Een ovenschotel met boerenkool en kaas. Vegetarisch en door de zongedroogde tomaten en kaas mis je je vlees niet. Goed vooraf te maken, zodat je hem alleen nog maar hoeft af te bakken.
Vandaag op Carnavalszondag een heerlijk boerenkookrecept: een boerenkool kaas ovenschotel. Heerlijk want Boerenkool zorgt voor een goede basis en die is nodig voor een dag vol feest!
Een heerlijke vegetarische ovenschotel, waarbij je het vlees echt niet mist. De knapperige kaaskorst geeft een heerlijk bite en de romige boerenkool aardappel puree een volle smaak. Dit is zo'n gerecht dat simpel is om klaar te maken, maar waar je altijd veel succes mee hebt.
Boerenkool kaas ovenschotel
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 500 gram boerenkool
- 1200 gram aardappelen kruimig
- 10 zongedroogde tomaten
- 75 gram kaas belegen kaas maar fenegriek kaas is nog beter
- 3 eetlepels zoete sojasaus
- zout en peper naar smaak
- 50 gram belegen kaas geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schil de aardappels en snij de boerenkool fijn.500 gram boerenkool, 1200 gram aardappelen
- Kook samen gaar in 20 minuten in kokend water.
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Snij ondertussen de kaas in kleine blokjes en de gedroogde tomaten in reepjes.10 zongedroogde tomaten, 75 gram kaas
- Stamp met de pureestamper de aardappels fijn.
- Voeg de sojasaus, blokjes kaas en gedroogde tomaat toe en roer er doorheen.3 eetlepels zoete sojasaus
- Breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Schep het geheel over in de ovenschotel en bestrooi met geraspte kaas.50 gram belegen kaas
- Zet de schotel gedurende 15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Geef een reactie