de bacon 2 minuten in de wok, zodat er wat vet is vrijgekomen
- Voeg de sjalot toe en roerbak ongeveer 2 minuten tot hij glazig is.
- Doe de knoflook, semi zongedroogde tomaatjes en hazelnoten erbij en roerbak alles een halve minuut door.
- Voeg de helft van de spinazie toe, laat slinken en voeg vervolgens de rest van de spinazie toe.
- Bak alles tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper
- Laat uitlekken in een vergiet (anders wordt de vulling te nat).
- Leg de vulling onderin de quiche.
- Meng de eieren met de crème fraîche en de Gruyère met de garde tot het goed gemengd is.
- Schenk dat op de groentevulling.
- Zet de quiche in de oven en bak 20 minuten.
- Dek de quiche af met wat aluminium folie (anders wordt hij te donker en bak nog eens 20 minuten)
- Haal de quiche uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. De quiche is heerlijk koud en warm te eten.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- koekenpan
- snijplanken
- Bakpapier of bakmat
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakblikken, springvormen
- Bakplaat
Geef een reactie