Deze hartige lekkere broodjes met Parmaham en Mozzarella, pesto en zongedroogde tomaten, zien er niet alleen lekker uit, ze smaken ook zo! Heerlijk voor een picknick om mee te nemen of voor een lunch.
Hou jij ook zo van een lekker broodje? Deze broodjes zijn heerlijk belegd met pesto, Mozzarella, Parmaham, zongedroogde tomaten en rucola. Daarna verpak je ze. Deze broodjes zijn niet alleen vers heerlijk, maar zeker ook als je ze van te voren maakt en inpakt. De smaken trekken er dan helemaal in. En dat is genieten met een grote G.
- Picknicken en lekker weer gaan nu eenmaal samen. Bewaar deze broodjes in een plastic folie gerold en dan in de buurt van een koelelement.
- Ook lekker: eiersalade, broodje gezond en kaas met jam voor de zoete trek.
- Wanneer je broodjes maakt voor een picknick of om mee te nemen, voeg je sla, komkommer of tomaat toe om het allemaal verser te houden.
- Broodmes - Een goed broodmes glijdt gemakkelijk door het brood. Het is voldoende groot om ook door stokbrood te snijden. Het moet goed afwasbaar zijn en het handvat moet makkelijk in de hand liggen. Dit broodmes voldoet aan alle eisen en is daarom zo fijn om te gebruiken.
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de Mozzarella en het brood in dit recept.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 stokbroden
- 8 eetlepels pesto
- 100 gram Parmaham
- 125 gram Mozzarella in plakjes
- 50 gram rucola
- 8 zongedroogde tomaten (semi zongedroogd zijn het allerlekkerste)
- 4 eetlepels pijnboompitten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de kontjes van de stokbroden. Verdeel het stokbrood vervolgens in drieën.
- Halveer de stokbroden.
- Besmeer de binnenkant van het brood met pesto.
- Leg dan de onderkant voor je neer en bedek met Parmaham, Mozzarella en rucola.
- Verdeel daar zongedroogde tomaten en pijnboompitten over.
- Leg het bovenste deel van het stokbrood erop.
- Pak elk stuk in in plastic folie en bewaar in de koeling tot gebruik.
Opmerkingen:
- Picknicken en lekker weer gaan nu eenmaal samen. Bewaar deze broodjes in een plastic folie gerold en dan in de buurt van een koelelement.
- Ook lekker: eiersalade, broodje gezond en kaas met jam voor de zoete trek.
- Wanneer je broodjes maakt voor een picknick of om mee te nemen, voeg je sla, komkommer of tomaat toe om het allemaal verser te houden.
Geef een reactie