Pasta pesto met snijbonen is een heerlijke twist van een heerlijke Pesto Pasta naar een diner met extra groenten. Maar nog steeds met dezelfde fantastische smaak. Het is romig, heerlijk kazig en smaakvol. Een geweldig vegetarisch diner.
Pasta Pesto met Snijbonen
Pasta pesto is één van mijn favoriete makkelijke recepten voor doordeweekse avondmaaltijden. En meestal serveer ik er een groene salade of een Caprese salade bij als bijgerecht. Maar in dit recept heb ik snijbonen toegevoegd voor wat extra groenten en een bite. Snijbonen zijn geweldig in combinatie met pesto omdat ze nog wat meer smaak krijgen.
Deze pasta met snijbonen pesto staat lekker snel binnen 15 minuten op tafel en je hebt maar één pan nodig. Dat scheelt me extra afwassen na het werk.
Snijbonen
Snijbonen zijn een echte seizoensgroente. Ze zijn vers geoogst van juni tot oktober, maar inmiddels in de supermarkt het hele jaar door te krijgen. Je kunt ze gesneden kopen (de variant meestal hier thuis) of ongesneden. En altijd bewaar je ze in de koelkast tot gebruik.
Snijbonen zijn platter en hebben een veel hardere schil dan sperziebonen. Je moet ze dus in kleine stukjes snijden voordat je ze klaarmaakt. Op deze manier koken ze beter gaar. Na het snijden kun je snijbonen koken, bakken of roerbakken. En in het recept van vandaag koken we ze samen met heerlijke pasta.
Wat heb je nodig voor Pasta met Snijbonen, Pesto en Pijnboompitten?
Om deze Pasta Pesto met Snijbonen te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Penne - Normaal gesproken kies ik spaghetti of linguine voor mijn pasta pesto. Maar de combinatie van gesneden snijbonen en penne is heerlijk. De pasvorm maakt het makkelijk om de pestosaus erbij te gieten en deze goed over de groenten en pasta te verdelen. En zorg ervoor dat je zout aan het kookwater toevoegt om de pasta al vast een beetje smaak te geven. Natuurlijk voeg je nog wat pesto toe, maar als het goed is zal die niet al te zout zijn.
- Snijbonen - Snijbonen zijn platter en hebben een veel stuggere schil dan die van een sperzieboon. De bonen moeten dus worden gesneden voordat ze in een recept worden gebruikt. Snijd ze in plakjes van ¼ cm met een mes of deze snijbonen snijder (of koop ze al gesneden). Als je geen snijbonen kunt vinden, kun je ook verse sperziebonen gebruiken, die je klein snijdt.
- Pesto - Maak je eigen basilicum pesto of koop een hele goede in de supermarkt of delicatesse winkel. Voeg het toe aan de pasta als deze al van het fornuis af is. Te veel hitte zal het basilicum in een zwarte kleur veranderen.
- Pijnboompitten - Dit zaadje geeft een nootachtige smaak aan deze snijbonen pesto pasta.
- Parmezaanse kaas - Voeg voor het serveren wat geraspte Parmezaanse kaas toe. De kaas zal smelten en mengen met de penne en snijbonen. Zo lekker.
Hoe maak je Vegetarisch Penne met Pesto?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Kook de penne 5 minuten in een grote pan in gezouten water.
- Voeg de gesneden snijbonen toe en laat nog 4 minuten sudderen.
- Giet het pasta/bonen mengsel af en doe alles in een kom. Roer de pesto en pijnboompitten door de pasta. Gebruik een koele kom of pan; anders wordt de pesto zwart door te veel hitte.
- Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe en serveer.
Dit gerecht is heerlijk met deze Caprese salade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 theelepels zout
- 500 gram Penne
- 400 gram snijbonen gesneden en gewassen
- 125 gram groene pesto
- 40 gram pijnboompitten
- Parmezaanse kaas naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng een grote pan met voldoende water en zout aan de kook.2 theelepels zout
- Voeg de penne aan het water toe en kook 5 minuten.500 gram Penne
- Schep de snijbonen vervolgens bij de pasta en laat alles nog 4 minuten doorkoken.400 gram snijbonen
- Giet het pasta/snijbonen mengsel af en doe alles terug in de pan.
- Schep de pesto en de pijnboompitten erdoor heen.125 gram groene pesto, 40 gram pijnboompitten
- Serveer met een lekkere salade en Parmezaanse kaas.Parmezaanse kaas
Opmerkingen:
- Koelkast - Restjes Snijbonen Pesto Pasta kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren. Eet dit gerecht op kamertemperatuur. Pesto wordt zwart bij het opwarmen, dus je kunt overgebleven pasta pesto niet opwarmen.
- Diepvries - Omdat je de pasta pesto niet kunt opwarmen, vries je hem niet in. Het zal niet geweldig smaken na het invriezen zonder opwarmen.
Geef een reactie